Eve Online > Dyskusje ogólne

Lato bocianów, czyli o co chodzi w Eve.

<< < (10/21) > >>

Kalressin:
Kurde podejzewalem cos ale wlasnie ten angielski mnie zmylil. :o

Shiro:
Kiedy to czytam, dociera do mnie, że zaczynając grę,  jestem takim samym naiwniakiem, który idealizuje społeczność EVE. A społeczność ta staje się tak samo cyniczna, jak w innych pvp sandbox'ach i włażę tylko z deszczu pod rynne:) Fakt, że eve jest bardzo casual friendly skłonił mnie do założenia, że nie ma potrzeby oszukiwać, że ludzie boją się podjąć ryzyko. Z wypiekami na twarzy kolejkowałem skille od pierwszego Drejka, wyobrażając sobie jak fajnie będzie w null sec korpie, jak w przyjaznej atmosferze będę latać z ludzmi na roamy, czy plexy.. A tym czasem okazuję się, że mogę conajwyżej zostac trybikiem w maszynie robiącej miejsce dla bocianów władyków :)

SokoleOko:
Nikt Ci nie każe być w aliansie trzymającym sova.

30 osobowy gang napierdalajacy wszystko dookoła też może nieźle namieszać :)

Ellaine:
No niekoniecznie.

Będąc w sojuszu w 0.0 możesz w przybliżeniu oceniać czy ISKi które wypracowujesz znikają w nicości (domyślnie - w RMT).
Iski generujesz racąc, kopiąc, handlując.
Pozbywasz się ich płacąc podatki, oddając urobek np w ramach sojuszowego kopania.

Do tego wypracowujesz ISKi walcząc o POSy na których twój sojusz wykopie sobie moon goo. Możesz pogadać z ludźmi którzy się tym zajmują i dowiedzieć się ile miesięcznie sojusz zarabia na moon goo.

Możesz sobie na oko wyliczyć ile mniej więcej generujesz dla korpa/sojuszu. Te pieniądze powinny iść na rzeczy które widzisz - capitale które widujesz latające we flotach, utrzymanie POSów, stacje, refundacje statków pvp.
Jeśli okaże się że co miesiąc wrzucasz w sojusz kilkaset milionów a nic się nie pojawia i nikt nie jest w stanie wyjaśnić na co idzie ta kasa - może jesteś trybikiem w generatorze dolarów. A może po prostu w sojuszu który ma pierdolnik w finansach albo złodziei.

F-YU:
sam fakt że ktoś jest w machinerii 0.0 znaczy że jest przeżarty polityką i wciągnięty w jakiś sposób w wielkie biznesy za prawdziwą kasę.
to jest twór nieruchawy, niezmienny, nowi nie mają jakiejkolwiek szansy przebicia się lub zmiany istniejącego porządku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej