Eve Online > Dyskusje ogólne
Znowu te czołgi... czyli o wyzszości EVE nad Wot i dyskusje poboczne
Doom:
Tak blizard ma zajebisty support do swoich zajebistych gierek, tylko kiedy to rzeczony gigant zmagał się z czymś tak naprawdę nowym do czego nie miał odniesień z innych tytułów gatunku? bo mi sie wydaje że zrobił kilka takich drobiazgów robiąc pierwszego starcrafta i może kontynuację diablo.
Eve jest jaka jest bo co prawda czerpie garściami z rożnych tytułów ale prawie wszystkie te tytuły to albo singiel wyłącznie albo multi dla paru graczy na raz i to z regóły w trybie dethmach, ale tak naprawdę była robiona jako cos mocno nowege.
Następna spraw to to jak zmieniał się przez ten czas kod gry. Nie wiem czy stwierdzenie jednego znajomego że więcej jako połowa kodu została napisana po pijaku jest prawdziwe, ale z czasem z kolejnymi przeróbkami zrobił się taki węzełek gorydyjski z kodu że trudno cos ruszyć i zmienić żeby nie rozjeb*** się w cholere cos innego (ostatnio odwarzyli sie na takie powarzne zmiany chyba wtedy kiedy zmieniali grafikę przy okazji apocryphy czy dominiona, efekt wtrórny tych zmian to kontratak laga w formie jaka panowała za czasów świetności MC czy pierwszego Tri) i wcale bym się nie zdziwił gdyby sie okazało że na tą chwilę łatwiej byłoby przepisać gręna nowo i zmienić w Eve 2 niż wprowadzać kolejne zmiany + pomysły graczy niewazne jak fajne ale robiące jeszcze gorszy bajzel.
Soulscream:
--- Cytat: Doom w Wrzesień 17, 2010, 13:19:32 ---Tak blizard ma zajebisty support do swoich zajebistych gierek, tylko kiedy to rzeczony gigant zmagał się z czymś tak naprawdę nowym do czego nie miał odniesień z innych tytułów gatunku? bo mi sie wydaje że zrobił kilka takich drobiazgów robiąc pierwszego starcrafta i może kontynuację diablo.
--- Koniec cytatu ---
A co ma piernik do wiatraka? Ja mowie o supporcie i kontakcie z community, a nie o pomyslach.
--- Cytuj ---Eve jest jaka jest bo co prawda czerpie garściami z rożnych tytułów ale prawie wszystkie te tytuły to albo singiel wyłącznie albo multi dla paru graczy na raz i to z regóły w trybie dethmach, ale tak naprawdę była robiona jako cos mocno nowege.
Następna spraw to to jak zmieniał się przez ten czas kod gry. Nie wiem czy stwierdzenie jednego znajomego że więcej jako połowa kodu została napisana po pijaku jest prawdziwe, ale z czasem z kolejnymi przeróbkami zrobił się taki węzełek gorydyjski z kodu że trudno cos ruszyć i zmienić żeby nie rozjeb*** się w cholere cos innego (ostatnio odwarzyli sie na takie powarzne zmiany chyba wtedy kiedy zmieniali grafikę przy okazji apocryphy czy dominiona, efekt wtrórny tych zmian to kontratak laga w formie jaka panowała za czasów świetności MC czy pierwszego Tri) i wcale bym się nie zdziwił gdyby sie okazało że na tą chwilę łatwiej byłoby przepisać gręna nowo i zmienić w Eve 2 niż wprowadzać kolejne zmiany + pomysły graczy niewazne jak fajne ale robiące jeszcze gorszy bajzel.
--- Koniec cytatu ---
Kolejny przyklad slabosci EVE. W Blizzard jest polityka "when its done" dlatego nie ma takich miejsc jak wyzej opisane. WoT z tego co udalo mi sie wyczytac na forach i wywiadach i w pmkach tez jest taka polityka. Zobaczymy jak bedzie w przyszlosci - ja nie lubie jak ktos na mnie sika cieplym moczem i jeszcze chce zebym placil za jego mocz wylany na moja glowe.
sc0rp:
--- Cytat: Scaryman w Wrzesień 17, 2010, 11:21:09 ---imo ma znaczenie: starzy gracze wyrabiają momentum EVE, reklama, hałas na forach, marketing szeptany, filmiki na YouTube, itd robi to 10% ludzi z 0.0 a nie 90% z empire.
--- Koniec cytatu ---
http://www.youtube.com/user/ccpgames?blend=1&ob=4 faktycznie gracze z null seca jak nic, zapomniales dodac ze nalezacy do ally CCP Engineering Alliance. Sorry ale po za jednym filmem zdaje sie ze zrobionym przez stare MC nie widzialem filmiku na rozsadnym poziomie o eve zrobionego przez zwyklych graczy. to co robia gracze o ktorych piszesz to anty reklama eve.
Hint: filmik na rozsadnym poziomie to cos wiecej niz gameplay w 480p i podklad muzyczny.
Soulscream:
--- Cytat: Dark Flonoe w Wrzesień 17, 2010, 13:24:32 ---http://www.youtube.com/user/ccpgames?blend=1&ob=4 faktycznie gracze z null seca jak nic, zapomniales dodac ze nalezacy do ally CCP Engineering Alliance. Sorry ale po za jednym filmem zdaje sie ze zrobionym przez stare MC nie widzialem filmiku na rozsadnym poziomie o eve zrobionego przez zwyklych graczy. to co robia gracze o ktorych piszesz to anty reklama eve.
Hint: filmik na rozsadnym poziomie to cos wiecej niz gameplay w 480p i podklad muzyczny.
--- Koniec cytatu ---
Malo filmikow z eve widziales robionych przez graczy zatem.
sc0rp:
--- Cytat: Soulscream w Wrzesień 17, 2010, 13:25:19 ---Malo filmikow z eve widziales robionych przez graczy zatem.
--- Koniec cytatu ---
lol to podeslij mi linki z tym ze na YT lub inny serwis z progressive download a nie linki do 600-700mb filmow do sciagniecia to chetnie obejrze i tak w robocie zazwyczaj sie nudze :P
--- Cytat: Soulscream w Wrzesień 17, 2010, 12:13:53 ---.... ale przytocze tutaj takiego blizzard'a ktory ma zajebisty support i ludzie ich kochaja za to ?
--- Koniec cytatu ---
Ty grales kiedys w wowa ? Bo wiesz ja gralem pare lat i standardowa odpowiedz GMow było słynne WAI - i mnie akurat do eve przeciagnol na poczatku jakosc pracy GMow w porownaniu do GMow blizzarda
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej