Eve Online > Wsparcie techniczne
Komputer pod EVE
Platfusek:
--- Cytat: Val Heru w Wrzesień 04, 2010, 13:58:20 ---totalna bzdura, pewnie Ci to podpowiedział znajomy informatyk
czysty marketing
--- Koniec cytatu ---
Naprawiam zasilacze od paru lat ale każdy może się mylić.
Sharkun:
Dorzucę swoje 3gr: jeśli chodzi o zasilacze to raczej każdy się zgodzi, że 400W -> 400W nie równe ;) Lepiej mieć zasilacz 400W porządnej firmy niż 600 watowe badziewie, który pójdzie z dymem i jak będziemy mieli trochę szczęście to nie zabierze ze sobą w elektroniczne zaświaty połowy kompa ;D
Najczęściej doradzam osobą, które mnie pytają: to jaki w końcu zasilacz wybrać? Odpowiadam: Nie wiesz jaki? Bierz ten, który jest najcięższy ;) (wiadomo o co chodzi)
silvia:
--- Cytat: naye666 w Wrzesień 04, 2010, 08:24:25 ---Kocopaly prawisz mistiq, 400w to wystarczy mowisz? Powiedz to karcie ktora aktualnie korzysta z niemal polowy zasilacza, myslisz ze 100w wystarczyloby na bezstresowa prace po oc? Bo ja watpie.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz, ze za zasilacze ktore potrafia 90% mocy calkowitej przelozyc na jedna linie?
e8400 to jakies 80W, 4850 nie bierze wiecej jak 150w.
Dobry zasilacz 300W starczy ;D
To by ci pewnie pociagnelo - http://www.komputronik.pl/index.php/product/82874/Podzespo_y_PC/Zasilacze_do_obud_w/be_quiet_Pure_Power_L7_300W.html
300W, 18Ampow na lini 12V dajacych 210W+ dla karty g.
--- Cytuj ---Zlozylem juz nie jednego pieca i nadal to robie wiec wciskanie ludziom kitow ze e5200 pociagniw niegdys high endowe 5xxx to tak jakby powiedziec ze porshak doholuje Ci tira, niby moc jest ale cos go dlawi.
--- Koniec cytatu ---
Spokojnie go obczai.
Urm... porshe ma jakies 50 koni przy 1000 obrotow na jedynce? Troche glupie porownanie... tym bardziej jesli ktos sie nie zna na mechanice samochodowej.
Mozna zawsze pol sprzeglem pojechac... ale matko boska jesli ktos bedzie mial tak glupi pomysl.
Moc silnika samochodowego dziala na calkiem innej zasadzie niz moc zasilacza.
ThakRa:
Podłączę się do tematu. Również zastanawiam się nad kupnem nowego kompa, ale jednak trochę taniej niż 4000 zł. Ktoś podawał stronkę z gotowymi zestawami w różnych cenach i zastanawiam się nad tym http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_wrzesien_2010?page=0,4 i do tego monitor taki jak sugerują http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=103_216&products_id=28229
Czy to jest dobry wybór? Posłuży mi kilka lat czy raczej nie bardzo?
Otatni komp kupowałem i składałem kilka lat temu więc rozeznania nie mam praktycznie żadnego teraz.
Nie jestem jakimś maniakiem grafiki - w EVE gram na bardzo starym kompie z grafą GF5700 i jakoś nigdy mnie nie bolało, że nie wygląda ładnie. Ale niestety nic nowego już nawet nie odpalę lub - tak jak WoT - osiągnę jakieś 1-2 klatki na sekundę.
NeX:
Nie miałbym nic do zarzucenia zestawom z PurePC, jeśli traktować je jako zestawy dla graczy. Są optymalnie dobierane. Inni użytkownicy poradzą sobie sami z przesunięciem środka ciężkości z karty graficznej na RAM i procesor.
Z jednym wyjątkiem, nie rozumiem ich maniakalnego przywiązania do płyt ASRock. Magiczne zdanie - wytrych: "Cechuje ją niska cena w stosunku do oferowanych możliwości" nie przemawia do mnie. Różnice w cenie pomiędzy płytami do AMD nie są aż tak drastyczne aby promować ASRock, którego mobo notorycznie są serwisowane. Można się upierać, że to kwestia dużego udziału w rynku, ale nie jest normalne, że ich płyta siada po kilku kwartałach co prawdziwym Asusom się nie zdarza zbyt często nawet przy polskim zasilaniu.
Ogólnie jednak za 1800zł, to bd zestaw.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej