Eve Online > Patche i dodatki

DevBlog: learning skills are going away

<< < (20/50) > >>

MGGG:
Dla mnie learingi miałby sens, gdyby dawały możliwość specjalizacji, a nie były must have.
Na przykład gracz zaczynający grę Caldari miałby karę +20 proc. SP do wszystkich skilli statków spoza swojej rasy oraz skill broni poza "rasowymi" misslami oraz hybrid turret. Niech nawet te swoje rasowe skille pvp skilluje powiedzmy o 10 proc. szybciej. W momencie, kiedy chciałby polatać statkiem ammarskim stawałby przed wyborem: albo robie learing Ammar Spaceship Command, który za każdy poziom zdejmuje 5 proc. kary SP (piaty level dawałby bonus +10 proc.), albo też skilluje go normalnie z kara +20 proc. do SP.

Morbius:
no z tym sie akurat zgadzam MGGG

Dormio:

--- Cytat: MGGG w Listopad 26, 2010, 13:16:00 ---Dla mnie learingi miałby sens, gdyby dawały możliwość specjalizacji, a nie były must have.

--- Koniec cytatu ---
Przecież nie są. Skillujesz nawet jak masz poziom 0SP w learningach.

--- Cytat: MGGG w Listopad 26, 2010, 13:16:00 ---Na przykład gracz zaczynający grę Caldari miałby karę +20 proc. SP do wszystkich skilli statków spoza swojej rasy oraz skill broni poza "rasowymi" misslami oraz hybrid turret. Niech nawet te swoje rasowe skille pvp skilluje powiedzmy o 10 proc. szybciej. W momencie, kiedy chciałby polatać statkiem ammarskim stawałby przed wyborem: albo robie learing Ammar Spaceship Command, który za każdy poziom zdejmuje 5 proc. kary SP (piaty level dawałby bonus +10 proc.), albo też skilluje go normalnie z kara +20 proc. do SP.

--- Koniec cytatu ---
Pomysł ok, ale Ci co płakali nad learningami teraz płakaliby, że żeby latać amarrskimi "muszą" wyskillować coś tam. Rozumiesz ?

sc0rp:

--- Cytat: Dormio w Listopad 26, 2010, 13:05:15 ---Żeby była jasność - zmiana ta w najmniejszym stopniu mnie nie boli, bo moja postać ma wystarczającą ilość SP i skilli by się NIE przejmować pierdołami, że coś mi się o 1d szybciej wyskilluje. To co miałem i co potrzebuję na co dzień już i tak mam na takim poziomie jaki pozwala mi na efektywne granie i wykorzystywanie swoich umiejętności. Rzeczywistych, a nie w oparciu o czas i pieniądze zainwestowane w grę.  Poza tym uważam, że tym ruchem CCP przekreśliła cały koncept który stanowił o wyjątkowości EVE.
--- Koniec cytatu ---

to skoro cie nie boli to po co placzesz?

@MGGG o i to jest mysl - wlasnie jak fajnie byloby zrobic learningi.

--- Cytat: Dormio w Listopad 26, 2010, 13:21:36 ---Przecież nie są. Skillujesz nawet jak masz poziom 0SP w learningach.

--- Koniec cytatu ---

obecnie learningi sa tak samo opcjonalne, jak montowanie scrambla kiedy sie solo lata i chce cos zabic - to jest ten sam poziom opcjonalnosci - rozumiesz?
(no co przeciez zawsze mozesz bumpowac cel ;)

Dormio:

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 26, 2010, 13:49:28 ---to skoro cie nie boli to po co placzesz?

--- Koniec cytatu ---
A Ty po co się odzywasz skoro jesteś zadowolony ? Tak samo jak Ty mam swoje zdanie i tak samo jak Ty mam prawo je wyrazić. Poza tym do płaczu jeszcze mi daleko, a Ty mylisz płacz z niezadowoleniem.

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 26, 2010, 13:49:28 ---obecnie learningi sa tak samo opcjonalne, jak montowanie scrambla kiedy sie solo lata i chce cos zabic - to jest ten sam poziom opcjonalnosci - rozumiesz?
(no co przeciez zawsze mozesz bumpowac cel ;)

--- Koniec cytatu ---
Chcesz większą listę opcjonalnych skilli, które musisz posiadać ? Wklej sobie wszystkie które występują w grze. Rozumiesz ? Po co Ci Surgical Strike ? Przecież daje jedynie 3% do dmg per lvl. Typowy "time sink". Tak samo jak learningi coś przyspieszały tak samo ten przyspiesza. Rozumiesz ? W ten sposób dokładnie KAŻDY skill w EVE można oprotestować, bo żaden nie jest uzależniony od tego co i w jaki sposób wykorzystujesz a jedynie umożliwia żeby coś w ogóle działało lub było bardziej efektywne. Learningi powodowały, że bardziej efektywnie wykorzystywałeś każdą minutę opłaconą w EVE. Rozumiesz ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej