Śmietnisko > Off Topic
Święto 3 Króli
Colonel:
Polska to kraj w którym moznowladcy zorganizowali profesjonalny burdel
w każdej możliwej dziedzinie życia...
Wiec możemy pochwalić się wyskakujacymi nie wiadomo skąd przymusowymi świętami, które nie wszędzie są przymusowe i dzięki temu mamy nieogarnialny chaos
Poprawianie polski po "historycznym" roku 89 to przerabianie gowna na tort
Kolejna ekipa superbohaterow z wiejskiej i okolic dodaje roznych delikatesow
Mącąc i kręcąc to w lewo to w prawo i znów w lewo i pytając nas jak smakuje
Drodzy obywatele czy Juz czuć tort? Czy wciąż kupę ?
Tzn nudzi mi się w robocie :)
Mariacchii:
Miałem jako jedyny iść do pracy żeby nadrobić zaległości powstałe przez wprowadzenie nowego Vatu. Jak wszystko poszłoby po mojej myśli wziąłbym 1-2 dni wolnego w następnym tygodniu, ale nie wyszło - nie wstałem z łóżka.
A jeśli chodzi o wolny dzień, to osobiście wolałbym wolną Wigilię lub 31 grudnia żeby to miało jakiś sens. Wszystko po zamykane to co można robić. O TV nawet nie wspominam bo nie oglądam wcale.
[NF] Masa Huku:
--- Cytat: Mariacchii w Styczeń 06, 2011, 14:48:12 ---Wszystko po zamykane to co można robić.
--- Koniec cytatu ---
Grać w EvE Online :P, lub spędzić czas z Family.
SokoleOko:
--- Cytat: Colonel w Styczeń 06, 2011, 14:26:07 ---Polska to kraj w którym moznowladcy zorganizowali profesjonalny burdel
w każdej możliwej dziedzinie życia...
Wiec możemy pochwalić się wyskakujacymi nie wiadomo skąd przymusowymi świętami, które nie wszędzie są przymusowe i dzięki temu mamy nieogarnialny chaos
Poprawianie polski po "historycznym" roku 89 to przerabianie gowna na tort
Kolejna ekipa superbohaterow z wiejskiej i okolic dodaje roznych delikatesow
Mącąc i kręcąc to w lewo to w prawo i znów w lewo i pytając nas jak smakuje
Drodzy obywatele czy Juz czuć tort? Czy wciąż kupę ?
--- Koniec cytatu ---
Źle się dzieje, jeśli zaczynam się w 100% zgadzać z postami Cola.... .
Nebr0th:
--- Cytat: HammerSnake w Styczeń 06, 2011, 11:44:53 ---Tak się zastanawiam. Jak spędzacie ten świąteczny wolny od pracy dzień ? Macie jakieś rodzinne tradycje przekazywane z pokolenia na pokolenie?
U mnie żadnych tradycji nie ma więc chcieliśmy się rodzinką wybrać na kręgle , bilard lub łyżwy ale wszystko pozamykane >:(
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się, że w przeszłości (chyba nawet w zeszłym roku) - kiedy jeszcze Siły Zła rządziły światem i nie pozwalały ludowi świętować 6 stycznia - to nie był dzień wolny od pracy.
Więc trochę ciężko, żeby były jakieś tradycje rodzinne związane z byczeniem się w 3 Króli.
Z tego co pamiętam jedyna tradycja polegała na tym, że niektórzy mazali zaczarowana poświęconą kredą jakieś literki i znaki matematyczne na drzwiach.
Spędzam go tak, jak pozwala na to status wolnego-dnia-w-środku-tygodnia-w-którym-wszystko-jest-zamknięte --> na sankach z dzieckiem byłem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej