Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Polska spolecznosc w Nowym Edenie.
Sammani:
Albo ja, albo chlopaki z CBC nie zrozumielismy mikkera. Wydaje mi sie, Mikkerowi chodzilo o jakakolwiek aktywnosc i rozwoj. Zreszta to zaznaczyl na poczatku posta. W innych mmmo zwane to jest dumnie progresem. Wymienil grupy pvp bo na tym sie zna. Jesli jakas grupa Polakow zamieszkuje wh i sie tam rozwija, jesli jakas ma cel budowac wspolnie supercapsle lub przejac rynek w jakims srednim hubie handlowym to to jest wspolna aktywnosc. Aktywnym/rozwijajacym sie korpem/ally nie nazwe grupy ludzi, ktorzy raca, kopia kazdy sam dla siebie rzepke skrobie, wieczorami wskocza do gangu powerbloku czy ally i nastukaja kilka killi, a zcasami ktorys z nich wezmie mlodszego kolege by posalvagowal wraki. Temat jest ciekawy bo forum przygasa, wielu polakow gra w ta gre i nie wierze, ze dla wszystkich celem jest solo oranie paskow w jakims rentierskim korpie w dronkowie tudziec pod skrzydalami triple a, gdzie nikt z nikim sie nie zna. Jesli cbc (i kazdy inny polski korp) ma jakies plany, cele, programy, ktorymi mogloby sie podzielic tu na tym forum, a nie tylko podlacza sie do kogos i plynie z pradem to ja sam z przyjemnoscia poczytam. Nie musi byc wcale o pvp.
CBC ma sporo graczy co sie chwali, ale czy to tylko luzna zbieranina, ktra lata opy z powerblockiem i takto uzywa corpowego jako czata czy cos wiecej?
PS. mam nadzieje, ze nikt nie potraktuje mojego posta jako ataku na jakas polska organizacje. Poprostu przydalby sie pelen obraz polskiego community w eve, a nie tylko od czasu do czasu flame, gdy bufu z c0venem sa po dwoch roznych stronach barykady.
SokoleOko:
Był taki wątek już wcześniej (z rok temu?), gdzie można było wpisać własne uwagi do listy istniejących korpów i ew. dopisać coś do tej listy.
Ja zauważyłem ostatnio kolejną falę korpów Unseen i czegoś bym się o nich dowiedział ;)
Ektobus Rired:
@Sammani , Mikker
Właśnie chodzi o to że zrozumieliśmy Mikkera, który uważa że CBC nie prezentuje jakiejkolwiek aktywności czy rozwoju. Macie obraz CBC z czasów kiedy corp siedział w hisecu i naprawdę kiedy dwóch korpowiczów znalazło się w tym samym systemie to było święto. Teraz jest inaczej, jak już pisał Albi i Anna, ale odnoszę wrażenie że ich postów nie przeczytano ze zrozumieniem. Nie mam 200 charów tylko 177, z czego graczy(1 gracz = main +alty) o wiele mniej. Pisaliście o jakiejkolwiek aktywności, Mikker np. że aktywny corp ma kill Efficiency na poziomie 50-60%, na chwile obecną w tym miesiący CBC ma 70% Efficiency, w zeszłym 72%, ale według niego nie jesteśmy aktywni w PVP i w gruncie rzeczy ma racje, choć chcielibyśmy to zmienić, ale z braku kompetentnych FC nie wychodzi nam to za dobrze.
No dobrze ale nie chodzi tylko o PVP, ale uznaliście obligatoryjnie że każdy u nas lata sam a corpa potrzebuje tylko do chata i nie przyjmujecie do wiadomości że jest inaczej. A my racimy, robimy plexy, anomalki escalacje itp. zazwyczaj razem. Nie da sie bez jakiejkolwiek współpracy rozwijać systemów czyli pociągać levele, instalować (patrz kupować i transportować) upgrady, budować corpowe carriry, dredy, jf. Szczególnie będą corpem z 0% podatkiem bo solo aktywność nie daje nic korpowi, wiec pozostaje współpraca.
Ogólnie to macie obraz CBC przestarzały, nadal jesteśmy luźnym corpem afkeró, ale w momentach gdy nie jesteśmy AFK nadrabiamy aktywnością i wspólnym wysiłkiem.
sc0rp:
--- Cytat: Mikker w Sierpień 11, 2010, 17:28:40 ---Pisalem o aktywnych grupach nie spolecznosciach afkerow :p takze patrzac na kb (liczby i wyniki) moglbym sie sprzeczac o "przecietnym walczacym korpie nullsecowym".
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Sammani w Sierpień 12, 2010, 00:22:02 ---Wydaje mi sie, Mikkerowi chodzilo o jakakolwiek aktywnosc i rozwoj.
--- Koniec cytatu ---
Czy mam rozumiec ze wedlug PBN jakakolwiek aktywnosc to taka ktora widac na KB? Jak tak to sorka chlopaki ale uswiadomie was jakich aspektow eve nie widac na KB:
- misjonowania
- robienia plexow
- robienia anomalek
- exploracji
- produkcji
- kopania skalek, ksiezycow i planet
- handlu
Na kb widac tylko i wylacznie PVP, wiec moze jak o taka aktywnosc wam chodzi zmiencie temat na Polska spolecznosc PVP w Nowym Edenie.
Colonel:
--- Cytat: Dark Flonoe w Sierpień 12, 2010, 11:17:01 ---Czy mam rozumiec ze wedlug PBN jakakolwiek aktywnosc to taka ktora widac na KB? Jak tak to sorka chlopaki ale uswiadomie was jakich aspektow eve nie widac na KB:
- misjonowania
- robienia plexow
- robienia anomalek
- exploracji
- produkcji
- kopania skalek, ksiezycow i planet
- handlu
Na kb widac tylko i wylacznie PVP, wiec moze jak o taka aktywnosc wam chodzi zmiencie temat na Polska spolecznosc PVP w Nowym Edenie.
--- Koniec cytatu ---
nie widać tez ransomowania
mod do kb jest zdópy
a o ransomboard żebram dookoła bez skutku
sam niestety zrobić nie umiem :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej