Eve Online > Patche i dodatki
DevBlog: learning skills are going away
Ranshe:
--- Cytat: Xarthias w Listopad 26, 2010, 11:17:58 ---Learningi były kolejną rzeczą, która różnicowała postaci. A ich usunięcie wpisuje się w ciąg zdarzeń, które powodują, że wszystkie początkowe postaci są takie same.
--- Koniec cytatu ---
Zostawienie learningów też powoduje, że wszystkie początkowe postacie są takie same. Wszystkie z minimum 4/4 basic/advanced, (może nie wszystkimi od razu), bo jeśli gra ci się spodobała to MUSISZ to mieć, chyba że skillujesz cyno alta albo coś innego mieszczącego się w 1.6m sp bonusu startowego.
Tak więc argument taki sobie dosyć...
--- Cytuj ---Jeszcze raz powtórzę (chociaż doświadczonym graczom nie powinienem). Eve to gra wymagająca cierpliwości i długofalowego planowania. Dla mnie learningi były jedną z rzeczy, która tego uczyła - a kto nie potrafił się przystosować, kończył grę i nie męczył siebie ani kolegów dłużej.
--- Koniec cytatu ---
Xart ja jestem nowym graczem i planuję zostać na jakiś czas w grze. Learningi nie uczą gracza NIC, kompletnie nic. To była tylko wkurwiajka, którą było trzeba przeboleć, żeby nie czekać na interesujące skille jeszcze dłużej - czyli żeby nie być za wami bittervetami jeszcze bardziej w tyle, a tak by było gdybym je kompletnie olał.
Cierpliwość i długofalowe planowanie jest zupełnie niepowiązane z jakimiś skillami w jakiejś grze. To gracz będzie umiał sobie zrobić plan w evemonie i się go będzie trzymał albo i nie, piksele tu nie mają nic do rzeczy.
@Bloodline'y z różnymi bonusami, lol.
I co, wszyscy pvperzy wedle tych waszych cudownych pomysłów będą robić od nowa/kupować matarskie postacie, bo matarski jakiś bloodline będzie miał bonusy do artylerii, a moja achura (wybrana bo mi się taki podobał avatar) będzie miała bonus do inwencji którą nigdy się nie zajmę - czyli automatycznie będę jeszcze bardziej w tyle niż taki np. SokoleOko (no offense, akurat pasujesz avatarem ;] ) tylko i wyłącznie z racji tego, że nie chciałem grać czarnuchem w brylach.
--- Cytat: tomassz w Listopad 26, 2010, 12:14:34 ---ale taki newbie może sobie skillować naprzemian wszystko i poznawać powoli grę, jak mu się spodoba to zostanie i wyskilluje learningi do końca a jak się nie przekona to i tak skończy z eve bez względu na learningi.
--- Koniec cytatu ---
Tak samo skończy z Eve jeśli tych learningów w ogóle nie będzie i mu się gra nie spodoba. Więc właściwie to miał być argument za ich zostawieniem czy co? :P
MGGG:
Cztery lata temu skonczylem swoja przygode z EVE, bo w swoim noobstwie wybrałem sobie bloodline "naukowca", a reszta moich znajomych "pewpew". Po 2,5 miesiący gry nagle okazało się, że jak chcemy razem grac, to powinien zrobic nowa postac i od nowa meczyc sie z wbijaniem learingow. Z tego powodu podziekowalem. Dla mnie bicie learingow, to jak grind mobków w WoWie. Musisz x zabic, by wskoczyc na nastepny poziom rozwoju.
Co do argumentu, ze learingi roznicuja graczy, to jest on tak nie trafiony. Mam to szczescie, ze moge podjerzec skille moich kolegów z korpa i jedyna roznica w learingach, to jest to czy są bardziej (4) lub mniej (3) charyzmatyczni.
I jeszcze złota rada, jaka dostalem we wrzesniu od doswiadczonego gracza jak zaczynalem na nowa swoja przygode z EVE
--- Cytuj ---Zrób dwie postacie. Na jednej bij od samego początku learingi, a na drugiej lataj, strzelaj i poznawaj grę. Potem ja skasuj i wrócić do tej z gotowymi learingami
--- Koniec cytatu ---
:-X
tomassz:
--- Cytat: Ranshe w Listopad 26, 2010, 12:18:46 ---Tak samo skończy z Eve jeśli tych learningów w ogóle nie będzie i mu się gra nie spodoba. Więc właściwie to miał być argument za ich zostawieniem czy co? :P
--- Koniec cytatu ---
Z punktu widzenia nowego gracza to mu wszystko jedno, ale patrze z perspektywy tych co nie chcą takiego wyrównania poziomów.
Lt Rook:
Dziś learnings, jutro electronics, engineering, mechanics - NO BO PRZECIEŻ TO PRZESZKADZA W ŁATWEJ I PRZYJEMNEJ GRZE OD SAMEGO POCZĄTKU.
Na pohybel CCP!
BTW, jest jeszcze coś, nooby które kupią BOX edytion dostaną booster (nie pamietam nazwy), dający 20% do zajebistości wszystkiego, +3 do każdego atrybutu, i będzie on działał przez 35 (albo 45) pierwszych dni życia nooba.
Reasumując, ktoś kto kiedyś poświęcił 2 miesiące na learningi, teraz ma kilkadziesiąt mil SP może sobie za przeproszeniem te 2-4mil SP w dupe wsadzić.
A noob który za chwile rozpocznie gre, będzie miał odrazu MAX SP/h i dodatkowo ten śmieszny booster, czyli "usuniemy ten boost +100% do 1,6mil SP ale w zamian damy Wam +3 do każdego atrybutu, 20% do DPS, itd, przez 35 dni". Jedno wielkie mydlenie oczu.
I jak tu niezgodzić się z przedmówcami że gra staje się zbyt prosta już od samego początku? :o
MGGG:
Bez tych pogardzanych i wyśmiewanych "noobów", każda gra MMO znika z rynku. Żadne super hiper pro gracz nie bedzie w EVE grał wiecznie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej