Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Pure Blind
Val Heru:
http://evemaps.dotlan.net/alliance/Northern_Coalition./corporations
LOL
Frankie:
Po tym jak ostatnio spadły nasze SBU (+800 NC je bilo) pety NC poczuły się silne i postanowiły zaatakować szpile. Niestety bez 500 osób posiłków nie idzie im już tak dobrze
http://killboard.cryhavoc-eve.net/?a=kill_related&kll_id=95836
Anna Nietrzeba:
--- Cytat: Frankie w Sierpień 16, 2010, 16:42:33 ---Po tym jak ostatnio spadły nasze SBU (+800 NC je bilo) pety NC poczuły się silne i postanowiły zaatakować szpile. Niestety bez 500 osób posiłków nie idzie im już tak dobrze
http://killboard.cryhavoc-eve.net/?a=kill_related&kll_id=95836
--- Koniec cytatu ---
Czemu tak uparcie promujesz określenie "pety nc" o ile wiem FC żadnym petem nie jest . Ogólnie peciarstwo czyt. płacenie za sova to raczej domena południowców na północy występuje bardziej sporadycznie . Nie znam na tyle dokładnie wszystkich aliansów NC w PB ale np: w dekklein żaden z obecnych tam aliansów zaczynając pd goonsow poprzez TEST,TNT,BCA i OWN za sova nie placi. To jakiś fetysz z tym określeniem ;D. No i po kb i twoich wiadomościach nasuwa się jeden wniosek: jak NC ma przewagę liczebna to jest be , jak my rzucamy na nich 2x wiecej to jest ok. Wyluzuj trochę ;)
Goomich:
Aniu, na KB nie widać ile było ludzi w bitwie, tylko tych, którzy zginęli oraz tych, którzy do nich strzelali.
Frankie:
--- Cytat: Anna Nietrzeba w Sierpień 16, 2010, 17:57:04 ---Czemu tak uparcie promujesz określenie "pety nc" o ile wiem FC żadnym petem nie jest . Ogólnie peciarstwo czyt. płacenie za sova to raczej domena południowców na północy występuje bardziej sporadycznie . Nie znam na tyle dokładnie wszystkich aliansów NC w PB ale np: w dekklein żaden z obecnych tam aliansów zaczynając pd goonsow poprzez TEST,TNT,BCA i OWN za sova nie placi. To jakiś fetysz z tym określeniem ;D. No i po kb i twoich wiadomościach nasuwa się jeden wniosek: jak NC ma przewagę liczebna to jest be , jak my rzucamy na nich 2x wiecej to jest ok. Wyluzuj trochę ;)
--- Koniec cytatu ---
Nie ma takiej sytuacji żebyśmy mieli 2x wiecej ludzi. Minimalnie macie wy 2x wiecej, a to, że pierwszą reakcja na nasze pojawienie się w systemie jest warp off na safe posy/ssy przez 3/4 waszej floty to już nie nasza wina. Jakie macie morale i dowódców to wasz klopot. Przy starciach porównywalnych flot i braku laga bitwy kończa sie z eff 95%+ na nasza korzyść. My się nie obrażamy jedynie co raz napisalem to na 130 osób rzucac 800 to lekka przesada bo wiadomo, że system tego nie wytrzyma i tyle. Rzuccie 300 bedziecie miec 2,5:1 przewagę a system jako tako będzie działał. Choc z perspektywy kilkunastu ostatnich walk nie wiem, czy potraficie walczyc w normalnych warunkach (bez laga i floty do 2:1 na wasza korzyść). Efekty widać na kb więc pewnie wasi dowódcy od razu nakazują zostać w dokach jak nie macie tego 6:1 i pewności, że zlagujecie system przez co nasz RR zostanie rozbity przez laga. Swoją droga alliance, które zgodziły się robić za buffor i mięso armatnie w d2 area maja skłonności samobójcze, bo raczej majątku tam nie zbiją, a kilka dobrych allianców ma bardzo blisko żeby sobie tam podlecieć.
Ja pety rozumiem troche szerzej. Wliczam do nich również alliance, które same w sobie nie przedstawiają dużej warości bojowej i nie są w stanie same utrzymać swoich terenów. Musza wzywać na pomoc X innych allianców żeby bronić się. Piszesz, że wy nie płacicie, ja to widzę troche inaczej niekoniecznie trzeba placic gotówka. Stawianie się na Cta itp to też forma zapłaty za to, że możecie być tam gdzie jesteście i robić to co robicie co sprowadza się do bycia petem ;)
Edit: Anno Nietrzebo naprawde staram sie nie wklejać bitew, gdzie mielismy realną przewage w systemie w ilości ludzi, bo one nie są ciekawe. Tam zazwyczaj osiagamy eff 100%. Zaraz przed tą w MQ odbyła się taka potyczka http://killboard.cryhavoc-eve.net/?a=kill_related&kll_id=95798 to nawet o niej nie wspomniałem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej