Forum Gry > Inne gry

Dust 514

<< < (47/80) > >>

Szakal:
I orbital Sru zawsze i w wszędzie  :P

Xarthias:
Dla posiadaczy abonamentu playstation+ jest za free starter pack do dusta (jakiś stuff wart podobno 39 zeta).

Dla wszystkich innych:

--- Cytuj ---log in to DUST 514 PlayStation Home space, complete a game of Slay, watch all four faction videos and claim your very own exclusive CreoDron LAV (10 blueprint copies) today! The supplies are limited, so better get those LAV blueprints quick.
--- Koniec cytatu ---

Nosum Hseebnrido:

--- Cytat: Xarthias w Marzec 01, 2013, 13:04:29 ---Dla posiadaczy abonamentu playstation+ jest za free starter pack do dusta (jakiś stuff wart podobno 39 zeta).

Dla wszystkich innych:

--- Koniec cytatu ---
http://www.facebook.com/SonyPlaystation/app_106681779474103 to link do 30-dniowej wersji probnej PSN+ - dzieki temu mozecie zgarnac dodatkowe itemy do dusta za free.

Nosum Hseebnrido:

--- Cytat: Nosum Hseebnrido w Marzec 02, 2013, 19:49:04 ---http://www.facebook.com/SonyPlaystation/app_106681779474103 to link do 30-dniowej wersji probnej PSN+ - dzieki temu mozecie zgarnac dodatkowe itemy do dusta za free.

--- Koniec cytatu ---
Dostałem maila z "None Available" :(.

--- Cytat: mapryl w Luty 15, 2013, 15:44:37 ---Posiadam PS3 i od czasu do czasu pykam w Dust'a.
I tak sobie myślę ,że rozumiem trochę dlaczego wydali tą grę na ps3. Natomiast coraz mniej jestem przekonany apropo tego czy był to trafny wybór. Pomijając sprawę mizernej grafiki (wiadomo że na pc wyciągneli by lepszą grafikę) i optymalizacji oraz to że nie którym samo strzelanie też się nie podoba, dochodzę do wniosku że największym problemem będzie zbudowanie społeczności w okół gry. Coś co jest podstawą funkcjonowania EVE. Jakoś nie widzę tych setek tysięcy konsolowców zgrywających się w korpy i aliansy. Konsole są dobre do gier jak Modern Warfare - dostajesz karabin biegniesz i strzelasz :) ale umawiać ataki orbitalne? porządna komunikacja głosowa? wojny korpow? 'polityka'? czy stworzenie zgranego teamu do gry? - przecież do tego wszystkiego i tak potrzeba pc które umożliwia kontakt mięszy graczami (choćby przez fora internetowe) na konsoli praktycznie nie ma takich możliwości i robienie tak złożonej gry przy tak małych możliwościach wsparcia społeczności wydaje mnie się trochę na siłę :(  Osobiście bardzo kibicuję Dust ale twierdzę ,że strzelanie i bieganie kiedyś się znudzi jak każda gra i wtedy DUST nie pozostanie nic więcej do zaoferowania , niestety.

Samo zrobienie tej gry na pc dałoby większe możliwości wsparcia społeczności ale z drugiej strony jak już pisałem kiedyś - grać w DUST na pc zaczeliby głównie gracze EVE więc byłby to wg mnie trochę strzał w kolano ze strony ccp.

--- Koniec cytatu ---
Gdyby wydali Dust'a na pc język gry na pewno byłby bardziej rozwinięty na tym etapie, tak przynajmniej o 2 lata.
Bezsensowne jest czepianie się grafiki - to tak jak wejść teraz na sisi i narzekać na kontent jeszcze nie zaimplementowany na tq. Jak ktoś ma zamiar wydać grę to nie robi premierowej grafiki w pierwszym dniu bety. Grafikę zawsze robi się na końcu.

Co do budowania społeczności, to muszę Ci przyznać wysoko postawiłeś poprzeczkę, zwłaszcza że w EVE'ce też nie widać setek tysięcy pc'towców zgrywających się w korpy i aliansy :).
A tak poważnie to uważam, że ludziom którzy są 'niedzielnymi graczami', czyli że logują się raz na tydzień na 2-4 godziny i to jeszcze bez headseta(bo akurat się ładuj); którzy nie zaglądają na oficjalne forum, nie subskrybują kanałów informacyjnych CCP, a tym samym żadnych innych kanałów informacyjnych napędzanych przez fanów gry, nie wiedzą jakie zmiany dev-team wprowadza z dnia na dzień, nie wspomniawszy o czytaniu patch notes, to tak na prawdę niewiele wiedzą o community Dust'a.
Tak trochę trudno kontrargumentować z takimi osobami.
Osobiście mam przyjemność przebywać w bardzo aktywnym środowisku graczy, którzy solidnie zabiegają o dobry stan community i to na kilku frontach.
Mamy w corpie ludzi, którzy np. piszą EFT ale na Dusta(program jeszcze niema nazwy), albo piszą dust514stats.com, aktywnie IRC'ują więc ilekroć CCP ma jakieś spotkanie mogą w nim uczestniczyć(insta-feedback).
To co jest na prawdę fajne w community Dusta i z tego powodu mnie bardzo cieszy to to, że ludzie nie do końca się lubiący(o tak, mamy już politykę) potrafią odstawić urazy na bok i działać wspólnie, na przykład poprzez promowanie eventów które organizują, albo stron które służą całemu community.
Ludzie którzy się wywodzą z BF, CoD'a czy MAG'a przeważnie są zaskoczeni tym jak uprzejmie są witani przez community Dusta. Parokrotnie przez forum przewiną się topic 'co jest nie tak z tym community?' oczywiście w pozytywnym kontekście.
Może w tamtych grach standardem jest rżnięcie się nawzajem w dupę do upadłego, paradoksalnie Dust ma więcej polityki niż tamte gry a mimo to nie widać tej wrogości, która tam dominuje. Na tą chwile communyty ma się dobrze, a będzie jeszcze lepiej kiedy CCP udostępnie np. API, albo rozszerzy gate'a.  8)

PS
Ostatnio moja corporacja weszła do sojuszu Cronos.(1281 graczy, w tym 73 pilotów).

Goomich:

--- Cytat: Nosum Hseebnrido w Marzec 13, 2013, 00:28:36 ---Bezsensowne jest czepianie się grafiki - to tak jak wejść teraz na sisi i narzekać na kontent jeszcze nie zaimplementowany na tq. Jak ktoś ma zamiar wydać grę to nie robi premierowej grafiki w pierwszym dniu bety. Grafikę zawsze robi się na końcu.

--- Koniec cytatu ---

Beta jest (przynajmniej w teorii) od szukania bugów i tuningowania balansu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej