Eve Online > Wsparcie techniczne

Zwis na planetary mode

<< < (4/4)

Ranshe:

--- Cytat: Mona X w Listopad 02, 2010, 17:38:47 ---A jaki jest właściwie sens grania w trybie okienkowym z rozdziałką taką samą jak pulpit?

Na Viście na lapie tego używałem, bo tam miałem do wyboru całe dwie rozdziałki na raz. Normalnie mam o oczko niżej niż pulpit, dzięki czemu nic nie zasłanie paska (ani on nic nie zasłania), więc łatwo się przełącząć z PVP w EVE na PVP na forach. :P

--- Koniec cytatu ---

Przydaje się z drugim ekranem podpiętym - prawdziwy fullscreen w momencie kliknięcia na okno na drugim ekranie się minimalizuje "bo tak", taki pseudo fullscreen zostaje na wierzchu, co najwyżej wyskoczy spod niego pasek zadań jeśli akurat był pod nim schowany.

Raiha:

--- Cytat: solo w Listopad 02, 2010, 11:37:24 ---zrób underclocka swojej grafice i zobacz czy pomogło choć trochę...
reset sterownika grafiki i mruganie... ja bym głowę dał że palisz sobie kartę i chłodzenie ci siada na pamięciach lub GPU.

ps. mruganie grafiki i reset sterownika to też objawy gównianego zasilacza... ale skoro dzieje ci się to nawet na pulpicie windowsa sprawdź temperaturę...

--- Koniec cytatu ---

Mruganie występuje nawet bez obciążenia wiec to trochę dziwne.
Sprawdzałem temp. grafy i jest stała nie rośnie przy obciążeniu , a potem spada itp. No chyba ze to wina zasilacza . Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie go bez chodzenia do serwisu ?

NeX:

--- Cytat: Doom w Listopad 02, 2010, 17:04:09 ---Hm a na jakim systemie tego używasz? Pamietam jak mnie szlag trafiał pod pod 7 w trybie okienkowym na rozdzielczości = rozdzielczosci ekranu częśc okna przesłaniał mi ten cholerny pasek windy. Jeśli daje sie w ten sposób obejść ten problem to super

--- Koniec cytatu ---

Do relokacji okna EVE na całą rozdzielczość ekranu z obciętymi ramkami można użyć funkcji w Evemon, lub GamersWindowRelocator dla dowolnej gry - programu.  Wciąż działa stary, ale dobry program do EVE: EVE Launcher, tyle że akurat on wymaga aby każdy klient był w osobnym katalogu, a na dzień dzisiejszy EVE już tego nie wymaga.

Przydaje się jednak bardziej EveWinHelper relokujący okna i wyświetlający na ekranie EVE menu wszystkich zalogowanych postaci EVE.  Można się dzięki temu wygodnie przełączać pomiędzy klientami EVE w semi-full screen. Pozwala wywołać taskbar chociaż klawisz "Win" robi to samo, skonfigurować kolory własnego menu na ekranie EVE i uruchamiać nowe klienty EVE  (można skonfigurować 3 niezależne ścieżki do pliku EVE.exe). Ilość uruchomionych i obsługiwanych klientów jest niezależna od tych ścieżek. Ja używam jednej i uruchamiam wszystkie loginy EVki z jednego katalogu.

EveWinHelper
http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1040956

EVE Launcher
http://eve.grismar.net/evelauncher/index.php?page=about

GamersWindowRelocator
http://gwr.orekaria.com/

EVE Launcher i GamersWindowRelocator powinien działać także na Win7. Przynajmniej po skonfigurowaniu na standardowe ramki okien.

EveWinHelper jest stale poprawiany i działa na wszystkich systemach Win 32/64. Pozostałe programy są już martwe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej