Eve Online > Dyskusje ogólne
Kolejny wątek o lagu
Nitefish:
Lag zawsze był i zawsze będzie. Jeśli CCP coś poprawi to i tak gracze zbiorą większą ekipę i znowu się pojawi lag.
Z moich doświadczeń natomiast wynika, że zjawisko laga jest nierównomiernie rozłożone na poszczególne regiony czy systemy (mechanizm tego jest mi nie znany) nawet jeśli nie ma a okolicy mega bitki czy mnóstwa pilotów.
Dodatkowo jak widać podczas bitew zawsze któraś ze stron ma większego laga i nie jest to kwestia wyłącznie umiejętności radzenia sobie z nim.
Tak na prawdę ta dyskusja nie ma sensu bo nic nie wniesie a fajnego flame z tego też nie będzie.
SokoleOko:
--- Cytat: Nitefish w Grudzień 15, 2010, 14:52:57 ---Z moich doświadczeń natomiast wynika, że zjawisko laga jest nierównomiernie rozłożone na poszczególne regiony czy systemy (mechanizm tego jest mi nie znany) nawet jeśli nie ma a okolicy mega bitki czy mnóstwa pilotów.
--- Koniec cytatu ---
A nie chodzi o to, że jeden node współdzieli X systemów, które wcale nie muszą być geograficznie blisko siebie? Wystarczy, że w jednym z tych systemów zacznie się bitka, która pożera zasoby tego noda i lagują inne systemy, które są puste.
Z kolei Jita stoi samodzielnie na oddzielnym nodzie, który jest perma reinforce'owany. To też jest strefa walki - ekonomicznego PvP, gdzie ciągle robione są update'y orderów.
Dormio:
--- Cytat: Devious Sphere w Grudzień 15, 2010, 14:45:54 ---nie wykrecam sie tylko stwierdzam fakt: lagu w jita nie doswiadczam (moze czasami minimalny ktory nie wyplywana komfort gry) a lag we flotach widzialem juz ogromny, to sa dwie sprawy tak rozne ze nie mozna ich porownywac ani do siebie odnosic (dlatego uzylem slowa "nieporownywalne"), nie mozna napisac ze "lag w jita udowadnia costam czy przeczy czemustam" bo LAGA W JITA NIE MA w porownaniu do tego co sie dziaje w bitwach flot!
--- Koniec cytatu ---
To, że Ty nie masz laga nie znaczy, że go tam nie ma :P
W bitkach zazwyczaj jedna strona twierdzi, że nie miała laga, albo był znośny. Ja twierdzę, że nie raz się spotkałem z lagiem w Jita.
--- Cytat: Devious Sphere w Grudzień 15, 2010, 14:45:54 ---nie probuje udowadniac ze lag to tylko i wylacznie wina dron, natomiast twierdze ze drony ZNACZACO zwiekszaja problem laga, gdyby ich nie bylo walka z lagiem bylaby latwiejsza
--- Koniec cytatu ---
IMHO byłaby trudniejsza, bo ciężko byłoby wskazać następnego "winowajcę", który w ZNACZĄCO wpływa na problem laga. Oczywiście ja widzę potencjał i możliwości dalszego optymalizowania kodu dronek. Na podobnej zasadzie jak to CCP ostatnio zrobiło z rakietami.
--- Cytat: Devious Sphere w Grudzień 15, 2010, 14:45:54 ---co do twojego argumentu z missilami to dalsza dyskusja w tym temacie juz go obalila, grupowanie powoduje ze serwer liczy wszystkie rakiety z danego drejka jako jeden obiekt, a dron nadal jest 5...
--- Koniec cytatu ---
Nie obaliła, a pokazała, że problem jest bardziej złożony :P
A jak bardzo to możesz sobie zobaczyć w devblogach:
fixing lag: drakes of destiny (part 1)
fixing lag: drakes of destiny (part 2)
Liczę, że usłyszą Twój głos i poprawią dronki tak samo jak poprawili bombery.
[CBIRR] Soobocz:
Czyli co?
Caldari są niewinni? Mogą żyć? ;D
Goomich:
Jako kolejny wredny, dwulicowy i zdradziecki Achura, powinieneś się z tego cieszyć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej