Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Esoteria - SW vs SYS-K - Polityka
Deaell Portt:
--- Cytat: Anna Nietrzeba w Maj 12, 2010, 12:48:57 ---Cóż poki SC uwikłane jest w krucjate na północy to niepecjalnie zalezy im na tluczeniu sie z covenami. Jak im sie znudzi to pewnie ułamkiem swojego bloba będa w stanie w bardzo krótkim czasie zapedzić całe towarzystwo do Stain.
Tak wiec póki SC zajete jest północą to SE+coven moga prowadzić ta swoja lokalna polityke >:D
--- Koniec cytatu ---
Moze i lokalna polityka, ale zawsze wlasna :coolsmiley:. Nie mam zludzen, ze jak przyleca wieksi bracia to nas szybko zaoraja. No, ale to juz niewazne bo zajechalismy Sys-k, a to bardziej cieszy niz nastepne stacje, systemy, moon goo. No i przez 2 miechy mielismy tak jak powinna wygladac ta gra. Bez wielkich blobow, bez lagow, rozne rodzaje walk i zangazowane strony, ktore mozna policzyc na jednej rece, a nie lista na kartce A4.
Frankie:
--- Cytat: Anna Nietrzeba w Maj 12, 2010, 12:48:57 ---Cóż poki SC uwikłane jest w krucjate na północy to niepecjalnie zalezy im na tluczeniu sie z covenami. Jak im sie znudzi to pewnie ułamkiem swojego bloba będa w stanie w bardzo krótkim czasie zapedzić całe towarzystwo do Stain.
Tak wiec póki SC zajete jest północą to SE+coven moga prowadzić ta swoja lokalna polityke >:D
--- Koniec cytatu ---
No nie wydaje mi się bo SC do niczego te tereny nie sa potrzebne, a dobrze broniący się mały ally potrafi narobić duużo problemów wielkim. Bardzo prosty przykład to próba osadzenia was i innych petów NC w d2 gdzie mimo przewagi kilku razy w ilości ludzi, NC nie było w stanie zdobyć D2. Jedyne sukcesy odnosiliście jak był blob +500 ludzi a takiego wiecznie trzymać nie można. Podobnie pewnie byłoby w Eso, gdzie Stain i C0ven mając siły swoje na miejscu momentalnie likwidowałyby SBU jakby tylko blob zmalał na kilka godzin. Kalkulując zyski i straty interwencja SC tam jest raczej mało prawdopodobna, bo też po co miała, by być. Jej prawdopodobieństwo rośnie jedynie w momencie kiedy zabraknie wrogów i kogoś trzeba będzie bić z nudów.
MightyBaz:
--- Cytat: Frankie w Maj 12, 2010, 13:07:48 --- Kalkulując Syski i straty interwencja SC tam jest raczej mało prawdopodobna, bo też po co miała, by być. Jej prawdopodobieństwo rośnie jedynie w momencie kiedy zabraknie wrogów i kogoś trzeba będzie bić z nudów.
--- Koniec cytatu ---
raczej wpadna na sparing, bo nasze notowania wyraźnie wzrosły. Bez naprężania e-peena wydaje mi się, że alliance jest pozytywnie odbierany, szczególnie po rozmowach ze starymi kumplami z dawnego BoBa. :)
Okropniak:
z różnych nieoficjalnych źródeł wiem że wbrew pozorom walki są bardzo uważnie obserwowane. SYS było uważane za bardzo dobrego kandydata do strefy buforowej - ale ostatnie wydarzenia pokazały że jako bufor to się nadają raczej średnio.
I teraz już tylko domysły - bo tego żadne źródełko nie potwierdza - całkiem możliwe że w zależności od tego co się stanie w najbliższych tyg ktoś tam na górze zdecyduje że lepszy będzie bufor z twardej stali mimo że mniejszy - niż z gąbki składającej się głównie z kerbirów.
Ale to już moje domniemania - potwierdzone mam jedynie obserwowanie - ze szpiegami po obu stronach włącznie :D
Yogos:
Zaoranie nam esoterii w tej chwili to nie taka prosta sprawa.
Ostatnio pokazaliśmy 80 dredów + jeszcze do tego pare supercapsów w A1, owszem pare osób jechało na dwa konta ale nawet redukując liczbę dredów do 2/3 to i tak jest ponad 50 dredzików + super capsy w tym 10 tytków.
Tak więc nikt nie pozwoli sobie na oranie semi afk bo mamy czym zrobić hotdropa.
Stacji jest już ponad 10 do tego od groma posów więc okazji z ustawionymi czasami na nasz prime time będzie dosyć.
Oranie eso to ze 2-3 tyg bo myślę że tyle trzeba liczyć na 11 stacji i kilkadziesiąt posów i to roboty w niewygodnym dla większości czasie bo mamy możliwość złośliwego ustawianie na wczesną rosyjską strefe czasową czyli w okolice 17-18 naszego czasu co dla większości europy jest kapke wczesną porą.
Już pokazaliśmy wcześniej w walkach z goonsami i TCF, że potrafimy wykorzystywać okazje gdy ktoś do nas przylatuje na pół gwizdka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej