Eve Online > Dyskusje ogólne
EvE staje się nudna
Gizmo79:
--- Cytat: Okropniak w Lipiec 29, 2010, 12:50:12 ---misje, wiecej misji,
POSy w high, wiecej posów w HIGH,
Upiekszacze typu tekstury na planetkach (jak ktos pvp patrzyl na to wiecej niz raz to bede mocno zdziwiony) - wszystko byleby lepiej sie w high zylo ;p
Nie zapominajmy tez o dodatkowych misjach ;p
--- Koniec cytatu ---
Podałeś trzy przykłady, jeden nieprawdziwy, drugi z dupy, trzeci... o, też z dupy. Masz coś lepszego? Przypomnieć, że CAŁY ostatni dodatek był dla nullseka i to akurat kerbity mogłyby narzekać, że dla nich nic się nie robi, np. normalne w końcu pve?
Mikker:
--- Cytat: ChemicalRider w Lipiec 29, 2010, 12:43:58 ---Tylko zwróć uwagę na to, że jakby w eve nie było dead penelty to o wiele wiele więcej osób by uczestniczyło w PvP.. może to + może - większe lagi itp. ale dla samej gry to wydaje się być lepsze, pewnie sam rynek by wtedy się wywrócił nogami do góry ale ja grając w np. w AoC widze że tam gra kręci się dookoła PvP w bardzo dużej części, raiduje się, zbiera itemy po to żeby być lepszym w pvp.. w EVE nikt nie poleci factionowym shipem z featem za 2-3b na pvp.
--- Koniec cytatu ---
Zdziwilbys sie :)
Wszystkie te wypowiedzi o featurach i stylach gry malo znacza gdy nie ma sie grupy ludzi z ktorymi mozna by bylo razem cos porobic.EVE to zawsze byla gra gdzie cele fun i sens gry samemu sie wyznaczalo.W grupie znajomkow mozna znalesc wiecej pomyslow i wiecej funu a tak juz jest ze ludzie przychodza i odchodza to wlasnie powoduje ze wiekszosc vetkow typu mighty baz coraz mniej sie loguje bo nie ma "starej ekipy" etc.Grunt zeby nie zamykac sie na nowych.
sc0rp:
--- Cytat: ChemicalRider w Lipiec 29, 2010, 12:43:58 ---Tylko zwróć uwagę na to, że jakby w eve nie było dead penelty to o wiele wiele więcej osób by uczestniczyło w PvP.. może to + może - większe lagi itp. ale dla samej gry to wydaje się być lepsze, pewnie sam rynek by wtedy się wywrócił nogami do góry ale ja grając w np. w AoC widze że tam gra kręci się dookoła PvP w bardzo dużej części, raiduje się, zbiera itemy po to żeby być lepszym w pvp.. w EVE nikt nie poleci factionowym shipem z featem za 2-3b na pvp.
--- Koniec cytatu ---
Konstrukcja EvE uniemozliwia likwidacji death penalty (i dobrze).
Jeśli by to zmienili tzn. że nie tracisz shipa/implantow po smierci wiąże się z:
- w krotkim okresie czasu (po za implantami, modulami, shipami "best in slot") wszystkie ceny leca na łeb na szyje -> market zniszczony - traderzy/haulerzy wszelkiej masci quit.
- razem ze zniszczonym marketem - crafting staje sie bezcelowy - producenci/inventorzy quit.
- skoro crafting jest bezcelowy - wiec nie ma sensu kopac minsow, moonow,planet i robic misji - gornicy/farmerzy/misjonarze quit.
I kto zostanie w grze?
- Rentierzy w systemach > -0.95 - po roku kazdy juz ma swojego machariela, bhallgorna, gile czy daredevila a tylko to wartosciowe tam wypada pozostaje quit albo PVPer 0.0.
- Rentierzy w systemach < -0.95 - po roku jedyny wartosciowy loot wypada z oficerow ktorych jest jak na lekarstwo wiec albo polowanie na oficera albo PVPer 0.0.
- Piraci - z racji braku miesa armatniego po za innymi piratami - pewnie tez szybciej lub troche pozniej quit.
- PVPerzy 0.0 - po roku kazdy spokojnie dorabia sie Tytka/Matki - nuuuuuuuuda -> quit.
IMO w eve tritanium nadal warto kopac, bo wlasnie jest death penalty takie a nie inne.
Goomich:
--- Cytat: Gizmo79 w Lipiec 29, 2010, 12:45:25 ---Które konkretnie dodatki wydane były dla hisekowych kerbirów? Co konkretnie dano im czego nie dano wam?
--- Koniec cytatu ---
Działającą grę.
KiFuso:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 29, 2010, 12:49:23 ---Odwrotnie - właśnie to, że strata boli bardzo powoduje, że zwycięstwo cieszy jeszcze bardziej. I to mnie przy Eve trzyma.
Nie? No to masz frytkę za 30B straconą w świadomym PvP. I naprawdę nie jest to odosobniony przypadek
http://genos.killmail.org/?a=kill_detail&kll_id=7168704
--- Koniec cytatu ---
Widocznie mamy trochę odmienne zdania.. ja znam takich ludzi na przykład w AoC którzy uciekali od PvP nie dlatego że stracą itemki(bo to niemożliwie w tej grze) ale dlatego że k/d im się popsuje i nie były to odosobnione przypadki.. to wyraźnie pokazuje jak ludzie nie chcą nic tracić na zabawie PvP w grach, tym bardziej eve gdzie potencjalny gracz ma o wiele więcej do stracenia. Jak ktoś gra 7-8 lat w eve i ma 300b to żaden problem stracić shipa za 30b - nawet ja bym nie widział takiego problemu. Jestem pewien, że udział graczy w pvp w EVE by się zwiększył nawet o 100% jakby nie były dead penalty.
@Dark Flonoe - ja nie pisze o tym, że powinno być wycofane dead penelty tylko omawiam aspekt PvP jakby tego nie było..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej