Eve Online > Patche i dodatki
DevBlog: learning skills are going away
Goomich:
Mój został w stworzony z myślą o konkretnym zastosowaniu pod tytułem, że za pół roku mógłbym ciągle patrzeć na portret.
Nitefish:
Learningi to typowy przykład błędu game designerów. To element gry, który jest nobrainerem - to tak jakby trzeba było wcelować w undock wlatując do stacji. Jest to zbędny element gry nic nie wnoszący do rozgrywki, jedynie podnoszący poziom wkurwienia i zniechęcenia młodych graczy.
Learny robi się pasywnie wiec w zasadzie zaczynając grę najlepiej jest w nią nie grać na czas zrobienia learnów więc... gdzie tu fun?
Dziwne, że dopiero teraz to usuwają ale dobrze że w ogóle usuwają.
Starakopara:
--- Cytat: Nitefish w Listopad 26, 2010, 10:27:45 ---Learningi to typowy przykład błędu game designerów. To element gry, który jest nobrainerem - to tak jakby trzeba było wcelować w undock wlatując do stacji. Jest to zbędny element gry nic nie wnoszący do rozgrywki, jedynie podnoszący poziom wkurwienia i zniechęcenia młodych graczy.
Learny robi się pasywnie wiec w zasadzie zaczynając grę najlepiej jest w nią nie grać na czas zrobienia learnów więc... gdzie tu fun?
Dziwne, że dopiero teraz to usuwają ale dobrze że w ogóle usuwają.
--- Koniec cytatu ---
this :)
Oxylan:
Już dawno temu przyznali że był to wielki błąd, pomimo nienawiści do lernów przez większość graczy trzymali się tego jak tylko można żeby lerny zostały, powinni zrobić to dawno temu, może ich ruszyło (sumienie) i zdali sobie sprawę, że nie mogą albo nie chcą dalej dymać nowych graczy.
Widzę tylko plusy takiej zmiany, mniej czekania aż gracz zacznie normalnie grać, oraz więcej nowych graczy, pewnie mały odsetek społeczności graczy dawał na luz z poznaniem gry, właśnie przez głupie learningi.
Doom:
Ciekawe ile osób uzyje free exp żeby wrzucić noctisa na 5 :P (żeby nie było ja już mam liste skili na każdym charze w które to pójdzie i noctisa tam brak)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej