Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[Polityka] Chaos na południu - 25.07

<< < (5/371) > >>

Nitefish:
Ja to w ogóle jestem ciekaw czy da się fizycznie coś zrobić z lagiem. Teraz przy 1000 pilotów nie ma praktycznie gry. Jak by się sytuacja poprawiła to tylko przesunęła by się górna granica flot.

Mikker:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Lipiec 27, 2010, 10:13:21 ---Przy obecnym stanie gry napewno. Mysle ze atlas + aaa bylo by w stanie wystawic podobna ilosc super capitali. Problem jest taki ze nikt nie bedzie rozpoczynal bitwy z rodzaju "zwyciezca bierze wszystko" przy obecnym stanie serwera.

--- Koniec cytatu ---
Twojej teori przeczy fakt jakie i czyje shipy byly obecne w c-j na gridzie .Kto jak kto ale rosjanie potrafia zaryzykowac takie bitki no i wiadomo ze atlas i -a- maja na papierze moze i wieksze liczby supercapsow ale tak sobie mysle ze ludzie zapomnieli jakie umiejetnosci maja rosjanie w fieldowaniu capitali.Kiedys RA terroryzowalo swoja cap flota okolice jak i -A- pod wodza EVILTHUGA kiedy jeszcze w wiekszosci byl to rosyjski alliance.Glodny niedzwiadek  o ktorym wszyscy zapomnieli  obudzil sie ze snu zimowego i ma naprawde dlugie pazurki. 

bunak xix:
Nitefish jezeli w takim sensie to spoko :) Co do samej bitki to grid ładował mi sie moze z 2min. Jak ktoś miał wyłączony Auto repeat na działkach to jeszcze szło coś ubić. W legionie jest "absolutny" zakaz pisania czegokolwiek na lokalu. Red alliance i reszta tak nie ma raczej. Chłopaki z BUFU dozobaczyska dziś o tej samej porze co wczoraj, oby był GF i mały lag :)

BTW Atlas sam sobie po części to zafundował ten problem, ponieważ miał szansę zniszczyć RA niecały rok temu.

SokoleOko:
Dać się da, bo "lepiej już było" (przed Dominion).

No i nie można mówić, że "naprawa laga" spowoduje że będzie tak samo, tyle że 2000v2000.

Jeśli udałoby się wrócić do poziomu z Apocryphy, to znaczyłoby, że bitki 500v500 byłyby OK. Większe pewnie nadal byłyby problematyczne, ale z drugiej strony, nie jest tak, że codziennie ludzie tłukliby się 1500v1500 ;)

Nitefish:
Bunak, no właśnie nie chodziło o grid. Miałem wszędzie powyłączany autorepeat, efekty, local, cześć rzeczy w w overview nie mówiąc o bracketach. Grid to mi się ładował, ale poza tym nic prawie nie działało, lag był już na samym odpaleniu działek (chociaż mam finala na rifterze jakims cudem :P).

Co do zakazu pisania to być może dotyczy on bitek ale generalnie nie funkcjonuje w rzeczywistości nie tylko w xXx. Ja tam mam to w głębokim poważaniu w sumie tylko zauważam fakt.

Co do doszczętnego sponiewierania RA przez Atlas wydaje mi się, chociaż to moje zdanie, że w interesie Atlasu nie jest ubijanie RA czy innego sojuszu w okolicy. Wręcz przeciwnie. Nam nie zależy na naplandzie tylko okazji do bitek, a akurat do ruskich mamy blisko i kąsamy się odwiecznie. To fajne właśnie bo bez bitek nie ma się do czego wspólnie spinać.

Wyrównanie terenu do zera i posadzenie tam rentiersów jest mało rozwojowe bo brakuje wtedy naturalnych wrogów lub może nie tyle wrogów co kompanów do walki. Zapewne żadnemu z tych sojuszów nie brakuje terenów a pewnie mają ich za dużo nawet patrząc po mapie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej