Eve Online > Dyskusje ogólne
Lato bocianów, czyli o co chodzi w Eve.
Xarthias:
Po cenie uzyskanego megacytu mogę je od Ciebie kupić, bo przetopić to szkoda ;)
sc0rp:
Od jakiegos czasu na EN24 pojawiaja sie artykuly (poki co byla trylogia) o RMT, co ciekawe CCP postanowilo zabrac glos i pouzalac sie jak to ciezko i strasznie scigac RMT i boty i jak to "skutecznie" z nimi walcza http://www.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&bid=832 imo jedyny komentarze do tego jaki mi przychodza do glowy to:
- "milczenie bywa zlotem"
- "jesli sie nie odezwiesz wszyscy beda mysleli ze jestes idiota, jesli to zrobisz beda mieli pewnosc"
A lekarstwo gdyby chcieli uleczyc ta "gangrene" jest banalne (max 40h pracy developera + 1 etat studenta):
- feature "report bot" - mozna to zrobic na bazie "report isk spammer"
- ktos przygladajacy sie zareportowanym pilotom
Xarthias:
Poszukaj poprzedniej dyskusji o botach, to się dowiesz jakie to rzeczywiście łatwe jest :P
sc0rp:
--- Cytat: Xarthias w Grudzień 17, 2010, 12:51:21 ---Poszukaj poprzedniej dyskusji o botach, to się dowiesz jakie to rzeczywiście łatwe jest :P
--- Koniec cytatu ---
Przegladalem a nawet bralem w niej aktywny udzial i dlatego zauwaz ze to co napisalem to jest "praca ludzka" z jednej strony pilotow z drugiej strony pracownika CCP.
Xarthias:
To widocznie nie przeczytałeś ze zrozumieniem.
Z jednej strony fakt, wprowadzenie takiego przycisku to drobiazg. Ważniejsze jednak jest JAK stwierdzić, że bot to bot, a nie znudzony gracz?
Okienka z captcha czy inne bzdury?
Gdyby była możliwość określania, że bot to bot z dużym prawdopodobieństwem (powiedzmy 80% minimum) to jestem pewien, że CCP by to wprowadziło.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej