Eve Online > PVE

[pve] Noctis

<< < (4/13) > >>

Dormio:
Nie. Faction to osobna tablica lootu i osobny licznik (prawdopodobieństwo wypadnięcia na misji jest bliskie 0). Poza tym faction wypada z faction NPCów, których akurat łatwo identyfikować (za czasów naszej bytności w 0.0 niektórzy specjalizowali się w oblatywaniu okolicy i odstrzeliwywaniu jedynie faction shipów).
To co napisałem to jedynie, że jak lecisz np. Ravenem, to częściej będziesz miał puste wraki, lub niewiele lootu we wraku, w porównaniu do Dominixa. Moja teoria jest taka, że ilość lootu jest określana na podstawie ilość dmg jaki pozostał z finalnego ciosu (czyli np. grupowanie dział nie służy większej ilości lootu). A żeby unaocznić, że mówię o naprawdę dużych ilościach lootu to powiem, że zbudowałem sobie z minsów z lootu Obeliska (musiałem co prawda dokopać tryt).

SokoleOko:
Czyli z punktu widzenia lootu najlepiej byłoby misje robić czymś, co jest w stanie wystawić set light dronek - zostawiasz rata na końcówce struktury i dożynasz dronami?

Swoją drogą - heavy/sentry też nie mają małej alfy. Stado Dominixów potrafi zalfować sentry dronami Drake'a (drony przydzielone FC, więc to naprawdę jest salwa).

Dormio:
Ale każda drona jest liczona osobno (czy tam set 5-ciu) i to wciąż znacznie mniej niż 6 large gunów zgrupowanych, czy salwa rakiet.

Ranshe:
Dormio, pamiętaj że macie bardzo małą próbkę danych, żeby takie spiskowe teorie wysuwać :)

Dormio:
A przy ilu misjach zrobionych odpowiednio dużą próbką będę dysponować ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej