Forum Gry > Inne gry
Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Scaryman w Luty 12, 2011, 16:00:59 ---no lądowanie zawsze jest kosztowne
mi sie do tej pory podobały bardzo dwa motywy, jak nakupiłeś szpiegów i potem nie miałeś pieniędzy na wieczorne opłacenie kasy - szpiedzy przeszli do Brytanii i do mnie gratis :D i od razu zaczeli działać w druga strone... no i drugi motyw jak jakims cudem przekonałes Austrie ze ten nie potrzebuje fortec - rozumiem że CAT zgarnałeś żelazo biednego Yamashito :P, i teraz ten ma wjazd ze wszystkich stron i nigdzie żadnych umocnień. No cóż - kosmiczny błąd.
--- Koniec cytatu ---
so bitter scary - z Austria umowilismy sie zaraz na poczatku, ze on atakuje na pld a ja na pln. I faktycznie, wtopilem 2 szpiegow, ale to ja zaraz bede w Sztkoholmie :)
jak narazie wynik bitwy na plazy 20 tys zabitych szwedow, 3 tys zabitych Niemcow
Straszny:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Luty 12, 2011, 16:04:33 ---so bitter scary - z Austria umowilismy sie zaraz na poczatku, ze on atakuje na pld a ja na pln. I faktycznie, wtopilem 2 szpiegow, ale to ja zaraz bede w Sztkoholmie :)
--- Koniec cytatu ---
zakład o ile ?
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Scaryman w Luty 12, 2011, 16:05:29 ---zakład o ile ?
--- Koniec cytatu ---
Mysle, ze jestes po prostu bitter bo wlasnie wtopiles partie ;D
Straszny:
:) wszyscy wiemy ze to tak bedzie wygladac - mamy 50% wiecej potencjału ale kosztem słabego odśrodkowego połozenia, które wymusza atakowanie i poniesienie sporych strat przez najblizsze 2-3 dni nim wyeliminujemy Francje albo Austrie, wiadomo że nigdzie nie wylądujesz bo nie ma nawet takie możliwosci
no coż.. spodziewałem się że lądowanie bedzie oznaczac straty 30 000 za 15 000 zabitych... nie rozumiem czego tak mało moi zabili.. bo nawet licząc 50% słabsze to mialem 30 000 tysiecy firepowera z 60 000 lądujacych... nie czaje... ale widać cos sie zmieniło przez ten rok gry ("Scary drapie sie po głowie z głupią miną nei rozumiejąc nowego engine,.... ").. z drugiej strony oznacza to że 30 000 spokojnie obroni plaze przed wojskiem rzedu 90 000, co daje Szwecji czy Brytanii spory bonus w obronie motherlandów
nie przenoś swoich emocji na innych ;) , widać że źle zaczeliście i przegracie - zbyt zachłanne to było, szczególnie w wykonaniu Francji , która niestety imo w ciągu 2 dni skończy gre (wiem ze to przykre dla gracza ale tak to w supremacy bywa)
CATfrcomCheshire:
hahaha scary wlasnie wdupiles POLOWE swojej armii nie zabijajac nawet 10% obroncow... Tak sie konczy atak na przeciwnika, ktory nie dosc ze sie broni to ma jakies 20% wyzsze morale, jak myslales ze sie to skonczy...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej