Śmietnisko > Off Topic
Druga ziemia - wielki krok w badaniach kosmosu
Calix:
zamiast komentarza
PS: Koleś jest astrofizykiem i fenomenalnym showmanem. Bardzo ładnie podsumowuje cały szum dookoła UFO. Polecam obejrzeć do końca
CMHQ_Widget:
--- Cytat: Devious Sphere w Lipiec 05, 2011, 08:48:17 ---ta jego "teoria" to smiech na sali, koles bredzi jak potluczony... szkoda czasu na ten film
--- Koniec cytatu ---
Jako że jestem ciekaw wszystkiego i zdania 2 stron, bardzo chętnie posłucham Twojej wersji i Twojego obalenia dowodów. O ile wiem w świecie naukowym "to są brednie" nie wystarcza do obalenia jakiejś tezy. Więc, jeżeli masz coś ciekawego do powiedzenia w tym temacie to posłucham z takim samym zaciekawieniem jak oglądałem film.
--- Cytat: Gaavrin w Lipiec 05, 2011, 10:57:38 ---Filmik to gratka głównie dla osób które na fizyce nie znają się w ogóle, dlatego że podejście do tematu jest stricte nie fizyczne (nie znajomość fizyki mile widziana). Gościu na podstawie filmików NASA z misji kosmicznych, na których widać kosmiczne śmieci, albo meteory płonące w atmosferze dochodzi do wniosku jak i dlaczego lata ufo. Dalej nie oglądałem bo to brednie.
--- Koniec cytatu ---
A to ciekawe, śmiecie zmieniające kierunek lotu, meteory zmierzające w kierunku ziemi po czym nagle zatrzymujące się i wchodzące na orbitę. Przypomnij mi jakimi prawami w fizyce kierują się te przedmioty bo wyleciało mi z głowy.
Zastanawiające jest, że przeciwnicy jako argument na wszystko używają "bo to jest bzdura", "bo ufo nie ma". A żaden nie poda konkretnego powodu. Chociażby jednej z wielu metod rozpoznawania fake filmów. Interesowaliście się tym kiedyś? Jak rozpoznać fejki? Po co, lepiej od razu powiedzieć, że ufo nie ma.
Tak więc, jeżeli macie konkrety to zapraszam do dyskusji, bo to co się Wam wydaje niespecjalnie mnie interesuje.
--- Cytat: Calix w Lipiec 05, 2011, 11:26:20 ---zamiast komentarza
PS: Koleś jest astrofizykiem i fenomenalnym showmanem. Bardzo ładnie podsumowuje cały szum dookoła UFO. Polecam obejrzeć do końca
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście, w pełni się z tym zgadzam, dlatego nie wierzę w zeznania świadków kompletnie a do filmików podchodzę z założeniem że to fake
Goomich:
--- Cytat: CMHQ_Widget w Lipiec 05, 2011, 11:29:56 ---A to ciekawe, śmiecie zmieniające kierunek lotu,
--- Koniec cytatu ---
Przed kamerą leciał paproch, ktoś machnął ręką i paproch nagle zmienił kierunek lotu?
CMHQ_Widget:
--- Cytat: Mona X w Lipiec 05, 2011, 12:07:12 ---Przed kamerą leciał paproch, ktoś machnął ręką i paproch nagle zmienił kierunek lotu?
--- Koniec cytatu ---
W kosmosie nie ma powietrza i wirów powietrza, które zakłóciłyby kierunek lotu paprocha?
laphiel:
kazdy wie ze amerykanie nigdy nie polecieli w kosmos, i to wszystko im kubrick krecil w holiwood
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej