Eve Online > Incursions
Zapowiedź nowego dodatku - dyskusja
Colonel:
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 12, 2010, 11:14:54 ---Tego nawet nie śmiałbym sugerować, ponieważ "last time I've checked" tego w znanych mi korporacjach pirackich robić nie było wolno.
A merytorycznie masz do powiedzenia coś w temacie? Lub z braku własnego wkładu, chociaż odnieść się do tego co napisałem? Łatwiej czy trudniej będzie teraz dopaść misjonarza w lowsecu (pomijając pacjentów, których nie uratowałby nawet pop-up z napisem "DANGER! RUN FOR LIFE!")?
--- Koniec cytatu ---
tu nie ma nic do powiedzenia... ludzie czytac potrafia i wyciagac wnioski tez potrafia
wiec nie nabijaj sobie postow mieszajac w to swoja rzekoma "nad wiedze"
Khobba:
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 12, 2010, 09:53:39 ---Bardzo ciekawa wypowiedź z punktu widzenia pirata, bo mi akurat wydaje się, że mogą ucieszyć się z tego jedynie kerbiry.
--- Koniec cytatu ---
kaman, przecież afaik widzenie probek można było włączyć już od dawna przez sprytną edycję xmla z zapisanymi danymi overview.
Sokole, nie przyszło Ci do głowy, że czasem przy ustawianiu pułapek, czy podczas "taktycznego odwrotu" po udanej/nieudanej akcji świadomość tego, czy jest się probowanym bardzo sie przydaje?
To, że wciąż uważasz piractwo za wyłącznie łapanie bezradnych misów na paskach jasno świadczy, że tak naprawdę nigdy tego nie robiłeś.
SokoleOko:
--- Cytat: Colonel w Listopad 12, 2010, 11:39:24 ---tu nie ma nic do powiedzenia... ludzie czytac potrafia i wyciagac wnioski tez potrafia
wiec nie nabijaj sobie postow mieszajac w to swoja rzekoma "nad wiedze"
--- Koniec cytatu ---
Tak myślałem. Ciekawi mnie jednak czy ktoś wyciągnie wnioski z trollowania usera przez moderatora (skoro trollowanie moda przez moda było OK).
--- Cytat: Khobba w Listopad 12, 2010, 11:42:18 ---kaman, przecież afaik widzenie probek można było włączyć już od dawna przez sprytną edycję xmla z zapisanymi danymi overview.
--- Koniec cytatu ---
Owszem, ale było to upierdliwie i możemy spokojnie przyjąć, że korzystała z tego niewielka mniejszość. AFAIR - nie dało się tego ustawić raz na zawsze tylko trzeba było kombinować po każdym wydoku i skoku przez gejta, ale mogę się mylić.
--- Cytat: Khobba w Listopad 12, 2010, 11:42:18 ---Sokole, nie przyszło Ci do głowy, że czasem przy ustawianiu pułapek, czy podczas "taktycznego odwrotu" po udanej/nieudanej akcji świadomość tego, czy jest się probowanym bardzo sie przydaje?
--- Koniec cytatu ---
Przyszło. Z drugiej strony, w takiej sytuacji masz w gangu człowieka, który patrzy na 360 stopni i 2-4 AU, tylko po to, żeby ostrzec prowadzącego. Czyli już była solucja na to, nie trzeba było niczego zmieniać.
--- Cytat: Khobba w Listopad 12, 2010, 11:42:18 --- To, że wciąż uważasz piractwo za wyłącznie łapanie bezradnych misów na paskach jasno świadczy, że tak naprawdę nigdy tego nie robiłeś.
--- Koniec cytatu ---
Tego nigdzie nie napisałem. Zauważyłem tylko, że ta zmiana jest niekorzystna z punktu widzenia latania solo czy w małym gangu, który nastawiony jest na polowanie kerbirów, bo daje kolejne narzędzie, które kerbir może wykorzystać do zabezpieczenia dupy. IMHO - tak być nie powinno.
Wyraziłem tylko i wyłącznie zdziwienie, że przyklasnął temu członek korporacji pirackiej, która chyba bardziej na kerbirów poluje niż sama kerbirzy.
Oczywiście, wiem że najbardziej pr0 jest latanie solo i proponowanie na localu 1v1, ale c'mon, to jest Eve. Jak się chce uprawiać sport, to można grać klanówki w FPS-y. Tu jest wojna, a na wojnie połową sukcesu jest manewr taktyczny i zaskoczenie przeciwnika.
Goomich:
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 12, 2010, 11:52:59 ---Tego nigdzie nie napisałem. Zauważyłem tylko, że ta zmiana jest niekorzystna z punktu widzenia latania solo czy w małym gangu, który nastawiony jest na polowanie kerbirów, bo daje kolejne narzędzie, które kerbir może wykorzystać do zabezpieczenia dupy. IMHO - tak być nie powinno.
--- Koniec cytatu ---
Może to przygotowanie przed usunięciem locala. :P
SokoleOko:
--- Cytat: Mona X w Listopad 12, 2010, 12:00:39 ---Może to przygotowanie przed usunięciem locala. :P
--- Koniec cytatu ---
Hmm... 30 sekund delaya przed pojawieniem się na localu w zamian za widoczność prob w overview byłoby uczciwą wymianą.
Skasowanie lokala działa w obie strony. Kerbir będzie miał problem z zobaczeniem roamujących, roamujący będą mieli gigantyczny problem ze znalezieniem czegokolwiek. Dziś wskakujesz, widzisz pusty local, lecisz dalej. Roam przez 50j nie jest problemem. Bez locala 10j byłoby już kresem wytrzymałości.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej