Forum Gry > Inne gry
Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów
NetCop:
Z mojego punktu widzenia wygląda to tak, że powerbloki i koalicje zbudowały się wyłącznie z powodu dużo przedwczesnego rozpoczęcia wojny światowej, a bezpośrednia przyczyna to wypowiedzenie mi wojny przez Niemcy i zupełnie bezsensowne wypowiedzenie wojny przez Francję. IMHO mogły się tu łatwo wyklarować 3 niezależne od siebie sojusze gdyby nie takie pazerne napieranie przez CATa. Przecież pierwszy tydzień w Supremacy to dopiero rozgrzewka, a tu wygląda, że zaraz będziemy kończyć ;D
Póki Francuz atakował tylko Włocha była to ich lokalna wojna. Hiszpania pozostawała neutralna szykując się zapewne na Maroko. Francuz zamiast spokojnie walczyć we Włoszech zaczął się miotać i jeszcze ten totalny brak obrony kraju. Rozumiem, że gra pierwszy raz w Supremacy ale czy gra pierwszy raz w strategię? Bo tak to wygląda.
Jeszcze czeka nas wiele niewiadomych. Czy Niemiec obroni kraj? Czy Rosja zdepcze Szwedów? Czy Turcja, Włochy i Maroko pokonają Austrię?
Szczerze mówiąc nie wiem co się dzieje z krajem bez prowincji? Podejrzewam, że wojsko zacznie tracić morale z braku żywności, a jak skończy się ropa to stanie w miejscu ale czy nastąpi jakiś automatyczny disband czy ma szansę dotrwać do 7-go dnia? Choć tak na serio to ma jeszcze tyle woja że z łatwością wyrwałby sobie jakąś prowincję jeszcze dziś.
Doom:
Ponoć po dwóch dniach serwer zarządza disband armii bez kraju
Straszny:
to po grzyba CAT i EmilLos tak szybko chcieliście wojny ? teraz macie efekty przeginania z rushem
Dzisiejszy wieczór obfituje w very heavy fights, Niemcy zdecydowały się na wymianę ciosów z silniejszą Brytanią, w której tracą własnie 2/3 armii, co moim zdaniem owocuje zakończeniem gry przez German Empire w 2 dni, CAT nie ma już sił na zatrzymanie walca. dzisiaj padnie 5-6 prowincji i Allies mają otwarty wjazd na środek Niemiec. Hm... nie lepiej było oddać Belgie i bronić sie na starej granicy ?
Turcja napiera mocno bardzo na Austrie na jej południowej flance, która to ponosząc cięzkie straty próbuje wyrwać z tureckiego otoczenia częśc wojsk. Austria nie ma nigdzie punktu zaczepienia!! - kompletny brak fortyfikacji powoduje że nie ma sposobu na obrone terenu przy braku przewagi liczebnej
W środku mapy mamy na razie gre nerwow między 150 000 włochów i marokańczyków vs 150 000 francuzów i austryjaków. Jednak morale wojsk Francji bedzie teraz błyskawicznie spadać i wartośc jednostek poleci na mordke... Francji nei ma już na mapie. Za to maroko i włochy trzymają sie bardzo dobrze.
Na północy Rosja, w trochę spóźnionej akcji, naparła na szwedzką Finlandię z głównym wysiłkiem na przebicie się przez północną Szwecję.
rano screen z tej ogólnej masakry :)
Straszny:
Tylo - kurde.. ile kosztuje taka goldmarkowa akcja kasy ??
pierwszy raz widze jak to jest skuteczne , nie ma na to żadnej obrony :( - w Turnea mialem 5 anty-szpiegów i max fortece
bez sensu.. reguły gry sa takie a takie... chyba ze płacisz kase. 5 dni budowana forteca, max ochrony do niej i wystarczy 10 zł żeby ją "zniknąc" w 5 sekund ?!
dla mnie to jak cheatowanie.
Tylio:
Dla mnie też, ale inni stosowali goldmarki w tej grze więc uważam, że też mogę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej