Śmietnisko > Off Topic

Druga ziemia - wielki krok w badaniach kosmosu

<< < (45/52) > >>

Mac Dercad:
Podejście "ja się nie znam" jest mimo wszystko o wiele lepsze od innego, bardzo popularnego: "ja się nie znam, wiec tym chętniej wypowiem się w temacie jako autorytet":) Jeśli jednak chcesz powiedzieć, że lepiej byłoby gdyby ludzie w ogólności więcej "pochłaniali wiedzy", to mogę się z tym zgodzić bez zastrzeżeń. Osobiście jednak preferuję wchłonąć trochę czarnego pana z tego linka: http://www.youtube.com/watch?v=CAD25s53wmE&feature=related niż profesjonalnego ufologa z linka poprzedniego.

Yogos:
Panowie, kurwa, to ja tu ucieszony, widzę, że na mój post jest masa odpowiedzi a wy mi tu flejmujecie o jakimś kurwa filmiku którego nawet nie widziałem.
Czy wyście z chuja spadli? Jest dział od pierdolenia głupot i od dyskusji na tematy w jakimkolwiek stopniu powiązane z wysileniem intelektu.
See the point?

Bez względu na to czy film jest fajny czy nie, po co ten gnój ?

Mac Dercad:
Masz na myśli ten link http://gielda.onet.pl/odkryto-ogromne-zloza-cennych-mineralow,18726,4780308,1,news-detal który nie ma nic wspólnego z oryginalnym tematem wątku? ;) Tak to już jest, że na forach dyskusyjnych czasem troszkę zbacza się z tematu;) Zresztą wydaje mi się, że flejm właśnie nam wygasał.

Kara Mon:

--- Cytat: Max Dercad w Lipiec 05, 2011, 16:41:35 ---W podstawówce nie ma fizyki

To wiele wyjaśnia. W mojej była:)

--- Koniec cytatu ---

W mojej tez, nawet uczyli ze predkosc swiatla zalezy od osrodka w jakim to swiatlo sie rozchodzi.

magni:

--- Cytat: CMHQ_Widget w Lipiec 05, 2011, 16:39:18 ---W podstawówce nie ma fizyki :P. Poza tym do poziomu szkoły średniej fizyka jest na poziomie fizyki klasycznej, więc sorki ale przesadzasz, bo każdy uczy się, że prędkość światła to wartość stała: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C4%99dko%C5%9B%C4%87_%C5%9Bwiat%C5%82

Poza tym, przeciętny uczeń podstawówki a nawet gimnazjum ma w tej chwili problemy z chociażby matematyką bo nie znają chociażby tabliczki mnożenia lol (bo w końcu mają kalkulator "co nie?").

Jeżeli według Ciebie prędkość światła nie jest stała w próżni to co wpływa na jej zmianę? Jesteś pewien że w filmiku nie było powiedziane coś w stylu "w przypadku który tutaj mamy prędkość światła jest stała" ?

--- Koniec cytatu ---

jak ja bylem w podstawowce to byla fizyka i uczyli ze predkosc swiatla wcale nie jest stala tylko zalezy od osrodka w jakim sie przemieszcza (w prozni jest inna, w powietrzu inna i w wodzie tez inna) stad mamy efekt zakrzywienia promieni swietlnych np w soczewkach -> wlasnie z powodu roznicy predkosci swiatla w szkle w stosunku do powietrza
ba, malo tego, swiatlo mozna calkowicie zatrzymac :) naukowcy dokonali tego w laboratorium...

twoja wypowiedz swiadczy o tym ze wcale nie obejrzales dokladnie filmu o ktorym dyskutujesz, koles w nim nic nie wspomina ze chodzi o predkosc swiatla w prozni -  mowi ze swiatlo porusza sie zawsze z ta sama predkoscia
sensacje podane w tym filmie moga podniecac wlasnie tylko tych co to nie mieli fizyki w szkole i maja problemy z tabliczka mnozenia, niestety coraz wiecej takich...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej