Eve Online > Dyskusje ogólne

Lato bocianów, czyli o co chodzi w Eve.

<< < (16/21) > >>

Pol Kent:

--- Cytat: Xarthias w Grudzień 17, 2010, 13:10:55 ---Z jednej strony fakt, wprowadzenie takiego przycisku to drobiazg. Ważniejsze jednak jest JAK stwierdzić, że bot to bot, a nie znudzony gracz?
Okienka z captcha czy inne bzdury?
Gdyby była możliwość określania, że bot to bot z dużym prawdopodobieństwem (powiedzmy 80% minimum) to jestem pewien, że CCP by to wprowadziło.

--- Koniec cytatu ---

Jak bardzo znudzony musiałby być ten gracz, żeby dzień po dniu a może i tydzień po tygodniu tym samym shipem w tym samym (lub sąsiednich) systemach przez kilka(kilkanaście) godzin dziennie robić to samo i NIC więcej.
I pytanie czy prewencyjny ban i czekanie na maila z pytaniem dlaczego od owego znudzonego gracza tudzież inna Captcha czy okienko w rodzaju podaj właściwą odpowiedź na wyświetlone pytanie nie dawały by tych 80%

[VIDE] Herezja:
Idąc tym tropem myślenia wspomniane wyżej okienko powinno np zawierać 3 słowo ostatnio widoczne na czacie lokal (w ten sposób może dało by się coś wskórać)

sc0rp:
Coz w innym mmo sie takie raportowanie sie jako tako sprawdza, gold sellerzy przeszli na inna taktyke "zarabiania" golda - probuja krasc konta. Ale nie oto chodzi czy walka z botami moze byc skuteczna tylko oto, ze ccp tym devblogiem robi sobie jaja z klientow, bo inaczej nazwac tego nie mozna.

Ellaine:
Może to być masta blasta pvper który ciągle napieprza macharielem w 0.0 ale w czasie czekania na cele albo przelotu - klika sobie alta w empire żeby troszeczkę zarabiał.

HammerSnake:
Jest sens w ogóle banować te boty? Zakładając ,że zastosowali by jakieś innowacyjne rozwiązanie i by wyłapali 90% bocianów to po ile by wtedy chodziły stateczki?
Już widzę ten płacz : "drake po 60 m-80 m etc" . Zniszczyli grę itp ;p
 Gdzie jest sens wprowadzenia ban hammera ze strony ccp ? Musieliby oberwać po kieszeni- zanik plexów na markecie ,ale wtedy sami kupują u chińczyków hajsiwo i podążają śladem forsy.

Pytanie też ile misjonarzy (drake /raven ) to boty ,a ile np hulki itp?
Zawsze myślałem ,ze te pierwsze to jakieś marginalne zjawisko ,ale jak istnieją oazy w 0.0 z takimi statkami widmo to już nie wiem co myśleć.

Ja tam szczerze mówiąc nie widzę różnicy między zwykłym minerem a bocianem. Gmi musieliby gadać z każdym minerem. Już teraz czeka się na odpowiedź z supportu często kilka dni .Na coś takiego nie ma zwyczajnie kasy. Live chat z gmem mhm - marzenia.
Jest jak jest. Blizzard sobie nie może poradzić z botami mimo wpakowanych grubych milionów zielonych ,sztabu programistów , prawnikó etc. to tym bardziej nie poradzi sobie z nimi mikro firma ccp i dobrze że nawet nie podejmują z nimi walki bo to zwyczajna strata kasy, która mogłaby pójść w rozwój gry.

Na moje mogliby dać górnikom  opcje - odpalam laser i kopie sam 10 minut lub do wyczerpania złoża.Albo jakąś mini gierkę ,w której muszą tym laserkiem odpowiednio operować w skale.(interfejs już jest  z pi , wystarczyło by go trochę podrasować ,no ale kwestia chęci ,budżetu etc.. )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej