Informacje > Ogłoszenia
Najnowsze informacje o DUST 514
Racjel:
--- Cytat: HammerSnake w Wrzesień 28, 2010, 13:37:15 ---Druga sprawa ,że na konsole powstaje sporo fajnych gier , które nie są następnie wrzucane na pcty . Chociażby Red Dead Redemption
http://www.gametrailers.com/video/gameplay-series-red-dead/59977
--- Koniec cytatu ---
No właśnie
SokoleOko:
--- Cytat: Doom w Wrzesień 28, 2010, 13:00:51 ---Że jak że brak obsługi tego to na plus? Własnie to powoduje że fpp obsysaja na konsolach (z nielicznymi wyjatkami)
--- Koniec cytatu ---
Plusem jest to, że możesz pograć na kanapie. Jakbyś miał możliwość podpięcia klawiatury i myszy, to nie grałbyś na padzie, czyli siedziałbyś przy biurku i cała przewaga by się skończyła.
Spójrzmy prawdzie w oczy - z punktu widzenia dzisiejszego PC-ta (DX10), to XBOX/PS3 są totalnym shitem. Już teraz widzę w recenzjach gier konsolowych teksty typu "czasem liczba klatek spada poniżej 20"... przecież to jest po prostu niegrywalne. Najnowsze Gran Turismo ponoć przerosło PS3, które nie wyrabia sprzętowo.
HammerSnake:
Jak gra dedykowana na konsole nie jest przez nią dobrze obsługiwana. Wierzyć się nie chce ,ale możliwe ,że czasem pewnie coś tam pewnie przytnie.Nie wiem :p.
--- Cytuj ---Spójrzmy prawdzie w oczy - z punktu widzenia dzisiejszego PC-ta (DX10), to XBOX/PS3 są totalnym shitem.
--- Koniec cytatu ---
W zasadzie napisałem o tym ,ale widzę że lubisz nazywać rzeczy twardo po imieniu. ;D Tylko raczej bym się kłócił czy różnice są tak duże ,że trzeba je nazwać totalnym shitem .Zawsze tak będzie ,że pcty high endowe będą odstawać od konsol ,bo co ile wychodzą nowe procki /grafy ,a co ile czasu wychodzi nowa konsola ?
Wydaje mi się ,że to oczywiste i naprawdę trzeba o tym rozmawiać ? ??? Umiesz złożyć nowego pcta za 1100 zł z parametrami ps3 ?Nawet jak ci się uda złożyć to wciąż nie będziesz mieć gier dedykowanych na konsole. ;)
Swoją drogą za ile zł trzeba mieć kartę graficzną obecnie ,żeby mieć w grze maksymalne ustawienia graficzne i do tego płynną grę w najbardziej wymagających tytułach?Nie raz się czyta ,że faceci z redakcji pc musieli zmienić ustawienia na medium,bo nie dało się grać i już tak pięknie nie było ;).
Jak dla mnie trochę się czepiasz i szukasz dziury w całym,gry na ps3 są grywalne. Swoją drogą nie wiem czy zauważyłeś ,ale ostatnio częstą praktyką jest robienie gier wpierw na konsole ,a dopiero później przeróbka na pc .Na pewno nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie bronić konsol wciskając ,że mają lepszą grafe niż pc. Tylko szczerze ile ludzi kupuje te karty graficzne za 1000-2000 zł ?.
Zgodzę się ,że nie wątpliwym atutem konsol jest ,że możesz rozwalić się z kumplami na kanapie i razem coś tam popykać. 8)
Doom:
Nawet nie chcę mi sie komentować jak tego trendu robienia czegoś na tak rózne platformy jak pc i konsola. W wiekszości wypadków tytuły na PC dostają strasznie po dupie pod wzgledem grywalnosci (przynajmniej dla mnie) przez to że jakiś palant z marketingu wymusił takie coś. Gry na konsole robi sie zeby grało sie w nie szybko głośno i z bajerami graficznymi, ukrywając pod tym płytkość i skandaliczną krótkość gry. W momencie kiedy jakis tytuł jest tak robiony użytkownicy PC dostają wszystkie te wady plus kilka w zamian nie dostając nic. Trend odwrotny, czyli że gra jest robiona na edna platformę albo pc albo konsolę, a później ewentualnie modyfikowana i wydawana pod drugą jest już lepszym rozwiązaniem, ale też często typowo konsolowy format tylko wkurza swoimi mądrymi pomysłami na rozgrywkę :./
Ps może zmieńmy tytuł wątku bo od łuzszego już czasu o daście nie ma tu słowa :P
HammerSnake:
No bo co tu kurcze można jeszcze powiedzieć o duscie ,gdy dali parę screenshotów + zapewnienie że nadal pracują nad grą i można już chodzić pamperkiem.Czyli powiedzieli tyle co nic.
Można jedynie spekulować ,że gra nie powstanie szybciej niż za rok. 8)
Temat konsol jest o wiele ciekawszy ,często wzbudzający wiele emocji i przeradzający się nie kiedy w tak zwaną wojnę między konsolowcami a pctowcami hehe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej