Eve Online > Dyskusje ogólne
O przyszłości 0.0, serenity, WH, supercapsach i innych wydzielone z KSOD
Colonel:
dzieki za wyklad,
a zalatwilbys mi przyjecie do UA?
pewnie czegos sie dowiem :-*
ps.1. nie kupie bmw bo to samochod dla dresiarzy
ps.2. szkoda ze w bio jest tak malo miejsca bo wklejalbym wszystkie Twoje posty :-*
Nitefish:
Ej, drzecie koty a tak na prawdę chodzi o to, że PBN i Voodoo to dwa totalnie inne korpy, w których ludzie lubią zupełnie co innego. My też spotykamy gangi z mnóstwem logistyków, mają taki dupochron że ibisa by wyciągnęli centralnie. To jest obleśne safe-pvp którego nie lubię ale się z nim stykam dość często.
Grunt to dobra zabawa, osobiście bliżej mi do gangów Voodoo niż PBN (w sensie składu) ale często sytuacja wymusza inne rozwiązania. W IT bardzo popularne są wspomniane drake army z prostego powodu - bo są skuteczne na przeciwników.
W BUFU do tej pory praktycznie nie latało się drejami bo nikt ich nie lubił. Ja latam z upodobaniem sacri, a ostatnio curse i ciągle mnie łajają że nie mam vagasa :P
Użyteczność twojego statku determinuje skuteczność na spotykanych przeciwników. To wszystko jeszcze zależy od okolicy, pory dnia itp. Tak czy siak, da się latać tak jak lubisz.
Co do killi, hmmm.... każdy ceni co innego. Jak dla mnie ubicie ratera niczym się nie różni od kila na cta poza koniecznością złapania łosia. Kille ma się na kb różne, ale każdy z nas ceni tylko część z nich znając dokładnie sytuację, w której zostały zdobyte. Jeśli Cię tam nie było nigdy tego nie poczujesz.
Mam nadzieję, że w Eve nie zabraknie miejsca dla tych co chcą polatać solo, w 3-5 osób jak i dla tych co cenią flotowe bitwy. Przegięcie w każdą stronę będzie słabe.
Ganiles:
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 30, 2010, 20:06:31 ---Nie gadaj... serio? Naprawdę tak to działa?
Ale żarty na bok - to się nazywa reprezentatywna próbka. Weź taki sam okres czasu na naszym KB i tak samo jak ja, poszukaj "kilku killi w tym samym czasie w tym samym systemie" (tak, wiem, że czasem bitka przenosi się do drugiego systemu) i poklikaj w related kills. Gwarantuje Ci, że znajdziesz tego więcej, co dowodzi słuszności mojego rozumowania.
--- Koniec cytatu ---
Tak trudno uwierzyc ale to tak dziala. To ile bedziesz miec w related kills zalezy wylacznie od tego ile zebrales pojedynczych km i jaki czas killboard traktuje jako bitwe (uczestnicy walki gang vs gang wg kb to piloci ktorzy sa na jakimkolwiek km).
Nie nie przegladalem Twojego kb, nie czuje wielkiej straty z tego powodu. Nie mam tez zamiaru szperac i szukac tam related kills - nie interesuje mnie to. Korzystasz z narzedzia ktore dostarcza malo dokladne dane. Moze stanowic pewne zrodlo odniesienia, ale niezbyt duze. Napisales ze znalazles JEDNĄ bitkę gang vs. gang, popracuj nad poslugiwaniem sie kb jesli juz wyciagasz cos na forum.
SokoleOko:
--- Cytat: Nitefish w Wrzesień 30, 2010, 20:55:21 ---Ej, drzecie koty a tak na prawdę chodzi o to, że PBN i Voodoo to dwa totalnie inne korpy
--- Koniec cytatu ---
Zaraz, moment, nie ma żadnego sporu między PBN a Voodoo.
Prywatnie zareagowałem na dwa idiotyczne posty:
--- Cytuj ---Col:
drejk to statek do pve dla nobow i skompiradel do pvp ktorzy chca opancerzyc dupe kiedy koledzy leca na akcje w czyms drogim i przydatnym...
przydatnosc drejka polaga na tym ze do niego nikt nie bedzie strzelal...
bo po co strzelac do przegietego g.. za 20 mln
"stoisz" za plecami kupmli [ bo to nie lata ], dps dokladasz...dogonic niczego nie potrafisz...chyba ze masz scrambla i weba i zszokowana ofiara sama ci w nie wpadnie...
wazne sa statsy? wsiadaj w dreja...taniej niz kumple a na kb i tak bedziesz
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Herezja:
większość kili z drejków to kile na 0 damage a to ... jest pseudo walka czyli z dupy.
--- Koniec cytatu ---
Niestety, chyba nadepnąłem Voodoo na jakiś odcisk i z ich strony nie było cienia merytorycznej argumentacji. W takim przypadku szkoda mi czasu na akcje typu "gadał dziad do obrazu" i temat z mojej strony się skończył.
Nitefish:
sacri ftw!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej