Eve Online > Dyskusje ogólne

Cheaty i kity

<< < (11/12) > >>

Okropniak:
Rabbit - ja żyje z obsługiwania baz danych - pracuje w tym od nastu lat - w tym momencie obsługujemy bazy stojące na SQL (takie same jak te na których eve stoi teraz) webowe - ilość zapytań na sek jest nieporównanie mniejsza niż przy grze mmo - uwierz mi że każda dodatkowa dana logowana i przesyłana jest ważna.

W tłumaczeniu - JESTEŚ W STANIE SPRAWDZIĆ TO PROGRAMOWO - jesteś w stanie zebrać takie logi (pewnie jest specjalna funkcja w eve też do tego), ale nie jesteś w stanie sprawdzić tak nawet kilkuset ludzi.
Co do delay - wystarczy że masz opóźnienia z samego neta i nie wiesz czy to ktoś kliknął trochę później, czy automat klikający co pewną ilość sek miał normalnego laga na łączu i dane przyszły o 240ms później.
Gry - strzelanki - tutaj masz dużo więcej danych przesyłanych - nie ma tam zwykłego "orbit" - a serwery na których stoją instancje ledwie wyrabiają przy 60 osobach!
Tutaj jest łatwiej - masz porobione klastry i masz rozproszone bazy (nawet chyba wiem jak to sobie ułożyli ;p) - ale osób do obsługi jest paredziesiąt tysięcy operacji (tylu ilu ludzi) a to pomnóż przez ilość danych którą masz zbierać - to normalne że część optymalizacji odbywa się przez ograniczenie do min danych wchodzących, rezygnujesz z jednego żeby gra w ogóle chodziła.
Lagi biorą się właśnie z przerostu danych przychodzących do jednego servera, masz bitwę - problem jest po stronie klienta (fajerwerki - ilość pokazywanych danych) ale większy po stronie serwera (obsługa danych podstawowych takich jak grid choćby).
ufff - w tłumaczeniu - nie takie to proste jakby się wydawało.

Gacul:
Człowiek odwiedzi odwiedzi forum z sentymentu do gry i tylko zamyka je tylko zdenerwowanym  :'(.

Za 2-3 lata kiebrzysko z hi sec i 0.0 obróci tą gre w proch. loguje się taki debil raz na tydzień poleci na pasek poracić i raz na miesiąc wsiądzie w draka bo jest jest zbyt ułomny aby obsłużyć tanka nie mówiąc o manewrowaniu. Potem jęki krzyki jakie to nie sprawiedliwe, że mądrzejsi od niego spuszczają mu łomot bo wiedzą w czym powinno i jak latać na roama/solo.

Co do niektórych. Ile razy chcecie nefrować nano, które i tak już nie istnieje. Może usunąć vagasa z gry i 3 domi shipy ? Teraz vagas to jest śmiech w porównaniu z tym co było. Co by się stało gdyby WCS nie miał drawbacków  :) ? Ktoś wie, może pamięta ?

Jeszcze troszkę i CCP też uwali sucide ganki w empire bo dzieci płaczą, że tracą swoje pimp ravki w empire.
Mały offtop się zrobił.

Co do sprawy bana jestem ciekawy czy gość chociaż dostał ostrzeżenie. Lepiej gdyby Dev'si postąpili z nim tak jak z m0o.

Szkoda, że Monkey nie podzielił się swoim trickiem na forum.  Taka mała namiastka marzenia wielu ludzi. No local, bo ten kanał na 100% nie został stworzony do intelu. Może podobnym sposobem ludzie powinni wysyłać petycję do CCCP, że ludzie go używają do intelu ? Grid nie został stworzony do chowania pasów ...  :D

P.S. Mała ciekawostka, żadna wycieczka osobista. Na fotach z ostatniego BoB BBQ jest żona Mollego (chyba to jego żona). Polecam sprawdzić jej bio i przypomnieć sobie jak BoB rozjebał tytka D2  ::)

Rabbitofdoom:
Okro nie musisz mi tlumaczyc moja wiedza na ten temat sprowadza sie przedewszystkim do tego co jest wykonalne a co nie. Taki glupi zawod ze musze byc na bierzaco bo w tym kraju glowna strategia biznesowa w branzy bezpieczenstwa  danych i nie tylko jest wciskanie ludziom kitu.

Gacul czy ty masz pojecie co k wa j w d mac piszesz. To tak jak by koles z aim botem, wall hackiem, no recoilem, "bright model" byl fair bo pwn boty. Jak dlamnie wogule nie powinno byc warna za takie cos tylko ban tak gleboko w o..t ze koles by zapiszczal z wrazenia. Co do braku locala pograj w pierwszy lepszy fpp czymkolwiek niz snajpa na sniper friendly map tak bedzie wygladal no local w 0.0. Najlepiej w taka mape gdzie objective jest w miejscu gdzie mozna cie snajpnac z prawie dowolnego miejsca na mapie. Juz widze ten "fun".

silvia:
Akurat fajerwerki na moim kliencie nie maja zadnego wplywu na serwer. Serwer wysyla mi informacje -> xxx z corpa xxx ktory jest w aliansie xxx leci w xxx i jest na pozycji x:y:z strzelajac do x:y:z. Wtedy klient generuje grafike statku zaleznie od tego jaki poziom detali mam ustawiony.

Okropniak:
Mystiq - nie zrozumiałeś widzę.
Chodzi o to że lagi mogą ci się brać z racji tego że fajerwerki nie wyrabiają bo twój komp jest za słaby - stąd czasem niektórzy mają laga gdy u innych chodzi git.
Albo lag wynika bo jest przeładowany serwer w klastrze i wtedy lagi mają wszyscy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej