Forum Gry > World of Tanks

Nowy Polski Czołg ( niestety nie w WoT )

<< < (3/11) > >>

Ptysiu:

--- Cytat: Kane McCallan w Listopad 09, 2010, 17:43:10 ---Bo cos takiego tylko do tego sie nadaje oraz do tego sluzy. Do konwoju dolaczasz cos takiego i za zadna skalka talib juz nie czuje sie bezpieczny, oczywisce dopuki rosjanie nie dostarcza cichaczem jakies nowsze rpg talibkom.

--- Koniec cytatu ---

Mała poprawka: Rosjanie są zapraszani do przyłączenia się do misji w Afganistanie, jako że mieć islamskich fundamentalistów na południowej granicy jest średnio komfortowe. Nawet miała ponoć miejsce wspólna akcja wojsk sprzymierzonych i rosyjskich wycelowana przeciw handlarzom narkotyków, zakończona z jednej strony sukcesem, a z drugiej sprzeciwem rządu Afganistanu, gdyż nikt nie był łaskaw spytać ich o pozwolenie.

Edit:

@Kara - True, mnie jedynie dziwi/szokuje gadanie o Andersie, jakoby miał wyprzeć T-72 z naszej armii, jak to dziś zostało przedstawione w Faktach.

sneer:
w górach 120 mm kompletnie nie ma takiego znaczenia ....
w górach to zamiast 120 mm lepiej mieć moździerze i lekką szybkostrzelną broń automatyczną o dużym koncie podniesienia :)

niemniej
puma , cv90 , stryker ....jakby to nie miało sensu to by siły zbrojne nie szły w tą stronę
przeciw ewentualnemu mbt i tak raczej będzie użyte ppk niż ta armata .... co nie zmienia faktu że na modernizacje t72 i starsze spokojnie wystarczy

a jedna platforma to połowa logistyki w oddziale
jesli optyka i elektronika jest na sensownym poziomie to ja im szczescia życze

Gizmo79:

--- Cytat: Kane McCallan w Listopad 09, 2010, 17:43:10 ---Bo cos takiego tylko do tego sie nadaje oraz do tego sluzy. Do konwoju dolaczasz cos takiego i za zadna skalka talib juz nie czuje sie bezpieczny
--- Koniec cytatu ---
:) W czasie gdy III Rzesza okupowała Polskę, miała do dyspozycji czołgi, lotnictwo itp pierdoły, jednak jakoś partyzanci nie zrezygnowali z walki. Myślisz, że na talibach pojazd który jedyne co ma porządnego to armata zrobi jakieś wrażenie? Że człowiek który umiera w imię swego boga zabijając niewiernych nagle w obliczu lekkiego czołgu made in Poland zesra się w gacie? Optymiści...

amra:

--- Cytat: Ptysiu w Listopad 09, 2010, 17:56:37 ---Mała poprawka: Rosjanie są zapraszani do przyłączenia się do misji w Afganistanie, jako że mieć islamskich fundamentalistów na południowej granicy jest średnio komfortowe. Nawet miała ponoć miejsce wspólna akcja wojsk sprzymierzonych i rosyjskich wycelowana przeciw handlarzom narkotyków, zakończona z jednej strony sukcesem, a z drugiej sprzeciwem rządu Afganistanu, gdyż nikt nie był łaskaw spytać ich o pozwolenie.

Edit:

@Kara - True, mnie jedynie dziwi/szokuje gadanie o Andersie, jakoby miał wyprzeć T-72 z naszej armii, jak to dziś zostało przedstawione w Faktach.

--- Koniec cytatu ---

Nie miałem na mysli jakis o oficjalnych dostawach. Tylko takzwana mala przedsiebiorczosc.

Ptysiu:

--- Cytat: Kane McCallan w Listopad 09, 2010, 18:03:17 ---Nie miałem na mysli jakis o oficjalnych dostawach. Tylko takzwana mala przedsiebiorczosc.

--- Koniec cytatu ---

Myślałem, że chodziło Ci o tajne dostarczanie wyrzutni na wzór dostaw Stingerów dla Mudżahedinów przez CIA. A, że Talibowie dzięki przemytowi się dozbrajają to chyba sprawa jasna :).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej