Śmietnisko > Off Topic
Druga ziemia - wielki krok w badaniach kosmosu
CMHQ_Widget:
--- Cytat: Devious Sphere w Lipiec 05, 2011, 20:09:01 ---twoja wypowiedz swiadczy o tym ze wcale nie obejrzales dokladnie filmu o ktorym dyskutujesz, koles w nim nic nie wspomina ze chodzi o predkosc swiatla w prozni - mowi ze swiatlo porusza sie zawsze z ta sama predkoscia
sensacje podane w tym filmie moga podniecac wlasnie tylko tych co to nie mieli fizyki w szkole i maja problemy z tabliczka mnozenia, niestety coraz wiecej takich...
--- Koniec cytatu ---
Film oglądałem dawno, teraz po prostu z racji dyskusji wróciłem do niego. Tak czy inaczej nie pamiętam, żeby gościu popełnił taki błąd. Po prostu nie chce mi się wierzyć, że gościu, który zabiera się za taki temat może popełnić taki podstawowy błąd.
GlassCutter:
--- Cytat: Devious Sphere w Lipiec 05, 2011, 20:09:01 ---malo tego, swiatlo mozna calkowicie zatrzymac :) naukowcy dokonali tego w laboratorium...
--- Koniec cytatu ---
Masz może gdzieś link do źródła? Czytałem, że w jakimś gazie schlodzonym do temperatury bliskiej zera absolutnego udało się spowolnić światło do prędkości około 60km/h, ale o tym nie wiedziałem.
amra:
--- Cytat: CMHQ_Widget w Lipiec 05, 2011, 16:39:18 ---W podstawówce nie ma fizyki :P.
--- Koniec cytatu ---
Ty sobie jaja robisz czy na serio ?
Colonel:
spoleczenstwo nam otumaniaja jeszcze bardziej niz za cara, przed 89...
podstawowka 6 klas, brak fizyki...dopiero od gimnazjum.
Nie pamietam juz od ktorej klasy byla fizyka kiedy ja chodzilem do podstawowki..
jesli od 7 to by sie pokrywalo z tym co teraz
btw
czy mozna serio brac filmik, ktorego narratorem jest aktor komediowy ?
Kira Korpii:
A ja tutaj popre Widgeta. Fajnie ze wszyscy sobie robicie jaja i przezywacie omph ze nie ma fizyki w podstawowce, ojej straszne. To na pewno jest argument ktory mozna zastosowac przeciwko lub za filmikowi kolesia od ufo!
Nastepny sie wyrwal zupelnie nie w temacie Colonel, ktory zdyskredytowal film bo ten i ten jest narratorem. Wszak w Twojej edukacji podstawowka miala 8 lat, a od 6 klasy byla fizyka, wiec nie moze Ci jej przedstawiac aktor komediowy!
Najlepsze jest jednak rozprawianie czy koles jest ekspertem, bo powiedzial ze swiatlo ma stala predkosc. No ten argument jest bardzo latwo obalic, tylko przypomnijcie mi czy po drodze do najblizszej gwiazdy lecimy przez jakis ocean?
Sam podchodze sceptycznie do kazdej takiej rewelacji, ale fakt ze zaciekawilo mnie kilka spraw, ktore ufoguy odnalazl i poruszyl. Jest tylko kwestia prawdziwosci przedstawionej np wymiany maili miedzy gosciem z nasa i nim, oraz autentycznosci nagran nad ktorymi rozprawia. Tego nie moge kategorycznie ocenic.
Oczekuje od postujacych tutaj aby sie odnosili konkretnie do tematu a nie do swojego wieku, pensji 1400 czy czegokolwiek co tam wymyslicie idiotycznego ;p
BTW najbardziej merytoryczny post jaki tu sie pojawil podwazajacy nagrania ufoguya byl post Mony - paproch przed kamera. Reszta to na razie belkot :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej