Eve Online > Dyskusje ogólne

Cheaty i kity

<< < (10/12) > >>

SokoleOko:
3rd party program do robienia screenów, w rodzaju cheat-eye czy innego punkbustera i byłoby po sprawie.

Pewnie PB to za droga impreza, ale zrobienie czegoś w rodzaju cheat-eye, który był napisany przez entuzjastów to chwila moment. TL;DR - po naciśnięciu guzika robi zdjęcie, szyfruje, pakuje w specjalny plik, który klient dołącza do petycji. Wtedy argumenty o obróbce zdjęć odpadają, problem solved.

Okropniak:
Problem jest w tym że jedyne co oni mają to logi, a te z racji samego obciążenia serwera muszą być ograniczone do minimum.
Dlatego też łapanie marco czy bot ratterów czy minerów jest niemożliwe - mogliby sprawdzić że [player] klika dokładnie w tych samych odstępach czasowych te same miejsca na ekranie co jest niemożliwe w przypadku zwykłego gracza - ale nie są w stanie zebrać takich informacji - jedynie co jest przesłane to fakt kliknięcia i tyle :)
Zbieranie informacji o czasie kliknięcia z komputera klienta - o miejscu, o opóźnieniach w przesyłaniu danych itp itd - zabiłoby servery lepiej niż jakakolwiek lag-bitwa.
A skoro nie mogą -jedyne co można zrobić to nagrać całość (fraps saver czy jakoś tak) i wysłanie na youtube żeby się wrzask podniósł - bo akurat tego to już nie lubią ;p

zabbas:
Nie wiem jak to jest zrobione w Eve, ale spotkałem się z grami online, gdzie można było ustawić różny poziom logowania dla różnych graczy. Zwykle serwer logował minimum informacji, a jak trzeba było to zapisywał dodatkowe logi.

Goomich:

--- Cytuj ---If that helps you, GMs are holding Monkey hostage in a wormhole in order to reduce their petition queue by not giving him a decently sized exit.
--- Koniec cytatu ---

lulz

Rabbitofdoom:
O ile wiem to ruscy chyba juz odkryli jak monkey to robil. Ciekawe co jeszcze odkryli. Znikniecie komus z locka tez  czysto teoretycznie moze byc wykonalne. Okropniak myslisz ze dla ludzi ktorzy potrafia w zasadzie napisac wlasnego klienta do mmo zrobienie random delay jest problemem. Druga sprawa ze mysz jest obslugiwana po stronie klienta nie serwera eve nie jest w stanie sprawdzic czy klikasz za kazdym razem w tym samym miejcu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej