Forum Gry > Inne gry

Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów

<< < (8/71) > >>

Ptysiu:
Po opisie surowców i ich roli w grze przez Scarry-ego myślę, że warto przytoczyć wam jaką w praktyce odgrywają rolę poszczególne jednostki w grze.

Piechota: Na chwilę obecną jest to jedyna nam wszystkim dostępna jednostka. W późniejszym etapie gry zostaje zredukowana do roli HP armii.

Artyleria: Główna jednostka ofensywna w grze. Jako że nawet kilkanaście jednostek piechoty jest w stanie rozsmarować 100 w odpowiednio ulepszonej fortecy konieczne staje się poprzedzenie każdego szturmu przygotowaniem artyleryjskim celem zniszczenia umocnień. Artyleria jest sama wrażliwa na ostrzał, dlatego należy ją mieszać z piechotą, która służy jej za "mięso armatnie", chroniąc tym samym własne działa.

Czołgi: W większej ilości jest to walec, który przetacza się przez wszystko co na lądzie. Dzięki niewrażliwości na morale nie traci siły, która odgrywa rolę jednocześnie wytrzymałości i ilości zadawanych obrażeń. W skrócie - Piechota Deluxe.

Pancerniki: Jedna z dwóch broni ostatecznych w grze. Ma ogromną siłę ognia i zasięg o 25 km większy od artylerii, co oznacza, że jest w stanie trzymać ja na bezpieczny dla siebie dystans. Świetny do niszczenia nadbrzeżnych fortec i osłaniania desantów.

Działa kolejowe: Broń ostateczna numer dwa. Jedyna skuteczna metoda obrony przed pancernikami. Na plus należy zaliczyć fakt ogromnego zasięgu 150km (zasięg widzenia jednostki). Za minus ogromne wymagania odnośnie infrastruktury. O ile pancernik dostanie się wszędzie, jeśli tylko jest tam woda, o tyle działo kolejowe, bez ogromnych inwestycji w kolej jest praktycznie obroną stacjonarną. Nie mniej obroną prawie że doskonałą.

I mała wskazówka odnośnie desantów - Armia desantuje się przez 4,5h, w trakcie których zaatakowana otrzymuje takie same straty, jak w przypadku ataku na najlepiej ufortyfikowaną fortecę. Innymi słowy - Chcesz zrobić desant na tyłach wroga? Załatw sobie najpierw pancernik i upewnij się, że nie ma w okolicy lądowania działa kolejowego.

CATfrcomCheshire:
"Incydent Amsterdamski" - na skutek odmowy wywiazania sie z warunkow umowy podzialu Niderlandow na pol, Niemcy zmuszone zostaly wypowiedziec wojne Wielkiej Brytanii. Natychmiastowa reakcja Szwecji wstrzasnela opinia publiczna, ukazujac jak gleboko zgnily uklad przeniknal nawet do srodowisk przetworcow miesa wieprzowego, odmawiajac mieszkajacym tam Niemieckim mniejszosciom narodowym prawa do parowki Frankfurterki na sniadanie. "Niech zyje KAwa po Wiedensku!"  "Precz z herbatka o piatej" takie transparenty pojawily sie dzisiaj rano na ulicach Amsterdamu, wiece zostaly jednak krwawo rozpedzone przez uzbrojonych w olowiane palki Bobbies, Angielska Policje Konna i inne oddzialy zwarte.
KAiser na nadzwyczajnym posiedzeniu rady zarzadzil powszechna mobilizacje.

NetCop:
Amsterdam przyczynkiem wojny światowej? No zobaczymy jak to się potoczy, w każdym razie zapowiada się ciekawie  :)

Doom:
W kwesti weryfikacji czy to jkis ficher u mnie czy ogólny:
żeby mieć czytelny obraz sytuacji co kilka minut muszę wyłaczyć i włączyć klienta gry inaczej nie jest on aktualizowany jesli wisżę na nim ciągle, tak jak np dziś próbując wyrżnąć desant żabojadów na sardyni  i obronić turyn :/
 o tym że wygrywam starcie powiedział mi Scarry w rozmowie na gg, on widział że wyciolem już 4/5 desantu, ja wciąż sytuację tuż po tym jak moje wojska go dopadły, po resecie klienta faktycznie nastapil update

Ptysiu:

--- Cytat: Doom w Luty 11, 2011, 15:22:12 ---W kwesti weryfikacji czy to jkis ficher u mnie czy ogólny:
żeby mieć czytelny obraz sytuacji co kilka minut muszę wyłaczyć i włączyć klienta gry inaczej nie jest on aktualizowany jesli wisżę na nim ciągle, tak jak np dziś próbując wyrżnąć desant żabojadów na sardyni  i obronić turyn :/
 o tym że wygrywam starcie powiedział mi Scarry w rozmowie na gg, on widział że wyciolem już 4/5 desantu, ja wciąż sytuację tuż po tym jak moje wojska go dopadły, po resecie klienta faktycznie nastapil update

--- Koniec cytatu ---

W prawym górnym rogu masz przycisk "odśwież". Spróbuj czy działa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej