Eve Online > Dyskusje ogólne
Znowu te czołgi... czyli o wyzszości EVE nad Wot i dyskusje poboczne
Ranshe:
Ale o wyższości supportu i podejścia Blizzarda nad CCP nie ma co dyskutować ;)
Sam mam konto WoWa od paru lat, i przez ten czas dostałem z kilkanaście dni za free bo się patchowanie przedłużyło na przykład, albo serwer się wysypał i nie było go przez jeden dzień. Tu jak coś się po patchu zepsuje, to co najwyżej dostanę wpier... w lowsecu, bo mnie autopilot tam skieruje, albo wpier... od własnego posa, a o przedłużających się patchach i ekstra downtime "bo nam się baza wysypała" nie wspomnę.
--- Cytat: Soulscream w Wrzesień 17, 2010, 16:00:20 ---Co Ty pitolisz. Jeden raid lockout jedno raid id. Nie bedzie mozliwosci dzielenia na dwie grupy.
--- Koniec cytatu ---
Kurde, nie jestem pewien tego dzielenia do końca. Aż poszukam jakichś blue postów, ale to chwilę zajmie, bo nie mam ich na wierzchu.
Ale jeden lockout to i tak nie znaczy, że upierdalają, gildie z top10, które teraz robią 25 i tak pewnie będą dalej robić 25, reszta pewnie różnie. Na pewno dla tych średnich co robią tylko 10 będzie lepiej w pewnym sensie, bo tak to była zawsze szansa, że ci ludzie uciekną bo tamta gildia robi 25 a my nie. Część pewnie będzie dalej ciągnąć 25, "bo duzi chłopcy tak robią".
--- Cytat: HammerSnake w Wrzesień 17, 2010, 16:10:22 ---Za to ja zawsze z politowaniem patrzę na jak zgaduje dorosłych ludzi którzy nie mają życia i każdy wieczór w tygodniu spędzają przed monitorem totalnie wyłączeni od świata zewnętrznego i nie odróżniają co jest zabawą a co uzależnieniem i są tak wciągnięci w grę ,że nie mogą nawet na 5 minut pójść do ubikacji się załatwić,"bo mnie wyrzucą z raidu" .
Następnie wchodzą takie osobniki na forum próbują leczyć swoje kompleksy naśmiewając się z innej dorosłej osoby wytykając jej ,że nie jest pro i no-life.
;)
--- Koniec cytatu ---
Napiszę ci w punktach, bo to zawsze łatwiej zrozumieć.
1. U mnie 5 minut przerwa na bio jest wliczona co godzinę-półtorej raidu, to jest oczywiste i myślałem, że nie trzeba tego tłumaczyć. 20 minutowa nieobecność "bo idę psa wyprowadzić, będę na bossa bo boss dropi fajne rzeczy dla mnie" nie.
2. Napisałem, że raiduję 2 razy w tygodniu, to wymyślasz jakieś pierdoły o no-life. Nice try, ale następnym razem postaraj się bardziej.
3. Mnie nie wyrzucą z raidu. To ja wyrzucam, więc po co miałbym się martwić o to. ;)
4. Fajny jesteś, lubię takich podpuszczać. :]
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 17, 2010, 15:59:38 ---Miałem z goła inne skojarzenie :P
--- Koniec cytatu ---
To jest oko. Taka jest oficjalna wersja i należy się jej trzymać. [;
F-YU:
Pol Kent
Ich skala rośnie i będzie rosła chyba, ze gracze pójdą w *** z EVE. Z niewiadomych powodów CCP
nie dostrzega faktu, ze wciągu ostatnich powiedzmy 2-3 lat ilość graczy online - bez wnikania czy
to nowi czy Alty - sztuka jest sztuka i robi bloba wzrosła 2-3 krotnie a ilość przestrzeni dla nich...wcale.
Nie liczę WH bo to margines jeśli chodzi o populację. Większość jeśli nie wszystkie liczące się gry online
są rozbudowywane o jakieś wyspy/kontynenty/etc a EVE co..? A EVE nic. Wszystko dzieje się na tym samym
terenie co kilka lat temu. I Jak ma nie być blobów ? Dodajcie terenu CCP ! Dodajcie DUŻO nowego terenu!
chciwość nie zna granic - gdyby dodali terenu grupa 100 osób chciała by zająć 50 systemów tylko dla siebie,
choćby po to aby tam nikt nie latał i aby 1 typ miał zyski z moonów. 0 należy zreformować całkowicie.
w eve przydał by się kataklizm na taką skale jak opowiada historia we wstępie co się ogrome wh zapadło...
teraz powinno zniknąć 0 i powstać nowy wynalazek całkowicie zreformowany i przemyślany.
Pomysł który tu się pojawił z 2 światami połączonymi systemem wielopoziomowych wormholi jest 10x lepszy
niż to co eve oferuje obecnie.
moim zdaniem eve nie tyle co potrzebuje zmian technicznych ale eventów które wstrząsneły by dogłębnie całym światem i dały nowy początek,
wszystko poza empire i lowsekami powinno być "dane" na pewien czas a dynamika zmian powinna być duża... rok maksymalnie, po tym okresie sytuacja na nowej mapie
zacznie się znów stabilizować, więc po co grać dalej?... tylko po iski...
Można do tego dorobić super historię i by się coś działo... to trochę tak jak np. z ogame i nowym uni na ogame - na początku masa życia jest i ciekawostek, potem świat umiera i zostają w nim naprawdę same dinozaury a floty tysięcy gwiazd śmierci bronią interesów kilku osób. >w eve są to gracze w megablobie< - słowem nic ciekawego...
rozwiązanie też ma duże wady - może zostawic sam hisek jako bazę tak aby nawet capsy szły z dymem po skończonej "turze"... wtedy w nowym świecie 0.0 tytan był by naprawdę czymś - i nie trzeba by go było nerfić... zabierając mu jego niszczycielską siłę... można by w takich realiach zacząć boostować capsy aby były naprawdę czymś.... zbalansować proces produkcyjny który nie koniecznie musiał by trwać 4 miesiące na 1 shipa... itd itp
Okropniak:
samo dodanie terenów nie wystarczy - musi być jakiś ogranicznik co do wielkości flot.
Same gate w WH też nie zapewnią 'braku bloba' - po prostu ludzie w WH zbudują imperium nie do ruszenia bo capsy choćby po sztuce przeprowadzą, lub zbudują (nawet nie wiem czy można, jakoś nigdy mnie to nie zainteresowało) - i weź tu działaj z takim logistykiem.
Same WH gate-konstelacje czy co tam jeszcze były fajnym ogranicznikiem ale tylko dla FLOT WLATUJACYCH, te będące na miejscu mogłyby iść i w tysiące...
Póki co nie mam pomysłu :/
Ale na pewno nie ograniczenie w ilości lock jaki można założyć na ship... chyba bym padł z nerwów klikając po kolei pierwsze 20 primery podanych przez FC i próbując gdzieś, gdziekolwiek założyć lock....
Soulscream:
--- Cytat: Ranshe w Wrzesień 17, 2010, 16:22:31 ---Kurde, nie jestem pewien tego dzielenia do końca. Aż poszukam jakichś blue postów, ale to chwilę zajmie, bo nie mam ich na wierzchu.
--- Koniec cytatu ---
Wiem, byl blue posts ale z tego co pamietam na forum bety czy tez alphy napisali scratch that. Zreszta jak sam grasz to wiesz, ze do konca tak naprawde niewiadomo. Wszystkie podane rzeczy w zeszlym roku po blizzconie maja sie nijak do rzeczywistosci :). Czas pokaze i zobaczymy, moim zdaniem tak czy siak to krok do przodu. Wiele gildii nie mialo progressu z endgame poniewaz byl problem z dobrymi raiderami.
Ranshe:
--- Cytat: Soulscream w Wrzesień 17, 2010, 16:33:54 ---Wiem, byl blue posts ale z tego co pamietam na forum bety czy tez alphy napisali scratch that. Zreszta jak sam grasz to wiesz, ze do konca tak naprawde niewiadomo. Wszystkie podane rzeczy w zeszlym roku po blizzconie maja sie nijak do rzeczywistosci :). Czas pokaze i zobaczymy, moim zdaniem tak czy siak to krok do przodu. Wiele gildii nie mialo progressu z endgame poniewaz byl problem z dobrymi raiderami.
--- Koniec cytatu ---
O, nawet mam coś.
http://www.worldofraids.com/topic/17008-cataclysm-press-event-raids-guild-system-path-of-the-titans-more/
--- Cytuj ---Players will be able to "downshift" their 25-player raid, splitting it up into 10-player versions.
Raids will be able to split into up to 3 10-player raids.
These raids will start at the same progress point the 25-player was at for the lockout.
There are no plans to allow 10-player raids to combine into a 25-player raid.
--- Koniec cytatu ---
Tylko jak to z betami, ostatecznie może tego nie być wcale. Ale pomysł głupi nie jest. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej