Eve Online > Dyskusje ogólne

Zarabianie w null (ponownie), było: [Polityka] Chaos na południu - 25.07

<< < (6/17) > >>

sc0rp:

--- Cytat: Colonel w Listopad 24, 2010, 14:22:19 ---Sokole, jak chcesz być "lwem"
To musisz odżywiać się tylko antylopami i nawet nie patrzeć na to co one jedzą :P

--- Koniec cytatu ---
Twoja ideologia oddaje sens piractwa, ale niestety z racji tego jaka jest mechanika gry oraz patrzac po waszym kb, http://vu-du.org.pl/forum/viewforum.php?f=17 i ilosci czlonkow to owszem jestescie lwami ale raczej takimi:

A nie takimi:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 24, 2010, 14:43:04 ---Mach został kupiony na PvP, tak został zrigowany i na PvP regularnie lata (ma na koncie już dwa carriery i kilkadziesiąt mniejszych statków - w tym solo kille). Wsparty Bazylem zamienia się w maszynę do robienia pieniędzy, która jednocześnie wcale nie jest taka bezbronna, gdyby ktoś próbował mi się wbić między wódkę a zakąskę.

--- Koniec cytatu ---
hmm jakby ci to powiedziec moj mach rozni sie od typowego macha ( http://hydra.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=5996386 ) na pvp (bedacego na ac) tym ze trzeba mu wymienic kilka modulow (hardener na punkt, LSE na bateryjke, 1 te i 1 gyro na 2 nano, 1 gyro na dc, probe launcher na neuta) wiec mowienie "kupilem i sfitowalem macha na pvp a do kerbirki uzywam przy okazji" jest kula w plot bo ja dokladnie to samo moge powiedziec :P z tym ze ja tego macha zlozylem typowo pod kerbirke :P

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 24, 2010, 15:06:30 ---hmm jakby ci to powiedziec moj mach rozni sie od typowego macha ( http://hydra.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=5996386 ) na pvp (bedacego na ac) tym ze trzeba mu wymienic kilka modulow (hardener na punkt, LSE na bateryjke, 1 te i 1 gyro na 2 nano, 1 gyro na dc, probe launcher na neuta) wiec mowienie "kupilem i sfitowalem macha na pvp a do kerbirki uzywam przy okazji" jest kula w plot bo ja dokladnie to samo moge powiedziec :P z tym ze ja tego macha zlozylem typowo pod kerbirke :P

--- Koniec cytatu ---

Kerbirski Mach ma aktywny tank i rigi CCC. Mach PvP ma bufor i CDFE. Wsadzenie shield boostera bez rigów do capa jest dość dziadowskim rozwiązaniem, z kolei Mach na CCC do PvP w ogóle się nie nadaje (bo to jak latać bez rigów).

W dodatku, mój Mach miał CDFE w czasach, gdy robiłem nim sanshowe anomalki na... aktywnym armor tanku :P

Ellaine:
@Dark: oni zbierają okup a nie rozwalają wszystko co popadnie. Okupów nie widać na KB ale ich uzyskiwanie jest zabawne :)

Ogólnie jestem całym sercem za kerbirstwem. Kerbirstwo to naturalne, "realistyczne" podejście do gry - takie jak miałby każdy zdrowy na umyśle człowiek by reprezentował naprawdę żyjąc w świecie przedstawionym. Ideałem gry jest takie ustawienie mechaniki (równowagi ryzyka, kosztów i nagród), żeby kerbiry walczyły jak najwięcej.

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 24, 2010, 15:21:22 ---Kerbirski Mach ma aktywny tank i rigi CCC. Mach PvP ma bufor i CDFE. Wsadzenie shield boostera bez rigów do capa jest dość dziadowskim rozwiązaniem, z kolei Mach na CCC do PvP w ogóle się nie nadaje (bo to jak latać bez rigów).

--- Koniec cytatu ---

Przy posiadaniu sumarycznego dps na poziomie 2.500+ (mach, tengu, 10x firbolg) shield booster jest zbednym komfortem nawet na plexach (dps na poziomie 1600+) 8/10 i eskalacjach, za to bufor i omni-tank pozwala nie przejmowac sie pojedynczymi bomberami, dramielami i innymi muchami.

SokoleOko:
Dark (i inni), nie bardzo rozumiem, gdzie jest spór.

Zarabiam na misjach. Używam do tego shipa, którym latam także na PvP. Czy posiadanie Machariela czyni ze mnie kerbira? No bez jaj.

@Albi
Gdyby nie PvP, w tej grze nie byłoby niczego interesującego. Wszystko jest tak powtarzalne, że bardzo chętnie kupowałbym i "spienieżał za ISK" GTC byle tylko nie musieć robić nic poza PvP. Niestety, nie zarabiam tyle w realu (i zostawmy na boku sugestie drugiego etatu w Mc'D, który ponoć przynosi lepsze rezultaty w przeliczeniu ISK/h niż farmerstwo ingame)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej