Forum Gry > Inne gry
Dust 514
Filip Bonn:
Posiadam PS3 i od czasu do czasu pykam w Dust'a.
I tak sobie myślę ,że rozumiem trochę dlaczego wydali tą grę na ps3. Natomiast coraz mniej jestem przekonany apropo tego czy był to trafny wybór. Pomijając sprawę mizernej grafiki (wiadomo że na pc wyciągneli by lepszą grafikę) i optymalizacji oraz to że nie którym samo strzelanie też się nie podoba, dochodzę do wniosku że największym problemem będzie zbudowanie społeczności w okół gry. Coś co jest podstawą funkcjonowania EVE. Jakoś nie widzę tych setek tysięcy konsolowców zgrywających się w korpy i aliansy. Konsole są dobre do gier jak Modern Warfare - dostajesz karabin biegniesz i strzelasz :) ale umawiać ataki orbitalne? porządna komunikacja głosowa? wojny korpow? 'polityka'? czy stworzenie zgranego teamu do gry? - przecież do tego wszystkiego i tak potrzeba pc które umożliwia kontakt mięszy graczami (choćby przez fora internetowe) na konsoli praktycznie nie ma takich możliwości i robienie tak złożonej gry przy tak małych możliwościach wsparcia społeczności wydaje mnie się trochę na siłę :( Osobiście bardzo kibicuję Dust ale twierdzę ,że strzelanie i bieganie kiedyś się znudzi jak każda gra i wtedy DUST nie pozostanie nic więcej do zaoferowania , niestety.
Samo zrobienie tej gry na pc dałoby większe możliwości wsparcia społeczności ale z drugiej strony jak już pisałem kiedyś - grać w DUST na pc zaczeliby głównie gracze EVE więc byłby to wg mnie trochę strzał w kolano ze strony ccp.
Precelek:
--- Cytat: mapryl w Luty 15, 2013, 15:44:37 ---... ale z drugiej strony jak już pisałem kiedyś - grać w DUST na pc zaczeliby głównie gracze EVE więc byłby to wg mnie trochę strzał w kolano ze strony ccp.
--- Koniec cytatu ---
nie zgodziłbym się z tym :) (patrz world of tanks warthunder inne gry f2p)
Doom:
Dokładnie, gracze odeszli na chwilę, a potem wrócili do Eve. Eve to jest akurat gra któej tak naprawdę się w większości wypadków nie rzuca, po prostu gra się z mniejszym lub większym natężeniem :P
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Doom w Luty 16, 2013, 10:49:09 ---Dokładnie, gracze odeszli na chwilę, a potem wrócili do Eve. Eve to jest akurat gra któej tak naprawdę się w większości wypadków nie rzuca, po prostu gra się z mniejszym lub większym natężeniem :P
--- Koniec cytatu ---
Większość nawet by nie odeszła, po prostu grała na dwa fronty...jak da sie grać na kilka klientów EVE na raz, czemu by nie na EVE i Dust jednocześnie. A znając życie niejeden zapaleniec postawiłby obok drugi komputer :P
Doom:
Najemnik na dole, a nad głową main w desce? :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej