Informacje > Ogłoszenia

Najnowsze informacje o DUST 514

<< < (4/8) > >>

KiFuso:
FPS to aktualnie najmodniejsze gry an Xbox360 i PS3 z MW2 i BC2 na czele, lub BF 1943. Sam FPS w sobie jest zupełnie inny niż ten znany z PC, na pewno jest to coś innego, sam często gram na xbox360. To są zupełnie inne wrażenia z gry. Wszyscy gracze z PC gadają  "że konsole nie nadaje się do FPSów" i takie gadanie jest dopóki dopóty sami nie spróbują pograć na konsoli w FPSa..

CCP jako pierwsze chce jakoś połączyć poprzez jeden świat dwie odmienne platformy i to jest chyba ich głównym celem. DUST+EVE może odmienić świat gier i to na korzyść graczy.

P.S. Nowiutka konsola xbox360 (starzy model) kosztuje teraz w granicach 500-600 zł, to nie jest już tak dużo.

Doom:
Ale wciąż za dużo żeby  płacić tyle dla jednej gry.
Grałem na konsoli w fpp i nie kupuję twojego stwierdzenia. Gry fpp i strategie to coś do czego bez gryzonia nie powinno sie podchodzić (juz nawet trackball jest dyskusyjny). Natomiast tpp gry to już całkiem inna bajka i są kompatybilne z oboma systemami kontroli (porównanie mam z Gears of War - ale nie wybacze producentom że pc wersja skończyła sie na jednej części)

[VIDE] Herezja:
Miałem kilka konsol w domu ostatnią z nich był właśnie x-box 360 i ... grałem w spora ilość gier włącznie np z całą serią HALO. Większość szuterów jest do wielkiej D na konsoli (jeszcze na solo można pograć ale już zespołowo a tym bardziej przeciwko sobie to już w sumie nieporozumienie).

Swoją drogą grałem jak już wspominałem w HALO i ... wersja na X-a była o niebo lepsza od tego czegoś co powstało na PC.

Dla mnie konsole to głównie bijatyki, piłka nożna i wyścigi.

HammerSnake:
Myślę ,że chyba nikt nie kupuje konsoli dla jednej gry.Chyba że miałeś na myśli ewentualny zakup pod eve dust. ;)

Bardzo popularny jest tutaj rynek gier używanych.kupujesz przechodzisz i sprzedajesz ,a na ps3 (możliwość kupowania przez ps store online-przez konsole) jest bardzo popularne zbieranie się ludzi w 3-4 osoby,kupowanie gry na jedno konto i każdy sobie po kolei się loguje i  ściąga na swoją konsole.

Inna sprawa ,że shootery na konsolach to zupełnie co innego niż na pc. Nie ma takiej dynamiki , masz to takie na ogół automatyczne celowanie.Na singiel to pewnie nie przeszkadza ,a na multi musi być dziwnie :D. Inna sprawa ,że na  pctach w trybie multi dostajesz headshota od nastolatka zanim go zobaczysz więc tam przynajmniej ja trybu multi nie porównuje . :P

Ceny konsoli nie są już takie wysokie jak kiedyś .Jakbyś chciał kupić pcta o takich parametrach to wydałbyś dużo więcej.(chociaż jak dla mnie sens ma tylko kupienie ps3 a to wydatek 1100 zł :/  -zawsze można na raty kupić hehe )
Inna sprawa ,że pcty mają już lepszą grafe od konsol - te high endowe.(oczywiście konsolowcy są innego zdania :D )
Druga sprawa ,że na konsole powstaje sporo fajnych gier , które nie są następnie wrzucane na pcty . Chociażby Red Dead Redemption

http://www.gametrailers.com/video/gameplay-series-red-dead/59977

Sądzę , że konsole to obecnie lepsza platforma do gier niż pcty (pomijajac strategie i mmo ).

silvia:

--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 27, 2010, 21:21:51 ---Może do premiery Dusta konsolom troche pospada cena i będzie można sobie na prezent kupić

--- Koniec cytatu ---

500zl za x'boxa to duzo? :D

Ja sie tylko zastanawiam na jakiego x'a to ma byc, bo na pewno nie na 360.
nowy xbox ma wyjsc w 2012... czyli wtedy co dust.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej