Eve Online > Dyskusje ogólne

Zarabianie w null (ponownie), było: [Polityka] Chaos na południu - 25.07

<< < (8/17) > >>

Doom:
Offtopic mode on

--- Cytuj ---Zauważ że w takich czołgach czy innym counterstriku nie ma takich rozróżnień. Ludzie jednocześnie walczą i zarabiają sobie jakieś tam punkciki, pieniążki czy cośtam. Nikt nikomu nie mówi "ty kerbirze, walczysz tylko po to żeby zarobić punkciki, tylko ja jestem pr0 bo zarabiam punkciki żeby walczyć"
--- Koniec cytatu ---
Ostanio innymi słowami ale w mniej więcej tym znaczeniu kierowca M3 Lee nawrzucał altlerzystom z temu w którym jechałem akurat potyczkę :P Dobór zwrotów skłania mnie do przypuszczenia  że mógł to być (ex)gracz eve ;)
Offtopic mode off

Xeovar:

--- Cytat: Anna Nietrzeba w Listopad 24, 2010, 16:03:13 ---Gdyby to była prawda to nie istniałby np. gry ekonomicznie. Ty po prostu widzisz tylko jeden aspekt gry PvP i nie potrafisz sobie wyobrazić, że ktoś inny może to widzieć zupełnie inaczej. Przyjmij do wiadomość że w EVE można zajmować się tuzinem rzeczy poza PvP i mieć z tego radochę. Powiem więcej ze swoim podejsciem, należysz raczej do mniejszości  ;D

--- Koniec cytatu ---

Moze i mniejszością, ale cała gra jest budowana po to żeby PvP było niezbędne, istotne i nie do uniknięcia. I to wcale nie dlatego że pvperów jest więcej, albo są "lepsi" czy "ważniejsi", tylko dlatego że sytuacja gdzie jest ryzyko i sam fakt lecenia gdzieś daje adrenalinkę, do tego ekonomia jest stabilna i nie sztucznie pompowana przez PvE, powoduje że nawet dla kerbira ta gra jest CIEKAWSZA. Mimo ciągle pojawiających się obaw że CCP zepsuje EVE, osobiście uważam że oni dobrze wiedzą że to musi tak działać, jeśli chcą utrzymać trend rozwojowy tego świata i community - skerbirzenie gry spowoduje odplyw ludzi, w tym kerbirów, którzy często nawet nie będą wiedzieć czemu gra nagle stała sie nudna mimo ze wszystko było pięknie i CCP posłuchało ich pomysłów i inicjatyw....

Lt Rook:

--- Cytat: Albi w Listopad 24, 2010, 16:23:02 ---Niektórzy strzelają do ludzi bo lubią strzelać, ale to niewielki odsetek psychopatów.

--- Koniec cytatu ---

Słyszycie PSYCHOPACI! Leczcie sie!  :o :o

Chupacabra:

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 24, 2010, 15:58:23 ---....
A pro po dlaczego kerbiry kerbirza jeszcze jedno mi przyszlo do glowy bo to akurat czesciowo mnie dotyczy. W czasie robienia misji/anomalek mozna sobie spokojnie zrelaksowac, przemyslec spraw z pracy etc. a ze przy okazji cos miga i wybucha, a wallet pecznieje to tylko efekt uboczny. :) Bo wiesz ja zakladam ze lecac na pvp to "keep focus" weic na przemyslenie spraw z pracy w tym czasie ma sredni sens ;)

--- Koniec cytatu ---

To ja z tego powodu polubiłem CTA :) bijemy posa ja czytam książkę, bijemy stację to samo, przy obronie nasi kochani wrogowie również pozwalają na semi afk :) JAk jest duży lag to podczas logowania można sobie pójść zrobić herbatę, jak wrócisz możesz próbować odpalić rakiety :) Znam takiego jednego co latał na Roamy i oglądał filmy, Sokół tez powinien go jeszcze pamiętać :). Także da się zrelaksować przy każdym typie rozgrywki w tej grze, a nawet dokształcać się :)

Jak dla mnie różnica kerbir -- nie kerbir, polega na podejściu do ISK. Mówię to jako były kerbir :) W pewnym momencie odkryłem, że:

"ISki szczęścia nie dają, tylko zakupy"- chyba Merlin Monroe :)

Teraz kerbirze tylko wtedy gdy poziom shipów spada poniżej ustalonego poziomu.

Ellaine:

--- Cytat: ltrook w Listopad 24, 2010, 16:29:22 ---Słyszycie PSYCHOPACI! Leczcie sie!  :o :o

--- Koniec cytatu ---
Psychopaci w świecie przedstawionym. To co dla gracza może być normalną zabawą, wewnątrz świata przedstawionego bywa dziwne :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej