Eve Online > Patche i dodatki
DevBlog: learning skills are going away
Luisa:
Ja tam jestem zadowolony, przynajmniej sobie wrzucę carriera albo fightery na V :D
Dormio:
--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 26, 2010, 14:35:36 ---A co do learningow to nie wiem jak czesto ty masz kontakt z newbie, bo ja ostatnimi czasy bardzo duzo (wprowadzam teraz 6 osob w swiat eve - z czego 2 juz przedluzyly konta ale jak ostatnie sie chodz jedna to i tak bedzie ok) i wiem na co narzekaja i co ciekawe ich narzekania sa identyczne z moimi i modelem przewodnim jest "na kij mi te learningi".
--- Koniec cytatu ---
Ostatnio mniej, bo wszystkich nawet tych bardziej rozgarniętych wysyłamy do akademii. A na co im learningi to zawsze miałem jedną odpowiedź - by szybciej dorównać takim prykom jak ja. Nie wszyscy to rozumieli, nie wszyscy to akceptowali, ale zazwyczaj wystarczyła przykładowa walka we frytce i ficie T1, by im pokazać, że nie wystarczy mieć postać z 2005 by automatycznie wygrać.
Poza tym żaden skill nie ratuje przed błędami i głupotą, a wśród korpowiczów mam rodzynki które zamiast mieć zalecane przeze mnie 2.2mln SP mają znacznie mniej ("bo im się nie chciało"), którzy zawsze plują sobie w brodę jak widzą czas skillowania jakiegoś skilla na lvl5.
--- Cytat: Keeno Smythe w Listopad 26, 2010, 14:44:59 ---Ja tam jestem zadowolony, przynajmniej sobie wrzucę carriera albo fightery na V :D
--- Koniec cytatu ---
Ja zainwestuję w bomberki do patelni.
Gregorius:
Sorki, nie chce mi się wszystkiego czytać, bo straszną polemikę montujecie w temacie ;P
Ale chciałbym się o jedno zapytać gorących zwolenników starego porządku (czyli ten obecny jeszcze).
Dlaczego na centrali nie było oburzenia, jak bloodline's zostały zrównane ? Dlaczego nikt nie protestował, jak nowi gracze dostawali 100% boosta, a wcześniej ileśtam więcej SP.
Sam zaczynałem grę, gdzie nie było tych bajerów, bloodline miał różne atrybuty etc. Postać wybierałem dla klimatu, nie dla jakiegoś konkretnego efektu (później się dowiedziałem, że EvE z RPG ma tyle wspólnego co bażant z koniem).
Usunięcie learningów dla mnie jest zmianą dobrą, o ile nie zostanie to spieprzone dalej. Przynajmniej jakieś SP skapnie i nie będzie trzeba czekać miesiącami na piątki (tak, tak jak skillowałem learningi, to dla adv. trzeba było mieć basic na 5). Nie ukrywam, że to wcale nie budowało różnorodności w grze.
Wrócę jeszcze do bloodline (bo zaczynam jak wy pisać ściany tekstu :P) - nie pamiętacie takiego ładnego okresu, jak wprowadzano rasy "azjatyckie", ile było Achur w grze ? No właśnie był spam caldaryskich chińczyków na skalę masową - pamiętam, że wtedy było sporo narzekań, że jest za bardzo zboostowana etc.
Zdecydujcie się więc, jaka alternatywa wg. was byłaby dobra ? :P
Salut
Dormio:
--- Cytat: Gregorius w Listopad 26, 2010, 14:49:06 ---Zdecydujcie się więc, jaka alternatywa wg. was byłaby dobra ? :P
--- Koniec cytatu ---
IMHO mix obecnego systemu, gdzie masz zróżnicowanie atrybutów bazujące w na wyborach przy tworzeniu postaci + boost z learningów (aczkolwiek IMHO wymagania na nie powinny być mniejsze) + implanty (różnorodność większa, szczególnie faction/pirackie) oraz exp (bonus) za używanie. I uważam, że nie powinno być ograniczenia na lvl. Co to za sztuczne ograniczenie max lvl5 ? A dlaczego nie cztebernaście ? Krzywa jest określona (rank określa), więc nie widzę żadnego problemu z wprowadzeniem.
Exp (bonus) za używanie mogłoby być śmiesznie małe (i.e. 0.01% za każdy lvl), ale promowałaby tych co używają sprzętu intensywnie i to wszystkich po równo. Latasz Dominixem, to masz bonus za latanie tylko nim i już. Oczywiście można system rozbudować - tracisz np. 0.001% za okres nieużywania, dodatkowy bonus za używanie w pewnej konfiguracji, dodatkowy bonus za K/D ratio... itd.
Morbius:
Ale tu się nikt tak naprawde nie czepia likwidacji learningów bo to w sumie już dawno powinni zrobić,
bardziej chodzi o kierunek w którym niechybnie eve zmierza -
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej