Śmietnisko > Off Topic

Druga ziemia - wielki krok w badaniach kosmosu

<< < (41/52) > >>

Mac Dercad:
Cóż, film jest widocznie dla nadludzi, którym niegodzien jestem butów polerować. Cóż, dobrze. NASA utrzymuje wszystkich w niewiedzy (zaprawdę, trzeba wielkiej wiedzy fizycznej i matematycznej, żeby zrozumieć jako może działać tak skuteczna konspiracja), zaś do podróży międzygalaktycznych nie jest wykorzystywana materia, tylko czysta energia. Może nie oddaję sprawiedliwości filmowi - obejrzałem pierwsze dwie części - ale nawet podróże kosmiczne w formie przemieszczającej się z prędkością światłą energii trwają dziesiątkami lat. Przy banalnym założeniu, że przyspieszenie od 0 do 300 000 m/s odbywa się w pomijalnym czasie. Cóż, będę się trzymał 1400,-

Goomich:
Żałuj, według 4 i 5, na orbicie mamy ruch trochę mniejszy niż przed Jita 4-4.

Syntion:

--- Cytat: Max Dercad w Lipiec 04, 2011, 23:07:37 ---(...) obejrzałem pierwsze dwie części - ale nawet podróże kosmiczne w formie przemieszczającej się z prędkością światłą energii trwają dziesiątkami lat. Przy banalnym założeniu, że przyspieszenie od 0 do 300 000 m/s odbywa się w pomijalnym czasie. (...)

--- Koniec cytatu ---

Gdybyś obejrzał całość wiedziałbyś, że chodzi o teorię, która sugeruje przemieszczanie się z prędkościami wyższymi niż światło.

magni:

--- Cytat: Syntion w Lipiec 05, 2011, 07:28:01 ---Gdybyś obejrzał całość wiedziałbyś, że chodzi o teorię, która sugeruje przemieszczanie się z prędkościami wyższymi niż światło.

--- Koniec cytatu ---

ta jego "teoria" to smiech na sali, koles bredzi jak potluczony...  szkoda czasu na ten film

Gaavrin:

--- Cytat: CMHQ_Widget w Lipiec 04, 2011, 21:41:30 ---

P.S. Filmik to gratka głównie dla fizyków, dlatego że podejście do tematu jest stricte fizyczne (znajomość fizyki mile widziana). Gościu na podstawie filmików NASA z misji kosmicznych i obiektów które zostały przez NASA na nich uwiecznione dochodzi do tego jak i dlaczego lata ufo. Na podstawie tej samej teorii dochodzi do tego dlaczego galaktyki wyglądają tak jak wyglądają. Bardzo ciekawe teorie wysnuwa i co lepsze wszystko trzyma się kupy.

--- Koniec cytatu ---

Filmik to gratka głównie dla osób które na fizyce nie znają się w ogóle, dlatego że podejście do tematu jest stricte nie fizyczne (nie znajomość fizyki mile widziana). Gościu na podstawie filmików NASA z misji kosmicznych, na których widać kosmiczne śmieci, albo meteory płonące w atmosferze dochodzi do wniosku jak i dlaczego lata ufo. Dalej nie oglądałem bo to brednie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej