Eve Online > Patche i dodatki
Nie będzie remapu za plexy
Kara Mon:
Sam handel postaciami legalny jak i plexy nie sa zlym rozwiazaniem, w sumie to jest chyba naiteligentniejszy sposob walkiz ebayem, jak czegos nie da sie zwalczyc zalegalizuj to i problem znika. Handel postaciami za $$$ i tak by kwitl a tak przynajmniej czesc jest dokonywana legalnie bo skoro jest taka opcja to wielu ludiz jednak zrezygnuje z uslug ebay i postapi zgodnie z eula.
Imo neural remap otwieralby droge do dalszych opcji , implant 100% do zajebistosci za plexa, solo killmail nyxa rifterem za plexa i takie tam rozne dziwne cuda co gorsza w grze za ktora i tka sie placi abonament. Moglo by dojsc do sytuacji ze kazdy by placil za gre , a do tego byli by ci z kontem "premium" i bez niego co juz nie wyglada na zdrowy uklad.
silvia:
To co kolega wyzej.
Imho, gra powinna byc F2P z dodatkami za kase (gdzie chcialbym nadpomniec, iz mozliwosc kupowania (uber) itemow za prawdziwa kase, zakonczyla by zywot eve) albo try abonamentowy.
Ostatnimi czasu, pelno gier przechodzi z P2P na F2P z mozliwoscia dokupywania itemow za prawdziwa kase. Osobiscie preferuje system platny, gdyz sprawia to, iz gracze sa rowni, a nie rowniejsi. Gralem w wiele gier, w ktorych byly systemu mikrotranzakcyjne, i dla zadnej gry nie skonczylo sie to dobrze. Jak jeszcze, w wielu grach, raz kupiony item, pozostaje na naprawde dlugo, lecz w eve to nie przejdzie, glownie spowodu tego, iz statki mozna latwo zniszczy.
Jesli ccp, przenioslo by na F2P z mikrotranzakcjami, w formie kolorystyki statku, czy ubran i przedmiotow ozdobnych (tako rzeczy trwalych), to pelno graczy gralo by za darmo, a tylko garstka by kupowala w sklepie za prawdziwa kase.
Jesli ccp, przenioslo by na F2P z "MT" w formie uber itemow, to juz widze ten whine, gdyz ktos wydal 100 dolarow i zostal zniszczony na bramie w jita.
Jesli ccp, zostanie na P2P, lecz doda "MT" w pierwszej wymienionej formie, to coz... bedzie ostry whine ze strony innych graczy, dlaczego nie zmienili jeszcze tekstur statkow na ladniejsze (w koncu place za rozwoj gry, right?).
Ostatnimi czasu, CCP obralo kierunek "jak najwiekszego cisniecia kasy", i bardzo bym chcial by byla jakas mozliwosc zrobienia protestu (np. organizacja eventu masowego niszczenia freightow, czy ze-smartbombowania bramu perimeter w jita).
Wiecie jak fajnym by bylo, by gracze przelozyli ogolny interes, ponad odbieranie sova, chocby przez jeden dzien? wyobrazcie sobie, iz wszscy piloci z 0.0 polecieli by do jita i okolic i pisali na localu "EVE NO NEED INCARNA, WE NEED NODS" lub "NO TO LAG". Myslicie, iz CCP po takim evencie przeszlo by obok obojetnie?
Ja nie.
Btw: moze dalo by cos takiego zorganizowac? Chocby polskie community zebrac w niedzielny "pozniejszy" wieczor i powysadzac masowo frachty siedzace na bramie do perimeter w jita. Nie wazne co by w nich bylo... Jakby jeszcze jakichs kolegow pozapraszac, to calkiem ladna ilosc osoby by sie zebrala :d
Doom:
Myślę że propozycja ma poważną wadę na etapie założeń. CCP zamiast się ugiąć może obrać stanowisko " z terrorystami nie negocjujemy" i wystrzelać protestantów. Tym bardziej że cos mi dzwoni że tego typu akcja w jita jest właśnie ustawiona jako sankcjonowana banem (ale może mi się tylko wydawać) po tym jak banda dowcipnisiów zaspamowała undok 4-4 kilkuset noob shipami
sc0rp:
--- Cytat: Doom w Listopad 23, 2010, 00:40:36 --- Tym bardziej że cos mi dzwoni że tego typu akcja w jita jest właśnie ustawiona jako sankcjonowana banem (ale może mi się tylko wydawać)
--- Koniec cytatu ---
to nam obu sie moze wydawac bo tez mi sie tak kojarzy ze widzialem posta od deva/gma na eveo.
silvia:
smartbombowanie jita / refine duzej ilosci materialow only.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej