Eve Online > Dyskusje ogólne

Znowu te czołgi... czyli o wyzszości EVE nad Wot i dyskusje poboczne

<< < (34/42) > >>

Soulscream:
Tak do tego miesiaca gralem, gdzie skasowalem subskrypcje i planuje wrocic kiedy cata wyjdzie. Kiedy cata jeszcze bylo w alphie z ghostcrawlerem postowalem dosyc czesto na temat zmian dotyczacych szamanow i dk. Mam teraz troche mniej czasu, zeby tym sie zajac ale sledze blue posty codziennie dalej. Wiekszosc tematow, ktore sa zamykane to jakies beznadziejne emo rage beznadziejnie napisane.

Co do filmow EVE, podrzuce troche linkow pozniej jak bede mial czas.

sc0rp:

--- Cytat: Soulscream w Wrzesień 17, 2010, 13:32:50 ---Tak do tego miesiaca gralem, gdzie skasowalem subskrypcje i planuje wrocic kiedy cata wyjdzie. Kiedy cata jeszcze bylo w alphie z ghostcrawlerem postowalem dosyc czesto na temat zmian dotyczacych szamanow i dk. Mam teraz troche mniej czasu, zeby tym sie zajac ale sledze blue posty codziennie dalej. Wiekszosc tematow, ktore sa zamykane to jakies beznadziejne emo rage beznadziejnie napisane.
--- Koniec cytatu ---

co innego blue posty na forum, a co innego jak raidujesz i caly raid dostaje freeze na 30-45sec (kto rajdowal thaddiusa na level 60 wie o czym mowie ;) a GMy nie pisali "tak wiemy jest problem pracujemy nad tym" tylko slynne WAI - Working as Intended ;) Hehe ja co dodatek wracam szkoda ze w cata nie bedzie nowej klasy bo przyjdzie mi grac dalej DK ;)

--- Cytuj ---Co do filmow EVE, podrzuce troche linkow pozniej jak bede mial czas.

--- Koniec cytatu ---

moga byc same tytuly to sobie znajde na yt ;)

Frankie:
Xarthias Ty nam lepiej powiedz szczerze czy to prawda ze CCP teraz pacuje nad kodem czego my nie widzimy. Z tego co ja slyszalem to wlasnie to im zajmuje wiekszosc czasu. A mianowicie porzadkuja bajzel który narobil sie w kodzie gry od poczatku maksymalnie go upraszczajac. Dodatkowo pracuja nad nodami i innym badziewiem co ma byc podwalina pod nowy sprzet, który ma dotrzeć. Nie zapominajcie ze my pracujemy na sprzecie bodajrze z 2007 roku co w informatyce oznacza praktycznie antyk. Jesli by to byla prawda to mozna im wybaczyc, ze daja nam tylko ochlapy, które łatwo zrobić i wrzucic, bo po prostu nie mają czasu popracować nad dodatkami porządkując wieloletni bajzel. Polityka jest taka że dodatek co pół roku musi być więc cos daja na zapchajdziure, ale pracują nad core czego nie widać.
Mógłbyś się o to podpytać dokłądniej....

Dormio:
Odkąd gram to hisec i gracze w hisecu zawsze byli solą w oku głównie tych z nullseca, ale nawet kiedy się przeniosłem do nulla to nie mogłem zrozumieć dlaczego. Może ktoś z piszących tutaj ma jakiś pomysł dlaczego tak jest ?

Kolejna rzecz, dla większości tzw. "pro-PVPerów" gra w EVE to tylko szczelanie do innych graczy. Jednak moim zdaniem zapominają o jednym: w PVP tak naprawdę nie ma nic o tym, że to musi być tylko szczelanie do graczy. Jak dla mnie CCP twierdząc, że EVE to gra PVP podciąga pod to pełną definicję tego skrótu = interakcję między graczami na dowolnym poziomie dostępnym w grze. Ten poziom to również handelek, to szukanie nowych sposobów na scam, to suicide i obrona przed nim, to również can flipperzy. Szkoda, że krzykacze, a szczególnie Ci którym solą w oku hisec zapominają, że większości tego NIE ma po prostu w null.

Mi sporo rzeczy się w EVE nie podoba, ale wśród nich z pewnością nie ma kiepskiej obsługi GMów. Zawsze jak dotąd jak miałem jakiś problem to uzyskiwałem odpowiedź. Nie zawsze ona mnie satysfakcjonowała, czasem wymagali ode mnie dodatkowego działania (czasem zlewałem, bo problem dla mnie nie był ważny), ale zawsze jak udowodniłem, że coś jest winą systemu, to sprawa była załatwiana błyskawicznie.

SokoleOko:
Ale ale

Jak zaczynałem grać (czasy QR i Apocryphy) to nie raz na tym forum wyśmiewałem wszystkich, którzy mówili że "nowi powinni lecieć do 0.0, bo tam JEST KASA". Kasę to ja miałem na misjach L4 w Empire, robionych bez ryzyka i tam właśnie w pół roku nabiłem poduchę finansową, na której do dziś leżę.

Tyle, że od tamtych czasów a) znerfiono loot na misjach, b) wprowadzono sized rigs (co spowodowało, że salvage staniał), c) pojawiły się anomalki w 0.0.

I dzisiaj - wydaje mi się - więcej można zarobić w 0.0, niż w hisecu, jeśli oczywiście chcemy zarabiać na biciu czerwonych krzyżyków.

Idąc do null miałem wychodowanego alta ze standingami do zarabiania w hisecu, ale ten alt nie zrobił ani jednej misji - bo w 0.0 mogłem zarobić lepiej mainem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej