Eve Online > Dyskusje ogólne
Po co sciagac ludzi do low / 0.0?
SokoleOko:
--- Cytat: mystiq w Wrzesień 27, 2010, 20:41:14 ---W trzy godziny racac zrobi sie nie wiecej niz 40mil. Plex kosztuje 320mil, czyli potrzeba osmiu godzin.
--- Koniec cytatu ---
Spokojnie robisz 20 mil w 20 minut na Sanctumie.
Ellaine:
Nie 'spokojnie' tylko pimped raciarka na wymaksowanych skillach lub dwoma charami. 'spokojnie' znaczy 'jedna postacia ze skillami glownie na 4 w statku za okolo 150-200'.
Takczysiak, zarabianie na ratach bardzo duzo w skali globalnej zarzyna gre, szczegolnie dla kerbirow ale i rowniez dla pvperow. Najgorzej bylo kiedy rzeki kasy plynely glownie z misji w hi, ale sanctumy tez sa zbyt bezpieczne;
Kerbir chce czerpac radosc z zarabiania. W swiecie racenia srednio za 15 na godzine:
1. Znalazlem fajne skalki, zryje je za 28 na godzine, hura!
2. Lecimy w kilku do C5 zarobimy kilka B w kilka godzin przy odrobinie szczescia, z lekkim ryzykiem roznych niespodzianek, hura!
3. Znalazlem dobra trase handlowa choc ma sredni ruch, w miesiac zarobie kilka b, hura!
4. Produkuje statki, jejku jej, na kazdym zarabiam 15m, bede bogaty, hura!
5. Znalezlismy chmure, beda dragi, fortunaaaa, ura uraaa
Swiat 100m na godzine:
1. Skalki? meh, bardziej mi sie oplaca poracic.
2. Sleepersi? meh...
3. Handel? ...meh... Moglbym zarabiac niby duzo wiecej niz na ratach ale to juz by byla gra w super excela i inwestycja na dziesiatki b i ryzyko.
4. produkcja? Ueeee.
5. Eksplorajca? Po co?
no dobra, ale pvperom powinno byc fajnie bo szybciej odnawiaja statki, nie?
Swiat 15m na godzine:
1. Race po pare h, moge wsasc w mojego codziennego BCka, super fajnego HACa, refundowanego fleet BSa, a na suicide opy jakiegos cruisera T1 moze - mam rowne szanse ze srednimi pvperami wszedzie.
2. Jestem super elitarny, zadko trace a moj korp oplywa kasa. Moge wsiasc w wypasionego frakcyjniaka i wymiatac!
3. Haaa, zabilismy wypasiony statek za 2b, co za emocje, co za radosc, niesamowite! :D :O 8P
Swiat 100m:
1. Race pare h, moge wsiasc w swojego codziennego HACa na frakcji, wypasionego Macha, refundowanego dreda a na suicide moze jakis BCek n T2? To czyni mnie z grubsza rownym ze srednimi pvperami wszedzie.
2. Jestem super elita, zadko trace statki, moj korp jest super bogaty, moge czesto latac wypasionymi frekcyjniakami... Jak 1/3 eve ... :(
3. Zabilismy wypasiony statek za 2b... No faaajno ...
Walka statkiem klasy X nie jest sama w sobie zabawniejsza niz walka statkiem klasy Y tylko dlatego ze X ma 20% wiecej tu czy tam. Fajne jest latanie czyms specjalnym i wyjatkowym, co ma przewage. Fajne jest tez kiedy mozesz sredni, dajacy rade statek pvp odrobic w krotkim czasie. Ale kiedy wszyscy pvperzy sa biedniejsi / bogatsi, po prostu zmieniaja sie standardy sredniego / wypasionego.
Ogolnie, globalne bogactwo nie podnosi a moze obnizac radosc gry.
Nitefish:
No to właśnie zależy, co ktoś robi ze swoim czasem. Z mojej perspektywy jeśli chcę polatać to mam mało czasu na zarabianie kasy, a pimp raciarek nie skiluję bo wolę mieć coś fajnego do pvp.
Za czasów Atlasu akurat zarabiało mi się najlepiej, tym bardziej że mogłem robić sam plexy, a po takim tłustym dropie można było obkupić się w statki i długo cieszyć się bezstresowym lataniem.
Obecnie po zmianie domu jest nieco inaczej, nie robię już plexów (raciarka nie daje rady) tylko czasami anomalki i paski. Na cykl zarabiam 10-22kk a najczęściej tak po środku.
Zapasu kasy nie mam praktycznie żadnego (brak czasu) ale ponieważ zawsze widząc statek po okazyjnej cenie go kupowałem to mam ich jeszcze sporo.
Żeby rozbijać się czymś extra nie mam funduszy, ale wystarcza mi to co mam. Ogólnie to Ci co zarabiają kasę, żeby za to latać na pvp zawsze będą finansowo mocno odstawać od tych, co zbierają ją dla samego zbierania.
Jak słusznie zauważył Albi, racenie na 2 konta z capsem to chyba tylko opcja dla nielicznych.
SokoleOko:
--- Cytat: Albi w Wrzesień 28, 2010, 08:53:28 ---Nie 'spokojnie' tylko pimped raciarka na wymaksowanych skillach lub dwoma charami. 'spokojnie' znaczy 'jedna postacia ze skillami glownie na 4 w statku za okolo 150-200'.
--- Koniec cytatu ---
Tyle zarabiałem na Sanshy Machem na ficie z tyłka (rigi do shielda, bo ship był na PvP + armor tank typu 2 hardy i LAR).
--- Cytat: Albi w Wrzesień 28, 2010, 08:53:28 ---cała reszta plus...
Ogolnie, globalne bogactwo nie podnosi a moze obnizac radosc gry.
--- Koniec cytatu ---
Albi, prawdziwy szacun, najlepszy post na centrali w tym półroczu. :)
sc0rp:
--- Cytat: Albi w Wrzesień 28, 2010, 08:53:28 ---Nie 'spokojnie' tylko pimped raciarka na wymaksowanych skillach lub dwoma charami. 'spokojnie' znaczy 'jedna postacia ze skillami glownie na 4 w statku za okolo 150-200'.
--- Koniec cytatu ---
ok moja raciarka nie miesci sie w budzecie, ale tengu na ficie t2 ciezko nazwac pimped raciarka. :)
--- Cytuj ---Swiat 100m na godzine:
1. Skalki? meh, bardziej mi sie oplaca poracic.
--- Koniec cytatu ---
Chodzby skalki dawaly 500m na godzine to moje stanowisko jest takie: Skalki? Gdzie jest przycisk "Cancel subscription". Albi probowalem wiele razy podchodzic do kopanie i jedyne kopanie jakie bylo dla mnie akceptowalne to cepem robiac can flip ;)
--- Cytuj ---2. Sleepersi? meh...
--- Koniec cytatu ---
Hurra! Wreszcie cos nowego.
--- Cytuj ---3. Handel? ...meh... Moglbym zarabiac niby duzo wiecej niz na ratach ale to juz by byla gra w super excela i inwestycja na dziesiatki b i ryzyko.
--- Koniec cytatu ---
Super! Moja postac to jeszcze postac z czasow, kiedy dostawalo sie kilka skilli zaleznie od wybranej profesji i wybralem sciezke Trade :>
--- Cytuj ---4. produkcja? Ueeee.
--- Koniec cytatu ---
Poprosze o revamp produkcji, aby ustawienie kilkuset invencji i produkcji nie wymagalo godziny (bez ironii) dziennie klikania i bardzo chetnie aktywuje swoje 8 zamrozonych kont i zajme sie masowa produkcja ponownie. :D
--- Cytuj ---5. Eksplorajca? Po co?
--- Koniec cytatu ---
Hurra! Wreszcie cos nowego, mozna poleciec w grupie albo sprawdzic co moze dany statek (niekoniecznie glowna raciarka ja np. nałogo sprawdzam co moze zrobic tak niedoceniany ship jak Cerberus :> ).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej