Eve Online > Dyskusje ogólne

Po co sciagac ludzi do low / 0.0?

<< < (14/36) > >>

Ellaine:
@Dark Flonoe

Nie no spoko, pewnie że można się bawić w różne rzeczy, niemniej jeśli dają one mniej kasy niż proste klikanie krzyżyków to jest to w pewnym stopniu zabija radochę.

Już nie jesteś dzielnym łowcą skarbów w niebezpiecznej dziczy, poszukiwaczem złota jadącym na dziki zachód z kilofem, rewolwerem i obłędem w oczach. Jesteś lekko zblazowanym turystą na wycieczce. Odwiedzasz, oglądasz atrakcje i wracasz do roboty w mieście.

Nie jesteś już przedsiębiorczym biznesmenem który dzięki trafnym decyzjom i odważnym inwestycjom ma szansę wybić się ponad stan. Jesteś krzyżykowym robotnikiem jak wszyscy dookoła, który w ramach hobby traci trochę czasu i pieniędzy na niezbyt produktywne babranie się z tabelkami kiedy mógłby więcej zarobić wciskając F1.

Gra traci smaczek strategiczno/ekonomicznej a zyskuje cechy gier typu "poklikaj sobie jak ci się bardzo nudzi" typu Farmville.

--- Cytat: Tloluvin w Wrzesień 27, 2010, 19:15:17 ---Oczywiscie ze mozna to zrobic i uzasadnic. Tyle ze akurat to wykonczyloby hi sec, a jezeli to co niektorzy mowia o zaludnieniu hi seca jest prawda to takze wykonczyloby CCP
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego uważasz że pasy lowseców między walczącymi imperiami "wykończyłyby highsec?"
Innymi słowy - jak myślisz, o jakiej zabawie marzą ludkowie w highsecu?
a) bezpieczne klepanie misji? (byłoby o tyle ciekawsze że wybór miejsca byłby bardziej znaczący. Może więcej ludzi zdecydowałoby się klepać misje poza Caldari space żeby zapełnić lootem oddzielone rynki?)
b) produkcja i handel? (pasy lowseca tworzą 2 lub 4 oddzielone rynki z różnymi cenami i 2 do 4 wielkie, znaczące huby (zamiast schematu Jita + kilka hubów robiących razem 20% tego obrotu co Jita), budowanie i handel stają się o wiele ciekawsze bo na każdym z 4 mniejszych rynków masz szansę zostać królem jakiejś gałęzi rynku.
c) kopanie? byłoby ciekawsze i bardziej dochodowe z racji oddzielonych rynków minerałów.
d) Robienie zakupów dla maina w 0.0? odbywałyby się one po prostu w hubie najbardziej odpowiednim do regionu 0.0 w którym żyjesz - mniejszy lag, szansa na kombinowanie przy sprzedaży lootu z 0.0.
e) Latanie AFK z Jita do Rens.

No dobra. Może polepszyłby się gameplay dla graczy zajmujących się a, b, c i d, ale gameplay typu e zostałby brutalnie zamordowany takimi zmianami. Tragedia i 200 tysięcy porzuconych kont :O

sc0rp:

--- Cytat: Albi w Wrzesień 28, 2010, 14:11:05 ---@Dark Flonoe

Nie no spoko, pewnie że można się bawić w różne rzeczy, niemniej jeśli dają one mniej kasy niż proste klikanie krzyżyków to jest to w pewnym stopniu zabija radochę.

Już nie jesteś dzielnym łowcą skarbów w niebezpiecznej dziczy, poszukiwaczem złota jadącym na dziki zachód z kilofem, rewolwerem i obłędem w oczach. Jesteś lekko zblazowanym turystą na wycieczce. Odwiedzasz, oglądasz atrakcje i wracasz do roboty w mieście.

--- Koniec cytatu ---

Mi sie podoba bycie takim turysta, poznaje kazdy aspekt gry na wlasnych warunkach, a nie z powodu ze nie mam na shipa czy plexa.

Doom:
Nie zrozumiałeś Albiego.

Siri Irme:

--- Cytat: Tloluvin w Wrzesień 27, 2010, 11:16:17 ---No i tu moje pytanie. Czy moglby ktos lopatologicznie wytlumaczyc prostemu czlowiekowi czemu to zmieniac i czemu robic cokolwiek by ci ludzie przeszli z hi seca do low/0.0 zamiast zostawic sprawe tak jak jest i pozwolic mieszkancom hi seca dalej grac w sposob jaki im odpowiada?

--- Koniec cytatu ---

Bo większość uważa, że ma patent na grę w EVE.

EVE to z założenia sandbox. Ale niestety, ponad 2/3 populacji woli grać w bezpieczną wersję single player, lub z minimalną stycznością z innymi graczami (jak to ładnie ktoś ujął, dopieszczonymi botami). Ale jak to lubią, proszę bardzo ::) Ja tam wolę low z jego niepewnością, co mnie czeka za następną bramą, i liczeniem każdego iska na nowy moduł zastępczy do mojej bryki 8) A nuż to ja będę górą następnym razem ;)

P.S. Kopę lat Tlol  :)

F-YU:
Takczysiak, zarabianie na ratach bardzo duzo w skali globalnej zarzyna gre, szczegolnie dla kerbirow ale i rowniez dla pvperow. Najgorzej bylo kiedy rzeki kasy plynely glownie z misji w hi, ale sanctumy tez sa zbyt bezpieczne;

pewnie... lepiej aby rzeka kasy płynęła z cloaking raven botów na 0.
jakie ryzyko masz na tym 0? lecisz carierem, wywalasz drony idziesz se spać...
w hiseku może ci ktoś wpaść na misje i przywalić z pestek chociaż albo zarąbać złom i salvage i interakcja z innym graczem jest wbrew pozorom dużo większa niż nie na jednym zadupiu 0.0 gdzie nie dzieje się nic a wszyscy są blue. hisek jest dużo bardziej risk niż 0.0, dlatego gracze z 0.0 jak lecą do jita to mają pełne gacie... te setki nieobliczalnych potencjalnych szaleńców którzy nie są blue
i ich t1 shipy na t1 modulach. albo warjat ze smartbombami mordujący niewinnye pody... wszystko się nagle może zdarzyć... a co się może zdarzyć po 15 minutach wiszenia na plexie carierem....
mogą ci wybić drony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej