Eve Online > Dyskusje ogólne
Po co sciagac ludzi do low / 0.0?
sc0rp:
--- Cytat: Xarthias w Wrzesień 27, 2010, 12:48:24 ---Bo o ile wielkie alianse mogłyby sobie pozwolić na wielkie i dobrze chronione konwoje (które i tak ktoś zdesperowany byłby w stanie ugryźć) przez low,
--- Koniec cytatu ---
Xarth mozesz zdefiniowac co to znaczy dobrze chroniony konwoj? Albo inaczej jak ochronisz frachta przed powiedzmy 50 BSami + 1 bomber. 50 BSow ma jeden cel: zalockowac frachta i oddac salwe w jego kierunku, a bomber ma zrzucic bombe w miejsce gdzie lezy wrak frachta.
50 BSow + 1 bomber to jakies ~4kkk ISK minus ubezpieczenie ile wyjdzie koszt operacji 1kkk ? A splonie ladunek za kilka(nascie/dziesiat) kkk isk - nie zly isk trade.
imo dobrze jest jak jest, jesezcze zeby sie dalo do carrierow wlozyc zapakowane ladunkiem indyki to juz by bylo miod malina ;)
Doom:
Jak to po co sciągać graczy do low / null? Żeby cele były. Koniec tematu, moze z zastrzeżeniem ze dresiarnia z 00 bardziej cierpi na brak głupich pilotów do odstrzału, bo ci rzadziej docierają tak daleko. Niby w null mgą byc tez industriale, ale przeciez wielcy panowie z 00 prędzej sobie rękę odrąbią niż wezmą kogoś takiego do swojego pr0 ally / korpa. Od produkcji statków i zbierania na nie materiału sa przecież alty..
Xarthias:
Jest ryzyko, jest zabawa.
Gdyby taki konwój był w 100% bezpieczny, to nie byłby low-sec tylko very hi-sec, nieprawdaż?
Yogos:
--- Cytat: Nitefish w Wrzesień 27, 2010, 12:34:09 ---eee Yogos, a co jest fajnego dla innych graczy w tym, że ktoś będzie mógł ich kampić? Jak dla mnie to bardzo dobrze, bo kampienie 24/7 to totalne żenua i tak na prawdę dziwię się ludziom widzącym w tym coś ciekawego.
Osobiście postrzegam piratkę jako coś bardziej dynamicznego bo siedzieć ekipą na gejcie z skautami w promieniu 3 systemów to każdy łoś umie. Właśnie dlatego pewnie ludzie omijają low. Już przy klepaniu misji czy plexów więcej się dzieje niż podczas kampienia bramy. Ci bohaterscy piraci (kamperzy) najczęściej po otrzymaniu intela o obcym gangu spieprzają gdzie pieprz rośnie.
Niemniej jednak są piraci i piraci :P
--- Koniec cytatu ---
A widzisz takie miejscówki były bardzo ciekawe, bo jak roamem sobie poleciałeś to zawsze kogoś tam trafiłeś albo wystarczyło poczekać 10-20 min i ktoś inny przyleciał roamem sprawdzić czy aby nie ma kampeczki.
Kampienie 24h zgadzam się jest nudne, walka z innym o prawo kampienia była znacznie ciekawsza :D
Xarth ja też nie jestem zwolennikiem statycznych plexów w takiej formie w jakiej były, chodzi jednak o ten punkt zapalny wokół którego tętniło życie i warto było się klepać.
A co do przywrócenia choke pointów w low to już nie wróci.
Wszelkiego rodzaju manewry ze standami skończą się powstaniem alt corpów a zabronienie wejścia capsom do low byłoby bardzo ostrym ruchem. W wielu regionach ustałby zupełnie regularny ruch który teraz odbywa się za pomocą JF. Za to myślę, że WH by zatętniły życiem.
Ellaine:
Nie zgadzam się z ideą choke pointów. Choke pointy historycznie działały tak, że duże sojusze kampiły je non stop, czyniąc całe regiony czystymi i spokojnymi. Bue. Teraz jak jest kilka dróg i ktoś chciałby sobie zablokować je wszystkie to musiałby to zrobić kilkoma mniejszymi flotami co oznacza więcej taktyki i szansę dla mniejszych grup na kontrę.
Niestety wielkie sojusze jak nie będą mogły zaorać POSów mniejszych organizacji w low za pomocą floty supercapsów (bo wytniemy cyno) to zrobią to używając 500 BSów.
Ja bym tam wrzucił moon mining do WH. Część zajęłyby grupy zdolne i skłonne wylogować 100 postaci i 50 capsów do obrony - może i byłoby to niezdobyte, ale to są też dziesiątki postaci i statków zamrożone w jakiejś koszmarnej dziurze - spore poświęcenie nawet na moon dający parę miliardów miesięcznie. Większość zajęta byłaby przez ludzi zdrowych na umyśle, z siłami takimi żeby opłacało im się siedzieć w WH (tzn takimi żeby system WH ich dał radę wykarmić). To by oznaczało mniej kasy dla wielkich sojuszów i więcej dziwnych i śmiesznych wojenek o systemy WH. Myślę że CCP nie robi tego bojąc się że pół WH zostanie zajęte przez rezydentów żyjących z moon goo i przestanie być ziemią dziewiczą dla eksploratorów. IMHO nie ma czym się martwić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej