Śmietnisko > Off Topic
GOD-SMACK Rekrutacja - offtop
Dux:
No dobra. To jakie są obiektywne kryteria, co by uznać dany sojusz jako "topowy"? I wedle tych kryteriów (jeżeli takowe istnieją - ja twierdzę, że nie) do jakiej pozycji od tej nr 1 licząc sojusz za topowy można uznać?
Może po prostu zamiast wykłócać się o to czy coś jest topowe czy nie, lepiej starać się unikać tego typu określeń? ;)
SokoleOko:
--- Cytat: Gregorius w Lipiec 21, 2010, 14:09:29 ---Jak pisałem, każdy inaczej widzi świat EvE. Tak samo dla jednych PBN jest pr0 pvp corpem, dla innych nie.
--- Koniec cytatu ---
Nie, to akurat można całkiem obiektywnie zmierzyć i uzasadnić twierdzenie danymi.
--- Cytat: Gregorius w Lipiec 21, 2010, 14:09:29 ---Nie widzę jakiejś strasznej ujmy, jak ktoś pisze, ze jego sojusz jest topowy (bo każdy chwali swoje). Kwestia peciarstwa, czy nie - to już sprawa jakiejś większej rozpiski, który sojusz co robi. A i tak w obrębie tychże mogą być naprawdę bardzo fajne corpy.
--- Koniec cytatu ---
Sorry, ale nazywanie topowym sojuszu, który może zaliczyć disband w ciągu następnych 30 dni jak PL przyciśnie, po czym młody gracz zostanie w dupie z assetami na obcej stacji, jest po prostu kłamstwem.
I nie mów, że to niemożliwe, bo Ci przypomnę pewien POS, którego "topowy alians" nie obronił ;)
--- Cytat: Gregorius w Lipiec 21, 2010, 14:09:29 ---Niestety Sokole, zmartwię Cię, bo pewnie niewiele wiesz o BWC, niemniej nie zależy nam na rozgłosie ;) Nikt nie wie tak na prawdę, co się w nim dzieje i czym się zajmuje :P
--- Koniec cytatu ---
Z tego co wiem jesteście opcjonalnym przedłużeniem UA w 0.0. Coś się zmieniło?
Gregorius:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 21, 2010, 14:16:06 ---Nie, to akurat można całkiem obiektywnie zmierzyć i uzasadnić twierdzenie danymi.
--- Koniec cytatu ---
Podejście typowo statsiarskie (no offence). Dla jednych dowodem bycia pr0 są liczby, liczby i jeszcze raz liczby, dla innych dobrze prowadzone flotki, dla jeszcze innych wojskowy dryl etc. etc.
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 21, 2010, 14:16:06 ---Sorry, ale nazywanie topowym sojuszu, który może zaliczyć disband w ciągu następnych 30 dni jak PL przyciśnie, po czym młody gracz zostanie w dupie z assetami na obcej stacji, jest po prostu kłamstwem.
I nie mów, że to niemożliwe, bo Ci przypomnę pewien POS, którego "topowy alians" nie obronił ;)
--- Koniec cytatu ---
Podaj mi proszę swoje kryteria "topowości". Będzie w takim razie łatwiej mi rozmawiać ;)
--- Cytuj ---Z tego co wiem jesteście opcjonalnym przedłużeniem UA w 0.0. Coś się zmieniło?
--- Koniec cytatu ---
Dużo się zmieniło i dużo się zmienia ;)
Sotharr:
Zabawnie się czyta, jak kolesie brandzlujący się własną domniemaną 31337arnością spinają się i robią z siebie osłów w tym wątku pod żenującą przykrywką obrony najobiektywniejszej prawdy i pomagania młodym graczom. :D
Zaraz się pewnie dowiemy, że „topowe” sojusze mają ileśtam procent skuteczności na killboardzie.
Proponuje następujące obiektywne kryteria bycia „topowym”:
1. Topowe są korporacja PBN i sojusz C0ven.
2. W razie wątpliwości patrz 1.
SokoleOko:
No, jeśli patrzenie na jakiekolwiek dane nazywasz statsiarstwem....
Kryteria oceny? Proszę bardzo, w kolejności przypadkowej:
- aktywność
- zdolność mobilizacyjna (liczebność ogólna vs. średnio zalogowani vs. liczebność/jakość floty którą można zebrać)
- jak często zdarzają się kretyńskie wtopy
- zdolność do utrzymania terenu (sov) lub utrzymania się na danym terenie (w NPC 0.0)
- zdolność do prowadzenia samodzielnej polityki
- kille/lossy
- inwestycje we własną przestrzeń
Tak trudno to wymyślić?
I jeszcze disclaimer:
Nie rozumiem dlaczego z uporem maniaka do większości moich wypowiedzi jest przypinana łatka PBN. Nie jestem rzecznikiem prasowym korporacji, wypowiadam się w swoim imieniu, nie zmieniłem poglądów po przystąpieniu do Królików, na tym forum postowałem dużo wcześniej i nie interesują mnie gierki PBN kontra reszta świata, ponieważ za krótko tam jestem żeby mnie to osobiście dotyczyło.
Sothar, tak, to też do Ciebie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej