Eve Online > Patche i dodatki
DevBlog: learning skills are going away
sc0rp:
@up adapt or die.
Luisa:
--- Cytat: Morbius w Listopad 26, 2010, 12:55:54 ---to nie chodzi o niechęć do noobów tylko zmieniające się podejście i mentalność,
jak zaczynałem w 2006 to ludzie mozolnie robili skile od zera i po kolei frytka, cep, cruz człowiek uczył się itd i był z tego fun i satysfakcja
a teraz znakomita część nowych zakłada konto i chce mieć od razu bsa albo lepiej capsa, to jest mentalność dzieci wow.
Ostatnio jakiś kolega pożegnał się z korpem bo on nie będzie latał głupią frytką on poczeka aż mu sie zrobi archon :)
i racje mają ci że eve zmierza do tego żeby w 2 meisiące wyskilować najlepsze statki a potem kupowac sobie cukierki z rl kase w item szopie :(
--- Koniec cytatu ---
Ale popatrz na to z innej strony, taki noob zrobi archona ktorym i tak nie bedzie umialo latac, poleci w lowescu na pasek poracic, zginie i zrobi emo quit - czyz to nie cudowne ? :D
sc0rp:
--- Cytat: Keeno Smythe w Listopad 26, 2010, 13:59:30 ---Ale popatrz na to z innej strony, taki noob zrobi archona ktorym i tak nie bedzie umialo latac, poleci w lowescu na pasek poracic, zginie i zrobi emo quit - czyz to nie cudowne ? :D
--- Koniec cytatu ---
Ach to co to malo bylo ubitych dredow/carrierow na gate'ach w low? :>
Ranshe:
--- Cytat: Dormio w Listopad 26, 2010, 13:05:15 ---Zacznijmy od tego, że nikt nikogo NIE zmuszał do zrobienia learningów, to był jedynie ŚWIADOMY wybór osób które chciały szybciej skillować.
--- Koniec cytatu ---
A to ciekawe co prawisz. Znaczy się, znasz kogoś, kto ma maina i nie ma wyskillowanych learningów na jakiś tam poziom?
Popatrz sobie tutaj - http://eveboard.com/statistics/skills i znajdź learningi. Jeśli jakieś skille ma 90% osób to oznacza to, że dupa tam, a nie wybór. Pozostałe postacie na eveboardzie to pewnie jakieś alty czy noobki które jeszcze nie doskillowały.
Surgical strike to jest wybór - 3% damage czy ile tam. Cruzy na 5 to jest wybór - odblokowujesz kupę nowych statków. Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy nimi a learningami?
--- Cytuj ---W tej chwili w EVE po skasowaniu learningów jedynym zróżnicowaniem będzie typ posiadanego implanta oraz remap jaki sobie dana osoba zrobiła. Jak dla mnie to kaszanka, bo TERAZ właśnie mnie się do czegoś zmusza (zakup implanta i remap) !
--- Koniec cytatu ---
A co, wcześniej nie robiłeś remapów? Nie kupowałeś implantów?
--- Cytuj ---Poza tym uważam, że tym ruchem CCP przekreśliła cały koncept który stanowił o wyjątkowości EVE.
--- Koniec cytatu ---
A jakiż to niby koncept? "Nasza gra jest tak upierdliwa, że grają w nią tylko największe hardkory"? ;)
Cała reszta gry przecież zostaje, pomijając twoje i paru innych czarnowidztwo i marudzenie. Skille, statki, skałki, sov itp itd. Chyba to jednak internet spaceships są konceptem tej gry, nie learningi?
--- Cytuj ---(ja ich nie widzę przy learningach - ktoś kto chciał mnie dogonić MUSIAŁ szybciej skillować, od teraz NIE będzie mnie mógł dogonić w żaden sposób !).
--- Koniec cytatu ---
I tak nie dogonię cię w skillpointach, chyba że wyłączysz konto na długi czas a ja w tym czasie nie. Mogę dogonić w konkretnych rzeczach (np ugadamy się na ustawkę AF vs AF), ale zawsze będziesz miał przewagę tych paru lat gry więcej - możesz latać większą ilością statków, masz więcej supportowych skillów, nie będzie mi się opłacało produkować drejków a tobie tak, itp itd.
--- Cytuj ---Za chwilę skasuje skille zwiększające dmg, bo przecież wystarczy podnieść dmg w działach, po co dawać bonus od skilla, przecież żeby być PVPerem potrzeba dział, a nie skilla. Albo inne tzw. "time sinki", np. spaceship command, mechanic, AWU...
--- Koniec cytatu ---
No tak. Przecież skasowanie learningów, jest powodem do przewidywania kasowania całej reszty skillów. No jak można na to nie wpaść, przecież to takie oczywiste.
--- Cytat: ltrook w Listopad 26, 2010, 12:41:57 ---Dziś learnings, jutro electronics, engineering, mechanics - NO BO PRZECIEŻ TO PRZESZKADZA W ŁATWEJ I PRZYJEMNEJ GRZE OD SAMEGO POCZĄTKU.
--- Koniec cytatu ---
Jak wyżej.
--- Cytuj ---Na pohybel CCP!
--- Koniec cytatu ---
Linka do unsubscribe chcesz czy sam sobie znajdziesz? A, i twój stuff, nie zapomnij mi go skontraktować.
HammerSnake:
--- Cytuj ---A mi sie wydaje ze ci co na to narzekaja wychodza z zalozenia ze "skoro ja musialem odcierpiec swoje skillujac learningi to niech nowi tez tak maja".
--- Koniec cytatu ---
No coś w tym jest .Jak pomyśle o tym miesiącu koxania charyzmy ,żeby potem jakoś w miarę komfortowo skillować leadershipa..,a teraz jakiś noob dostanie te wszystkie atrybuty magicznym pstryknięciem palca...
W dupie mam to ich sp , bo to się nijak przekłada na czas jaki spędziłem na farmę tych punktów.
Zmniejszyli wymagania dla thermo ,2x remap + boost do sp,teraz lerningi , to następnym krokiem będzie implant leadershipowy ze skillem od linka na 1.
W dupach tym noobą się poprzewracało.
Jakby jeszcze w tej grze nie było tak ,że starego wyjadacza w pimped bryce , może pojechać 2-3 dwu tygodniowych noobów to bym nie miał nic przeciwko tym zmianą i ciągłym boostowaniu nowych ,ale to nie jest gra gdzie jeden koleś z charkiem xx lat roznosi cały blob x statków kliknięciem f1. Zawsze ludzie narzekają i dziwie się , że ccp się ugina pod nimi .To tak jak tutaj wszyscy narzekają na brak solo fightów ,a większość tych narzekaczy pewnie nigdy solo fightów za bardzo nie szukała.Bo trzeba sobie przeciwnika z jajami poszukać ,a arenki to na sisi macie.
Jak ktoś jest w stanie przejąć inicjatywe i posiada minimalną determinacje jest wkręcony klimaty eve to nic dla niego nie jest imo problemem .
No ale kit .Tradycyjnie nie zamierzam płakać jeżeli chodzi o te nowe zmiany :p. (ponarzekać można ).
Mam takie pytanie jak mój bloodline slave matar ma podstawy 6 14 6 9 4 (int,perc,char,will,mem) to teraz mi zrównają te wszystkie podstawowe atrybuty?
Czy może będę mieć po prostu 14 perc + 12? + druty?
Dalej idąc .. po zmianach dostane 12 nie remapowanych atrybutów do każdej grupy.To tak mnie zastanawia co ja będę mógł remapować ?. Chyba ,że coś nie doczytałem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej