Eve Online > Patche i dodatki
DevBlog: learning skills are going away
Dormio:
No właśnie chyba nie do końca. Niektórzy (ja i chyba Xart) uważamy, że niekoniecznie powinni to dawno zrobić. Zreformować - może ale to zależy od kierunku.
Bo sam powiedz po co Ci teraz atrybuty skoro wszyscy mają po równo ?
sc0rp:
--- Cytat: Dormio w Listopad 26, 2010, 14:57:27 ---IMHO mix obecnego systemu, gdzie masz zróżnicowanie atrybutów bazujące w na wyborach przy tworzeniu postaci (...)
--- Koniec cytatu ---
A zdajesz sobie sprawe z tego ze wybor na podstawie opisow nie byl do konca swiadomy? Ja wybralem caldari deteis kiedy jedynym wlasciwym bloodlinem bylo caldari achura, gdyz w opisie nie znalazla sie informacja o tym ze do trade mozna miec alta z 1,5M SP.
--- Cytat: Dormio w Listopad 26, 2010, 15:00:33 ---Bo sam powiedz po co Ci teraz atrybuty skoro wszyscy mają po równo ?
--- Koniec cytatu ---
o_O to remapy i implanty tez usuwaja? source or przestan wprowadzac w blad
Gregorius:
--- Cytat: Dormio w Listopad 26, 2010, 14:57:27 ---Exp (bonus) za używanie mogłoby być śmiesznie małe (i.e. 0.01% za każdy lvl), ale promowałaby tych co używają sprzętu intensywnie i to wszystkich po równo. Latasz Dominixem, to masz bonus za latanie tylko nim i już. Oczywiście można system rozbudować - tracisz np. 0.001% za okres nieużywania, dodatkowy bonus za używanie w pewnej konfiguracji, dodatkowy bonus za K/D ratio... itd.
--- Koniec cytatu ---
Dormio, ale w ten sposób EvE straciłaby swoją niewątpliwą zaletę i efekt byłby taki, że dostalibyśmy kolejną grę, gdzie, żeby coś uzyskać - trzeba grindować. (nie wiem, ale to działa na mnie jak płachta na byka ^^) - nawet, jeśli to będzie 0.000000001% :] To nadal będzie grindem.
Gizmo79:
--- Cytat: Dormio w Listopad 26, 2010, 14:20:34 ---Czyli również wpływa na Twoje możliwości (szybszej nauki).
--- Koniec cytatu ---
Możliwości bojowe. Chyba o tym jest ta gra?
--- Cytat: Dormio w Listopad 26, 2010, 14:20:34 ---Moja postać zaczynając dostała kilka skilli a w nich w sumie 50k SP. Żaden nie był na lvl5 (żadnego nie można było mieć), a dla mnie przy jej kreowaniu bardziej się liczyło to co naczytałem się przy jej klikaniu niż to co dostanę w zamian za klikanie. Teraz nie ważne co klikniesz na koniec będziesz miał klona kolegi który zaczyna w tym samym momencie co Ty.
--- Koniec cytatu ---
A jak się zaczyna teraz? Czy aby nie podobnie? Jak usuną jeszcze bonus to będzie prawie identycznie, poza tym, że ty musiałeś zrobić learny, a teraz newbie lernów robić nie będzie musiał. To w kwestii skilli, bo oczywiście była jeszcze jedna różnica - inne staty z jakimi się zaczynało, ale to akurat też było rozwiązane źle i prowadziło do dominacji Achur, bo ich rozkład statów był po prostu najbardziej optymalny dla pvp chara (nie chce mi się patrzeć kiedy wprowadzono Achury i czy już miałeś ten dylemat - być laską lub paszczurem, albo być opóźnionym). Ja też chciałbym, żeby wybór przynajmniej rasy miał wpływ na dalszą drogę większy niż tylko wygląd, ale nie taki jak w czasie gdy zaczynałem grać.
Morbius:
Atrybuty były ważne kiedyś jak startowałeś z daną profesją i trzymałeś się jej, potem przydawały się imple i learningi jak chciałeś zmienić zawód tak było w moim przypadku,
Teraz atrybuty nie są ci potrzebne bo nowy gracz ma mieć w miesiąc skile na hace i kapitale :)
latanie fregatą przez miesiąc jest nudne i szkodliwe dla zdrowia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej