Eve Online > Patche i dodatki
DevBlog: learning skills are going away
Ellaine:
O jednej rzeczy chyba wszyscy zapomnieli - altach na tym samym koncie.
Learningi były dobrym powodem żeby skoncentrować się na jednej postaci na swoim koncie. Mogłeś mieć alty do np nauki albo produkcji żeby zwiększyć sobie drastycznie ilość slotów - ale optymalizacja tych postaci wymagała wtopienia miesiąca na każdej na same learningi. Po kasacji learningów będzie taniej / łatwiej dodać sobie producenta datacorów, dodatkowego kopacza planet czy dodatkowe 300 market orderów i zaowocuje to prawdopodobnie zalaniem rynku różnymi przedmiotami produkowanymi offline i spadkiem ich cen.
sc0rp:
--- Cytat: Doom w Listopad 26, 2010, 09:29:09 ---A czemu mieliby to umożliwić? Zarówno w opisie bloodline, jak i w dostepnych dla niego opcjach były skile kierujące w odpowiednią stronę, a stare chary były tworzone z myśla o konkretnym zastosowaniu więc nie widzę czemu miałoby to zaszkodzić starym którym tego brakuje.
--- Koniec cytatu ---
Tylko nie zostalo napisane ze tradem moze zajmowac sie alt z 1,5M SP. Albo niech zmienia tak zeby w przypadku trade'u jedna strona transakcji musieli byc caldari deteis.
--- Cytat: Mona X w Listopad 26, 2010, 09:31:39 ---Mój został w stworzony z myślą o konkretnym zastosowaniu pod tytułem, że za pół roku mógłbym ciągle patrzeć na portret.
--- Koniec cytatu ---
same
--- Cytat: Doom w Listopad 26, 2010, 10:45:18 ---Ciekawe ile osób uzyje free exp żeby wrzucić noctisa na 5 :P (żeby nie było ja już mam liste skili na każdym charze w które to pójdzie i noctisa tam brak)
--- Koniec cytatu ---
O i to jest bardzo ciekawy pomysl a nie mialem pomyslu w co wrzucic XP na jednym charze .
--- Cytat: Xarthias w Listopad 26, 2010, 11:17:58 ---
Do tej pory takim sitem by podsiać niezbyt cierpliwych i mało rzetelnych było właśnie m.in. learningi. Co będzie, gdy ich zabraknie? Obym był złym prorokiem...
Jeszcze raz powtórzę (chociaż doświadczonym graczom nie powinienem). Eve to gra wymagająca cierpliwości i długofalowego planowania. Dla mnie learningi były jedną z rzeczy, która tego uczyła - a kto nie potrafił się przystosować, kończył grę i nie męczył siebie ani kolegów dłużej.
--- Koniec cytatu ---
No i ja dlatego podchodzilem do eve 3 razy bo wlasnie rezygnowalem przez glupie learningi, gdyby nie to ze podobal mi sie market (aukcje wow przy eve markecie to jak uposledzona siostra przy miss world) to pewnie nie bylo by tego 3ciego razu. Zgadzam sie ze learningi to bylo sito na graczy, ale imo sito o zbyt malych dziurkach.
Starakopara:
--- Cytat: Albi w Listopad 26, 2010, 11:34:20 ---O jednej rzeczy chyba wszyscy zapomnieli - altach na tym samym koncie.
Learningi były dobrym powodem żeby skoncentrować się na jednej postaci na swoim koncie. Mogłeś mieć alty do np nauki albo produkcji żeby zwiększyć sobie drastycznie ilość slotów - ale optymalizacja tych postaci wymagała wtopienia miesiąca na każdej na same learningi. Po kasacji learningów będzie taniej / łatwiej dodać sobie producenta datacorów, dodatkowego kopacza planet czy dodatkowe 300 market orderów i zaowocuje to prawdopodobnie zalaniem rynku różnymi przedmiotami produkowanymi offline i spadkiem ich cen.
--- Koniec cytatu ---
spadek cen jest mi wyjatkowo na rękę ;D
Nitefish:
--- Cytat: mystiq w Listopad 26, 2010, 10:52:56 ---1v1 w tej grze praktycznie nie istnieje bo zmieni się w 1v1+koledzy a przy 1v10+ siada mechanika i odparowujesz.
pod względem zadawania damagu powinno być jak z modułami - efekty się powinny nakładać.
1 damage dealer zadaje 100% damagu, 2gi 66% itd.
--- Koniec cytatu ---
Wybacz ale to równie z dupy pomysł co nielogiczny. Przy bitwach gangów wcale nie jest tak jak mówisz, że siada mechanika gry i ludzie odparowują. Po prostu ten kto jest lepszy taktycznie rozgrywa walkę na swoich warunkach. Przy starciach na close fc jak i gang musi mieć mega szybką reakcję zeby zownować przeciwnika inaczej jest dwustronna rzeź i tyle.
@Xart - zrobione learny wcale nikogo nie wyróżniają a jedynie potwierdzają fakt, że z uporem nerda skilował coś co nie ma sensu. To zwykły błąd, który często się zdarza przy projektowaniu gier.
Co do cierpliwości to chyba nie powinno być tak, że kupując grę jestem wystawiany na próbę czy przetrwam 2 miesiące w stacji skilując learny zamiast grać, prawda?
Samo skilowanie statków, modułków oraz nauka efektywnego latania wymaga cierpliwości. Wchodzenie po schodach na 10 piętro zamiast windą nie uczy cierpliwości... to bezsens.
Swój rozwój dalej będziesz planował długofalowo ale bez zbędnego balastu bo jak już wcześniej napisałem samo skilowanie learnów nie wnosi nic do rozgrywki Eve.
Zróżnicowanie poprzez bloodline - ciekawy pomysł w sumie. Zastanawiałem się kiedyś nad tym tylko zawsze w takich sytuacjach pojawia się pytanie - co jeśli na początku gry dokonam złego wyboru?
tomassz:
Wiekszość pisze o skillowaniu learningów jak o czymś co każdy na początek musi zrobić, przecież jak taki gracz nowy wejdzie do eve, nie mając żadnych znajomości i latający na początku sam, to co mu za zrobi różnice że wyskilluje learningi pózniej? My oczywiście wiemy że takie coś się nie opłaca bo gramy ileś tam miesięcy, ale taki newbie może sobie skillować naprzemian wszystko i poznawać powoli grę, jak mu się spodoba to zostanie i wyskilluje learningi do końca a jak się nie przekona to i tak skończy z eve bez względu na learningi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej