Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Pure Blind
Goomich:
--- Cytat: Frankie w Sierpień 16, 2010, 18:32:47 ---Nie ma takiej sytuacji żebyśmy mieli 2x wiecej ludzi. Minimalnie macie wy 2x wiecej, a to, że pierwszą reakcja na nasze pojawienie się w systemie jest warp off na safe posy/ssy przez 3/4 waszej floty to już nie nasza wina. Jakie macie morale i dowódców to wasz klopot.
--- Koniec cytatu ---
Przy dużej liczbie alliansów dochodzi problem z jednolitością floty. Jedni będą celować w strzelanie na 200km, drudzy na 140 i max damage a inni przylecą w czymś takim.
Frankie:
Oczywiście, że to może być problem, ale też i zaleta. Floty Doom i ROL mają podobe standardy, które są drastycznie różne od flot CH, evoke i DT, a jednak razem dają świetne efekty i idealnie się ze sobą zgrywają. Wydaje mi się, że to w wiekszości jednak sprawa kompetentnych FC, którzy się nie boja i nie panikują oraz potrafia opanować panikę w grupie. NC w tej części świata ich po prostu nie ma wyszkolonych w walkach 100-200 osób, gdy nie ma laga. Są za wolni, a jak gracze NC zaczynają spadać masowo to pojawia się PANIC MODE ON i właściwie jest po walce. Poza wiekszymi starciami to ćwiczymy nasze zdolności w operowaniu bomberami http://killboard.cryhavoc-eve.net/?a=kill_related&kll_id=95445 lub polujemy na repujące carriery http://killboard.cryhavoc-eve.net/?a=kill_related&kll_id=95615. Takich walk jest sporo więc chętnych zapraszam na KB CH, Evoke lub Dooma.
Anna Nietrzeba:
--- Cytat: Frankie w Sierpień 16, 2010, 18:32:47 ---Ja pety rozumiem troche szerzej. Wliczam do nich również alliance, które same w sobie nie przedstawiają dużej warości bojowej i nie są w stanie same utrzymać swoich terenów.
--- Koniec cytatu ---
Przy takich kryteriach to całe NC jest jednym wielkim petem ;D . Jedyne alianse które jako tako są w stanie obronić się same to Razor i MM obecnie. Generalnie NC to sojusz słabych aliansów które żyjąc samodzielnie nie miałby większych szans na utrzymanie się w 0.0 ale trzymając się razem są w stanie odeprzeć praktycznie każde zagrożenie, taka jest prawda. W NC zasada wszyscy za jednego i jeden za wszystkich dość dobrze się sprawdza bo każdy wie ze jak nie będziemy się trzymać razem to dużo silnych aliansów z południa czyha na kerbirski i technetiumowy raj na połnocy ;). A że na południu obowiązują zasady w stylu bądź efektywny, silny na cta wystawiaj 20% składu itp to już jest problem południa a nie nasz. Jak widać oba sposoby pozwalają na zaistnienie w 0.0 i prosperity (szczególnie na północy) i ja nie ganię żadnego . Dzięki temu 0.0 jest bardziej otwarte zarówno dla tych elitarnych graczy jak i dla tych casualowych i nie koniecznie nastawionych na 100% pvp.
A co do liczb to wg nie ma to znaczenia , chodziło o obronę d2 i to było celem . Gdyby evoke wrzuciło tam 400 osob to NC by wrzuciło 1500 i o ile ty widzisz w tym problem to ja absolutnie żadnego , co najwyżej mam pretensje do ccp że nie pozwala na płynne bitwy flot przy 2k lokalu ale raczej nikt się z tego u nas nie cieszy.
A tak w ogóle to po co uparcie stawiacie sbu w PB? NC zostawiło was w spokoju nikt nie ma zamiaru podbijać CR co i mnie cieszy bo evoke jest w tej chwili naszym najbliższym sąsiadem do którego można polecieć flotą for fun i szybko spotkać się z kontr flotką, co po totalnym wyczyszczeniu venal przez nc jest bardzo cenną rzeczą :(. Wy również nie powinniście narzekać bo posiadanie takich roaming grounds jak NC to marzenie niejednego sojuszu. W NC chyba 1/3 nie korzysta z intela albo nie potrafi korzystać więc szybki roam gdziekolwiek to niemal gwarancja wzbogacenia kb ;D. Więc imho układ jest dobry dla obu stron.
Ale jak będziecie uparcie stawiać sbu w PB to w końcu niedźwiedź z północy zareaguje, trzepnie potężną łapą i zostaniecie bez stacji i własnych technetiumowych moonow obawiam się :(
PS: z ta paniką we flotach nc to jakiś kolejny mit.
Anna Nietrzeba:
--- Cytat: Mona X w Sierpień 16, 2010, 18:46:24 ---Przy dużej liczbie alliansów dochodzi problem z jednolitością floty. Jedni będą celować w strzelanie na 200km, drudzy na 140 i max damage a inni przylecą w czymś takim.
--- Koniec cytatu ---
Dodam jeszcze ze ostatnio we flotach nc oficjalny fit to taki z co-najmniej 2 sensor boosterami :P
Frankie:
Popatrz szerzej na geopolityczną sytuację to zrozumiesz dlaczego stawiamy w PB SBU. Ja za to nie rozumiem po cholere pchaliście się do D2. Była miła granica na P2 i sytuacja spokojna. Zajęcie D2 spowodowało tylko tyle, że mamy bezpośredni bridge tytanowy do was 1j od hisecu. Kto by z tego nie korzystał. A oficjalnym powodem stawiania SBU jest wzbudzenie zainteresowania u was, żebyście mogli zebrać flote, która wydokuje i powalczy. Standardowo jak macie 100 osób w systemie to nawet nie ma szans na walke jak przylatujemy flota 50 osób. Przy SBU jest lepiej z wasza frekwencją.
Inna sprawa to nie wiem dlaczego D2 zostało oddane zupełnie bez walki, ale takie były rozkazy z góry więc potulnie wykonaliśmy (przy pierwszej próbie przez 4 tygodnie nie byliście w stanie go zdobyć m.in TNT wtedy było tam bardzo aktywne). Być może nasi FC nie chcieli mieć daleko do latania na cele. Jakby na to nie patrzeć to Ci co siedzą w d2 area to maja naprawde ciężkie życie i na ich miejscu czułbym sie oszukany przez NC za taką miejscówkę.
P.S. Zamiast tych sensor boosterów wprowadzcie choć nakaz latania na t2 stuffie bo te draki z t1 luncherami to obciach...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej