Forum Gry > Inne gry

Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów

<< < (9/71) > >>

Doom:
Dziala, dzieki :D

Chociaż mam teraz wątpliwości czy częścią desantu żabojadów nie byla piechota pancerna (Liga Niezwykłych Dżentelmenów), w 2h moje chłopaki wycieły coś ze 12k francuzów, pozostałe 3k mimo źe wciąż w wodzie wciąż żyje mimo że od godziny do nich strzelam...
Nie żebym miał to za złe - przynajmniej jakieś emocje są :)

Ptysiu:

--- Cytat: Doom w Luty 11, 2011, 15:38:53 ---Dziala, dzieki :D

Chociaż mam teraz wątpliwości czy częścią desantu żabojadów nie byla piechota pancerna (Liga Niezwykłych Dżentelmenów), w 2h moje chłopaki wycieły coś ze 12k francuzów, pozostałe 3k mimo źe wciąż w wodzie wciąż żyje mimo że od godziny do nich strzelam...
Nie żebym miał to za złe - przynajmniej jakieś emocje są :)

--- Koniec cytatu ---

To chyba niestety norma. Każdy 1% moralne ma znaczenie i nawet niewielka przewaga strony teoretycznie słabszej może dać niespodziewany rezultat :(.

Straszny:
u nas wojna totalna, zrobiło się niezłe zamieszanie i mamy namiastkę wojny światowej :D

próbka tekstów (nie da sie ich skopiować z gazety w Supremacy):

CATfrcomCheshire:
Trwa szturm szwedzkich oddzialow desantowych na umocnione drutem kolczastym plaze pod Hamburgiem - raporty mowia o olbrzymiej skutecznosci ognia niemieckich karabinow maszynowych, liczbe ofiar po stronie Szwedzkiej ocenia sie na dziesiatki tysiecy, niektore ladujace dywizje wybite zostaly do nogi.

edit: jednoczesnie niewielkie sily Szwedow na kutrach rybackich usiluja dokonac desantu na mala osade rybacka pod Aalborgiem, zapewne pragnac zagarnac tamtejsze sklady suszonego dorsza.

Straszny:
no lądowanie zawsze jest kosztowne

mi sie do tej pory podobały bardzo dwa motywy, jak nakupiłeś szpiegów i potem nie miałeś pieniędzy na wieczorne opłacenie kasy - szpiedzy przeszli do Brytanii i do mnie gratis :D i od razu zaczeli działać w druga strone...  no i drugi motyw jak jakims cudem przekonałes Austrie ze ten nie potrzebuje fortec - rozumiem że CAT zgarnałeś żelazo biednego Yamashito :P, i teraz ten ma wjazd ze wszystkich stron i nigdzie żadnych umocnień.  No cóż - kosmiczny błąd.

W grze wyklarowały sie dwa bloki - blok centralny Francja, Prusy, Austria, Rosja i blok zewnętrzny - Brytania, Hiszpania, Maroko, Włochy, Szwecja i Turcja. My mamy przewage liczby, a państwa centralne potężną przewage manewru (po swoim terenie porusza się 3 razy szybciej niż po obcym), więc dużo łatwiej kontrować niż atakować.

Wojna światowa pełną gębą. Imo - pierwsza niestety wypadnie z gry Francja (wjazd z 3 stron), potem Austria (podobnie), potem być może moja Szwecja a dalej to trudno wyrokować.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej