Eve Online > Patche i dodatki

DevBlog: learning skills are going away

<< < (16/50) > >>

silvia:
A jakie sa wymagane skille?

Carebear....

F-YU:
@mystiq -  "statki sie topia bo blobami latacie. polec solo na bc vs bc i walka zajmie 10 minut :d"

ładowanie sp w shipy odstraszyło by 97% pilotów (zwłaszcza tych co wybuchają codziennie w ćwierć sekundy pod ostrzałem 150 wrogich celi) -
i została by tylko garstka wybranych niebezpiecznych rzeźników.
teraz każdy ma 10+kk sp w armatach a to się jeszcze bardziej wyrówna po tym ujednoliceniu lerningu.

1v1 w tej grze praktycznie nie istnieje bo zmieni się w 1v1+koledzy a przy 1v10+ siada mechanika i odparowujesz.
pod względem zadawania damagu powinno być jak z modułami - efekty się powinny nakładać.
1 damage dealer zadaje 100% damagu, 2gi 66% itd.
byście wtedy mieli prawdziwe starcia flot z wieloma rozproszonymi celami naraz a nie egzekucje 1vs250... next.
toż to prymitywne jest.

Gaavrin:
Zauważyłem, że osoby którym nie podoba się likwidacja learningów za argument podają najczęściej to, że bloodliny nie są zróżnicowane. To, że rasy i bloodliny są nie ważne to ogromna wada tej gry i powinni coś z tym zrobić, ale nie mieszajmy tej kwestii z learningami, które bardzo dobrze, że usunęli.

P.S. Doom, ja też nie mam w planach robienia noctisa :P

Doom:
Nie no noctisa zrobię, ale tradycyjnie i raczej tylko na 4 :P Mam za to taaaaaaką liste skili na mainie za które zabieram sie od dwóch lat i jakos zawsze coś wazniejszego mam ;)

Xarthias:
@Gaavrin - uogólniasz.
Nikt nie argumentuje sprzeciwu wobec usunięcia learningów brakiem zróżnicowania bloodlinów. Wczytaj się dobrze.
Learningi były kolejną rzeczą, która różnicowała postaci. A ich usunięcie wpisuje się w ciąg zdarzeń, które powodują, że wszystkie początkowe postaci są takie same. Usunięcie różnic w startowych skillach, usunięcie różnic w startowych atrybutach, remapy, na końcu learningi - jedno wynika z poprzedniego i powoduje całkowite spłaszczenie początkowego etapu gry. Przywołujemy bloodliny, bo są bardzo widocznym tego dowodem, ale wszystkie pozostałe rzeczy też się w to wpisują.
I jeśli ktoś nie potrafi poświęcić kilku tygodni (szczególnie po zmianie wymagań na adv learny) na zrobienie kilku bardzo potrzebnych i przydatnych skilli, najprawdopodobniej nie będzie miał też cierpliwości żeby wsiąść w co bardziej wymagające shipy. Ale np. przy braku learningów, w międzyczasie zdąży wejść do korpa, narobić zobowiązań etc. i nagle się znudzi i wróci do wowa, l2, aiona czy innej mało wymagającej siekaniny. A jego współgracze z Eve będą się denerwować, bo bez sensu stracili kolejnego gracza i muszą poświęcać czas i zasoby na wyszkolenie kogoś na jego miejsce (oczywiście jest to nieco przejaskrawiony przykład, ale...).
Do tej pory takim sitem by podsiać niezbyt cierpliwych i mało rzetelnych było właśnie m.in. learningi. Co będzie, gdy ich zabraknie? Obym był złym prorokiem...
Jeszcze raz powtórzę (chociaż doświadczonym graczom nie powinienem). Eve to gra wymagająca cierpliwości i długofalowego planowania. Dla mnie learningi były jedną z rzeczy, która tego uczyła - a kto nie potrafił się przystosować, kończył grę i nie męczył siebie ani kolegów dłużej.
I dlatego ja nie widzę ŻADNEJ pozytywnej rzeczy, która usprawiedliwiałaby likwidację tych skilli.
I jestem pewien, że większość z tych "zachwyconych" przyzna mi za kilka miesięcy rację. Niech tylko minie euforia z "odblokowanych" milionów sp i wypimpowanych atrybutów... :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej