Eve Online > Dyskusje ogólne
Jak nie fitować faction shipów (było: Najśmieszniejsze i najgłupsze wtopy)
Kalressin:
--- Cytat: Ganiles w Listopad 30, 2010, 21:20:52 ---Po co wertowac? Wystarczy wyszukac pilota i sprawdzic 1-2 okrety z przedzialu czasowego o ktorym pisze. Stawiasz sie nad kolesiem ktory wtopil vindicatora po 3-4 miesiacach grania ( fit best named w wiekszosci) Sam w tym czasie uzywales na okretach do pvp - czyli teoretycznie wyzsza liga (co do ktorej ludzie sie raczej zgadzaja ze wymaga bardziej zaawansowanego fitingu), uzbrojenia tl1 - ot chocby energized membranka tl1 (nie mylic z named) jak to koreluje z twoimi wczesniejszymi wypowiedziami?
--- Koniec cytatu ---
Moze jeszcze raz sprobuje:
Uwazaj co piszesz, jesli masz o czyms slabe pojecie.
3-4 miesieczne chary POWINNY uzywac t1 thoraxow w pvp.
SokoleOko:
Czas na "prawo SokolegoOka" - jeśli dyskusja trwa odpowiednio długo, Voodoo i ich kumple wykoleją wątek w stronę próby udowodnienia, że SokoleOko nie umie grać w Eve/jest hipokrytą/i kryptocyklistą.
Ganiles - żebym ja nie zaczął patrzeć na Twój BC (whorowanie killi na pos-modułkach)... no, ale jakoś do tego 1000 po 2,5 roku latania na PvP trzeba dojść, nie?
--- Cytat: Ganiles w Listopad 30, 2010, 21:20:52 ---Po co wertowac? Wystarczy wyszukac pilota i sprawdzic 1-2 okrety z przedzialu czasowego o ktorym pisze. Stawiasz sie nad kolesiem ktory wtopil vindicatora po 3-4 miesiacach grania ( fit best named w wiekszosci) Sam w tym czasie uzywales na okretach do pvp - czyli teoretycznie wyzsza liga (co do ktorej ludzie sie raczej zgadzaja ze wymaga bardziej zaawansowanego fitingu), uzbrojenia tl1 - ot chocby energized membranka tl1 (nie mylic z named) jak to koreluje z twoimi wczesniejszymi wypowiedziami?
--- Koniec cytatu ---
1) W odróżnieniu od tamtego n00ba, ja wtedy w ogóle latałem na PvP, a ten Thorax zabił 2 szipy o znacznie większej wartości od siebie i to wychodząc całkiem nieźle w dmg.
http://www.unseen.pl/killboard/?a=kill_detail&kll_id=3338
http://www.unseen.pl/killboard/?a=kill_detail&kll_id=3335
2) EANM meta 0-4 różnią się od tylko zasobożernością. Jeśli nie masz skilli na T2 a do fitu wchodzi meta 0 - nie ma sensu pchać kasy w named, bo resy daje takie same.
Szukaj dalej, to się robi zabawne.
Morphirion:
Na północy powszechnie wiadomo ze wiekszosc DEM0N do najlepszych ally nie należy, ci sami ludzie wystawiają na fleet walki T1 cruzy/frytki (przyklad z wczoraj, flota NC ~900 osob, DEM0NY wspieraja nas swoim Vexorem i Rifterem miedzy innymi :P), a u siebie nooby lataja w Vindach. I ten killmail jak najbardziej pasuje to najgłupszych/najśmieszniejszych killi, smierdzi ebayem na kilometr.
Xeovar:
Przestalem kumac ocb w tej dyskusji ???
Wyglada na to, ze aktualnym tematem jest to czy wsadzenie suboptymalnego fitu na statek frakcyjny klasyfikuje się pod najsmieszniejsza lub najglupsza wtope.
Strona za mowi ze tak, gdyz fit jest taki ze zeby bola, zwlaszcza w takim statku.
Strona przeciw mowi ze nie, gdyz fit byl najlepszy ktorego mogl grac uzywac i zakladajac ze stac go bylo na wtope to spelnial swoje zadanie.
Aby strona za miala racje, fit badz okolicznosci zgodnu musza byc smieszne lub glupie.
Malo kto sie smial, chyba ze z glupoty fitu, a okolicznosci nie znamy, wiec przyjmijmy ze nie bylo to smieszne i popatrzmy na opcje b.
Aby nie uznac wtopy za glupia, trzeba by przyjac zalozenie, ze wszystkie prowadzące do niej okoliczności miały racjonalne uzasadnienie i wytlumacznie, w tym:
- stac go bylo na wtope. Ok, musi miec kase. Nafarmil ? Z takim fitem ? W tym statku ? Tak duzo zeby go bylo stac na strate statku bez zajakniecia, a rownoczesnie nie chcial fitowac rarami....Ebay ? No coz, dyskusyja o kupowaniu walut MMO to zupelnie inny temat :)
- mial skile na dwa rozne bsy zeby wsiasc vindiego ale nie mial skili na podstawowe moduly t2. Musi miec super plan skilowania zaplanowany na 10 lat i zoptymalizowany pod jakieś mega osiągnięcie...
- wybral vindiego z jakiegos powodu, mimo ze mogl farmic skuteczniej innym shipem. Moze lecial na specjalna misje gdzie vindicatory maja +100 bonusu...
- wszystkie 3 powyzsze punkty sa czescia jakiegos rozsadnego planu, realizowanego przez tego pilota. Jest on tak zaawansowany ze ja go nie ogarniam...
Moim bardzo skromnym zdaniem, oceniam szanse na to ze ten loss nie byl debilny na mniej niż 5% :)
Ale oczywiście każdy ma swoje zdanie, z którym już nie będę polemizował :)
Ganiles:
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 30, 2010, 21:57:47 ---2) EANM meta 0-4 różnią się od tylko zasobożernością. Jeśli nie masz skilli na T2 a do fitu wchodzi meta 0 - nie ma sensu pchać kasy w named, bo resy daje takie same.
--- Koniec cytatu ---
Faktycznie moj blad, daja to samo :)
Az jestem ciekawy co to za prawo SokolegoOka, zabrzmialo bardzo arbitralnie. Co do tego co pisze to jest to moje zdanie (tak nawet moj CEO nie wie co wypisuje)
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 30, 2010, 21:57:47 ---Voodoo i ich kumple wykoleją wątek w stronę próby udowodnienia, że SokoleOko nie umie grać w Eve/jest hipokrytą/i kryptocyklistą.
--- Koniec cytatu ---
W moich postach wyrazam jedynie wlasne zdanie (chyba ze zaznaczam inaczej) Czy umiesz grac - nie mam pojecia, kiedys sadzilem ze jestes hipokryta, teraz uwazam ze jednak wierzysz w to co piszesz.
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 30, 2010, 21:57:47 ---Ganiles - żebym ja nie zaczął patrzeć na Twój BC (whorowanie killi na pos-modułkach)... no, ale jakoś do tego 1000 po 2,5 roku latania na PvP trzeba dojść, nie?
--- Koniec cytatu ---
To nie ja porownuje sie do jakichs noobkow (ja kiedy mialem tyle co on......juz wymiatalem). Na KB wklejam wszystko co bylo PVP, moduly posowe tez. Jakos sobie radze - to mi w zupelnosci wystarcza. Nie traktuje jakiejs ilosci punktow na KB jako jakis wyczyn - jesli to wyznacznik to bardzo slaby. Istotne dla mnie sa pojedyncze kile (a raczej ich okolicznosci ktorych na KB zazwyczaj nie ma). Juz mialem kiedys probke jak potrafisz poslugiwac sie KB :), wystarczy :)
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 30, 2010, 21:57:47 ---1) W odróżnieniu od tamtego n00ba, ja wtedy w ogóle latałem na PvP, a ten Thorax zabił 2 szipy o znacznie większej wartości od siebie i to wychodząc całkiem nieźle w dmg.
http://www.unseen.pl/killboard/?a=kill_detail&kll_id=3338
http://www.unseen.pl/killboard/?a=kill_detail&kll_id=3335
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem po co tak uparcie sie do niego porownujesz, chyba nie bede wnikac. Jaka byla historia tej bitki? Na kb widac ze ishkura bilo 11 okretow a maller spadl dopiero 14 minut pozniej. Dominix naprawial go tak dlugo? Jakies slowo komentarza czy cos tam wiecej bylo, czy jedynie 1 afka vs 8 cruzy i 3 frytki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej